Follow us

Έλενα Γαλύφα: «Υπάρχουν κορίτσια που απλώς φωτογραφίζουν κάτι που τους έστειλαν. Δεν το κρίνω, όμως δεν έχει σχέση με αυτό που κάνω εγώ»

Η InstaQueen με τους 150Κ followers, Έλενα Γαλύφα φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο του νέου SHAPE και ξεκαθαρίζει τι τη ξεχωρίζει από τους αυτοαποκαλούμενους influencers και κάνεις τους πάντες να μιλούν για εκείνη. 

Shape
ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE
Έλενα Γαλύφα Rnew

Διάβασε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη στη Μυρτώ Μήτσιου:

Πόσο έχεις επενδύσει στη δουλειά σου;

Πάρα πολύ. Πρώτα απ' όλα, οικονομικά, αφού ξεκίνησα με δικά μου χρήματα. Και όταν όμως άρχισα να κερδίζω κάποια, τα επένδυα κατευθείαν στη δουλειά μου: ανανέωνα το site μου συχνά, έπαιρνα φωτογράφους και έκανα ταξίδια για να έχω ωραίο υλικό. Επίσης, ψώνιζα αρκετά. Έπειτα αφιέρωσα πάρα πολύ προσωπικό χρόνο διαβάζοντας πολύ για τη μόδα, γιατί ήταν ένας τομέας που δε γνώριζα σε βάθος. Όταν αντιλήφθηκα ότι ήταν κάτι παραπάνω από σωστοί συνδυασμοί, ήταν στην ουσία ολοκληρωμένη φιλοσοφία και κουλτούρα, ότι διαμόρφωσε κοινωνικά όλο τον 20ό αιώνα και ότι οι πιο σπουδαίοι σχεδιαστές ήταν και οραματιστές, με συνεπήρε. Ήθελα να μαθαίνω όλο και πιο πολλά γι' αυτήν. Άλλωστε, η γνώση είναι το «όπλο» της αυτοπεποίθησης.

Τι σε κουράζει περισσότερο στη δουλειά σου;
Νομίζω πως το πιο κουραστικό πράγμα είναι να παλεύεις γι' αυτό που κάνεις και, δυστυχώς, να βλέπεις ότι δεν υπάρχει αντικειμενικότητα και ότι κάποιες εταιρείες λειτουργούν με κλίκες. Αυτό βέβαια υπάρχει σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στη δική μας δουλειά. Το σημαντικό είναι το πώς έχεις δομήσει εσύ τον εαυτό σου και μέσα από τις δυσκολίες να μην το βάζεις κάτω, αλλά να βγαίνεις πιο δυνατός.

Έλενα Γαλύφα


Τι σκέφεσαι όταν ακούσεις να λένε "έλα μωρέ τι κάνει αυτή, φωτογραφίζεται ή ανεβάζει ένα ζευγάρι παπούτσια και πληρώνεται...";

Υπάρχουν πάρα πολλοί λογαριασμοί και κορίτσια που απλώς φωτογραφίζουν με το κινητό τους κάτι που τους έστειλαν και τα ανεβάζουν. Δεν το κρίνω, καλά κάνουν. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με αυτό που κάνω εγώ και ο κόσμος δεν το ξέρει και μπερδεύεται. Δεν ξέρει τι σημαίνει fashion blogger, fashion influencer ή content creator και λογικό είναι, γιατί πρόκειται για μια δουλειά που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Παρ' όλ' αυτά, είναι πολύ απαιτητική και, αν θέλεις να ζεις από αυτήν, πρέπει να εργάζεσαι full time και πολλές φορές και περισσότερο. Θα σου πω λίγα πράγματα που πρέπει να κάνεις μόνος, αν δεν έχεις ομάδα. Αρχικά, πρέπει να έχεις ένα αξιόπιστο προφίλ, μια ταυτότητα, να σέβεσαι και τον πελάτη αλλά και αυτόν που σε ακολουθεί. Έπειτα να προσεγγίσεις τις εταιρείες, να τους παρουσιάσεις την ιδέα
σου, να στήσεις ένα marketing plan. Στη συνέχεια, όταν υπογράψεις τη δουλειά, να ακολουθήσεις το brief του πελάτη και να προχωρήσεις στο δημιουργικό κομμάτι, το οποίο είναι να βρεις το ιδανικό location της φωτογράφησης, να κλείσεις το φωτογράφο, να πάρεις τα ρούχα ή το προϊόν για το οποίο δουλεύεις και να δημιουργήσεις, τελικά, ένα ωραίο αποτέλεσμα που θα σέβεται την αισθητική σου και τη δουλειά – και δεν τελειώνει εκεί. Μετά πρέπει να επιστρέψεις τα ρούχα, να γράψεις κείμενα, να κόψεις τιμολόγια, να κάνεις τα λογιστικά και δεν ξέρω κι εγώ πόσα ακόμα ξεχνάω. Δεν παίρνεις απλώς το κινητό σου και βγάζεις μια selfie. Κι εγώ ανεβάζω selfies, αλλά στις δουλειές, αν θέλεις να έχουν διάρκεια οι συνεργασίες σου, πρέπει να προσφέρεις επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Διάβασε περισσότερα στο νέο SHAPE που κυκλοφορεί!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα