Follow us

Ευδοκία Ρουμελιώτη: Ξεκαθαρίζει όλη την αλήθεια πίσω από την υιοθεσία του παιδιού που ναυάγησε

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη ήταν η πρώτη καλεσμένη στα «Μεσάνυχτα» της Τρίτης και μίλησε για όλα! 

Ηλίας Δήμος
ΓΡΑΦΕΙ: ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ
Ευδοκία Ρουμελιώτη

Η γνωστή ηθοποιός άνοιξε τα χαρτιά της στην Ελεονώρα Μελέτη και αναφέρθηκε στο δύσκολο κεφάλαιο της υιοθεσίας, θέλοντας παράλληλα να ξεκαθαρίσει όλη την αλήθεια πίσω από τη διαδικασία που δεν ευοδώθηκε.

Με αφορμή τη συζήτηση για το αν η δημιουργία της οικογένειας ήταν αυτοσκοπός ή φυσική εξέλιξη του έρωτά της με τον Νικηφόρο Χαραγκιώνη, η ηθοποιός παραδέχθηκε πως από πολύ μικρή ηλικία φανταζόταν να ολοκληρώνεται η ζωή της έχοντας κάνει μια όμορφη οικογένεια, «αλλά δεν ήμουν από τις γυναίκες που έλεγαν ότι θα αποκτήσουν παιδί αν δεν βρούν τον σωστό άνθρωπο δίπλα τους. Για μένα παίζει ρόλο ο άνθρωπος που θα αποφασίσεις να είναι ο πατέρας του παιδιού σου. Με το που είδα τον Νικηφόρο είπα ότι θέλω μαζί του να κάνω παιδί, δεν ήθελα να κάνω παιδί γενικά και αόριστα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η ηθοποιός αναφέρθηκε και στην υιοθεσία ενός αγοριού που όμως δεν ολοκληρώθηκε και που όπως ανέφερε, μαζί με τον θάνατο της μητέρας της αποτέλεσαν τις δυο πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο και είναι ωραίο να το ξεκαθαρίζουμε. Παίζονται αποσπάσματα και δίνονται εντυπώσεις που δεν είναι αλήθεια και μπερδεύουν τα πράγματα. Ήρθε αυτό το παιδί στη ζωή μας, και εγώ με τον άνδρα μου και την οικογενειά μας δεν ήμασταν προγραμματισμένοι στο να κάνουμε μια αναδοχή, μια υιοθεσία. Είχαμε τα τρία αυτά παιδιά, ήμασταν καλυμμένοι, δεν θέλαμε άλλους γιους και είχαμε πει ότι θα κάνουμε ακόμη ένα παιδάκι και μακάρι να μας έρθει κόρη. Το παιδί αυτό βρέθηκε τελείως αναπάντεχα στον δρόμο μας, τον γνωρίσαμε σε ένα νοσοκομειακό περιβάλλον τελείως τυχαία, στην αρχή δεν γνωρίζαμε ούτε την καταγωγή του αλλά ούτε και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ήρθαμε σε επαφή με αυτό το παιδί όταν ήταν σχεδόν 2 χρονών, ήταν εγκαταλελειμμένο, ήταν εκεί από 1,5 χρονών. Δεν μπορώ να σου πω πώς δεθήκαμε με αυτό το παιδί, δεν το πήραμε και εμείς χαμπάρι γιατί δεν το είχαμε καθόλου στο πρόγραμμα. Μέρα με τη μηέρα δενόμασταν όλο και περισσότερο και είπαμε ότι θελουμε να το κάνουμε οικογένειά μας, ό,τι πρόβλημα κι αν έχει» δήλωσε αρχικά ενώ για το τι πήγε λάθος και η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ είπε: «Δεν σταματήσαμε, δεν φοβηθήκαμε και αποφάσισαμε όλοι σαν οικογένεια και μετά την αναδοχή να προχωρήσουμε και στην υιοθεσία. [...] Κάναμε τα χαρτιά της αναδοχής, η αναδοχή εγκρίθηκε μετά από αρκετά χρόνια, το πήραμε το παιδί στο σπίτι και μετά υποτίθεται θα προχωρούσαμε. Όλο αυτό δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε. Άκουσα πολλά αρνητικά σχόλια που με πλήγωσαν και αναγκάστηκα να το πω γιατί ήμουν σχεδόν καθημερινά με τον άνδρα μου σε συναντήσεις με κοινωνικούς λειτουργούς και κάθε μέρα μέσα σε ένα νοσοκομείο. Ήταν γελοίο να το κρατάμε μυστικό και οποιαδήποτε στιγμή θα μπορούσε να μαθευτεί. Και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση μετά από 3,5 χρόνια που είχαμε αυτό το παιδί, να πουν ότι η Ρουμελιώτη δεν το έχει πει γιατί έχει μια προνομιακή θέση σε σχέση με άλλους ανθρώπους που θέλουν να υιοθετήσουν. Ήμασταν άτυχοι και η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική μας υπαιτιότητα, αλλά δεν μπορώ να κρίνω ούτε εισαγγελικές αποφάσεις, ούτε αποφάσεις κοινωνικών λειτουργών που έχουν τοποθετηθεί στις συγκεκριμένες θέσεις και κρίνουν τις τύχες αυτών των παιδιών».

Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική της εξομολόγηση, η ηθοποιός αναφέρθηκε και στον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της έπειτα από ατύχημα, ενώ παράλληλα περιέγραψε τις δυσκολίες που συνάντησε κατά τη διαδικασία της δωρεάς των οργάνων της αλλά και την ιδιαίτερη ιστορία πίσω από τον άνθρωπο που απέκτησε τα μάτια της μητέρας της, τον οποίο δεν πρόλαβε να γνωρίσει αφού εκείνος έφυγε από τη ζωή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα