Follow us

Σωτήρης Κοντιζάς: Τι δίνει νόημα στη ζωή και την καριέρα του;

Η συνέντευξη του γνωστού σεφ και κριτή του MasterChef στο Esquire.

Esquire
ΓΡΑΦΕΙ: ESQUIRE
Σωτήρης Κοντιζάς Rnew

Nolan και Proveleggios. Τηλεόραση και κουζίνα. MasterChef. Επιτυχία, πατρότητα και υστεροφημία. Ο Σωτήρης Κοντιζάς μιλά στο Esquire για όλα εκείνα που σηματοδοτούν πλέον την καριέρα αλλά και την ίδια του τη ζωή.

Τελικά, τι κάνει επιτυχημένο ένα εστιατόριο;

Αρχικά, για να μιλήσω από την επιχειρηματική πλευρά, θα πρέπει να μην αιμορραγεί οικονομικά. Είναι δύσκολη η διαχείριση. Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι αυτό. Έπειτα, η φρεσκάδα. Η σωστή επιλογή της πρώτης ύλης, με βάση αυτά που έχεις σχεδιάσει στο μυαλό σου και το τι θέλεις να σερβίρεις. Ακόμη, παράγοντες όπως ο χώρος, το service και πλέον η ασφάλεια. Όλα εκείνα δηλαδή που δίνουν τη συνολική εμπειρία, μαζί με το φαγητό – και ο λογαριασμός, φυσικά. Όχι απαραίτητα το να είναι φθηνό, αλλά το κατά πόσο είναι value for money. Χρειάζεται όμως επανάληψη και σταθερότητα. Και βεβαίως η διαρκής προσπάθεια του να κυνηγάς το τέλειο.

Νιώθεις πια περισσότερο παρουσιαστής, restaurateur ή μάγειρας;

Αρχικά, μάγειρας. Αλλά έπειτα από 4 σεζόν στο MasterChef, την περίοδο που έχουμε γυρίσματα, μοιραία πρέπει να είμαι κριτής/παρουσιαστής μαγειρικής εκπομπής. Αυτό είμαι 100% μέσα στο συγκεκριμένο έντονο και απαιτητικό διάστημα. Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος να το σκεφτείς. Στο δεύτερος σκέλος, αναγκαστικά σχεδόν πια η οπτική μου επεκτείνεται και σε αυτό. Η παρουσία μου χρειάζεται και εκτός κουζίνας. Σιγά σιγά πρέπει να μπορείς να δεις τι χρειάζεται και τι απαιτείται για να βελτιωθεί ένα εστιατόριο. Ύστερα από όλα αυτά όμως, θα σου πω μάγειρας, γιατί αυτός είναι και ο λόγος που προέκυψαν όλα τα άλλα.

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα