Follow us

Ηλιάνα Παπαγεωργίου : Η συζήτηση για τους influencers με τη Γραμμέλη & η σκληρή κριτική στους... stars των reality

Το θέμα των influencers σχολίασε η παρέα του "Pop Up" με τις απόψεις τους να είναι ιδιαίτερα καυστικές.

Ηλίας Δήμος
ΓΡΑΦΕΙ: ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ
Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Σταρόβα στην εκπομπή «Σημείο Συνάντησης» πως ο κάθε τυχάρπαστος, όπως χαρακτηριστικά είπε, διαμορφώνει συνειδήσεις, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και οι συνεργάτες της τοποθετήθηκαν επί του θέματος με την Αφροδίτη Γραμμέλη να κατακεραυνώνει τους αυτοαποκαλούμενους επηρεαστές.

«Παιδιά είναι πρόβλημα τα social media. Κι εγώ είμαι ένας άνθρωπος που έχω επιρροή σε νεαρά κορίτσια. Κάποιοι άνθρωποι ποστάρουμε κάποια πράγματα, προωθούμε προϊόντα... Από εκεί και πέρα, το να υποκινείς την κοινή γνώμη είναι τεράστιο πράγμα. Υπάρχει φόβος ως προς αυτό, συμφωνώ μαζί του» ανέφερε αρχικά η παρουσιάστρια της μεσημεριανής ζώνης του Alpha, συμπληρώνοντας: «Φθάνουμε σε σημείο να επηρεάζονται συνειδήσεις από ανθρώπους που πραγματικά ίσως να μην έχουν τη βαρύτητα. Πρέπει να προσέχεις τι προμοτάρεις και τι προωθείς!».

«Αν επηρεάζεις κάποιους ανθρώπους στην αγορά αυτό είναι θεμιτό και μπράβο! Είναι μια σύγχρονη τακτική και από τη στιγμή που είναι και διάφανη και δημόσια κανείς δεν μπορεί να το κρίνει. Το να αυτοαποκαλείσαι influencer είναι τεράστια ψευδαίσθηση και αυταπάτη. Κάτι ανεπάγγελτοι και ανεπάγγελτες οι οποίοι πάνε σε ένα reality, μια εκπομπή και "παφ" γίνονται γνωστοί και αρχίζουν να πουλάνε καλσόν, εσώρουχα, κολάν με τη σέσουλα από το Instagram και θεωρούν ότι επειδή τους ακολουθούν τα πιτσιρικάκια και τους θαυμάζουν, και είναι λογικό γιατί και εμείς στην ηλικία τους το ίδιο κάναμε, είναι influencer αυτής της χώρας, είναι τραγέλαφος αυτό για μένα. Να μαζευτούν λίγο και να περιοριστούν στην αγοραπωλησία των συγκεκριμένων προϊόντων, όχι στο να επηρεάζουν τα μικρά παιδιά. Όποιος έχει δημόσιο βήμα πρέπει να προσέχει τι λέει και τι κάνει» δήλωσε η Αφροδίτη Γραμμέλη, με τον Κωνσταντίνο Ντάφλο να συμπληρώνει πως υπάρχουν κατά τη γνώμη του «πολλοί ακατάλληλοι που έχουν δύναμη στα social media» επισημαίνοντας ότι: «Είναι μια τεράστια δύναμη προβληματική και επικίνδυνη στις μέρες. Κάποιοι την έχουν και τη διαχειρίζονται πάρα πολύ λάθος. Είναι στο χέρι των ίδιων πώς θα τη χειριστούν. Από το να κάνεις μόνο εμπορικά ποστ και να λες βλακείες, μπορείς να επηρεάσεις τον κόσμο με τρόπο σωστό».

Με τη σειρά της η Φωτεινή Πετρογιάννη αναφέρθηκε σε όλους εκείνους που πίσω από ψεύτικα προφίλ κρύβουν την ανωνυμία τους, κάτι που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη διαδικτυακή κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, μάλιστα, η Αφροδίτη Γραμμέλη έθεσε και ένα διαφορετικό νόημα στην έννοια της «επιρροής» στους ακόλουθους σου. Η γνωστή δημοσιογράφος τόνισε: «Για μένα είναι οι πιο ισχυροί influencers είναι αυτοί που δεν έχουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η εποχή. Influencer είναι ο Τσιόδρας, για μένα. Ένας άνθρωπος που οδήγησε μικρούς και μεγάλους να επανεκτιμήσουν κάποιες αξίες, όπως την Επιστήμη, σε μια δύσκολη εποχή. Το να μου πεις ότι είναι influencer μια κοπέλα που πήγε σε ένα reality και πουλάει στρινγκ στο instagram με προσβάλει εμένα ως άνθρωπο».

Δες τη συζήτηση στο video που ακολουθεί:


Διαβάστε Ακόμα