Follow us

Γιώργος Πατούλης: Οι αποκαλύψεις στη Μελέτη: Ο έρωτας με την πρώτη ματιά, τα χρόνια στο οικοτροφείο & η ιδιαίτερη σχέση με τη μητέρα του

Τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη υποδέχθηκε στο πρώτο «Μεσάνυχτα» της εβδομάδας η Ελεονώρα Μελέτη.

Ηλίας Δήμος
ΓΡΑΦΕΙ: ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ
Γιώργος Πατούλης

Ο γνωστός πολιτικός, αφού δέχθηκε τα κολακευτικά σχόλια της παρουσιάστριας για το νέο του look το οποίο όπως εξήγησε ο ίδιος απέκτησε εν μέσω καραντίνας, περιέγραψε το πώς βίωσε ο ίδιος το lockdown αλλά και ποια είναι τα σχέδια της περιφέρειας για μια ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα, ιδιαιτέρως των κλάδων που έχουν πληγεί περισσότερο.

Ανοίγοντας το κεφάλαιο «προσωπική ζωή» μίλησε για τη γνωριμία του με τη σύζυγό του Μαρίνα Πατούλη το 1986 στην Πάρο, όταν εκείνος απευθύνθηκε στην ίδια μιλώντας της γερμανικά και εκείνη του απάντησε στα ελληνικά βρίζοντάς τον, ενώ εκμυστηρεύτηκε πως επρόκειτο για έναν έρωτα με την πρώτη ματιά, ο οποίος άντεξε τόσα χρόνια.

Και μπορεί η Μαρίνα Πατούλη να είναι η γυναίκα της ζωής του, η σημαντικότερη όμως είναι η μητέρα του και ο Γιώργος Πατούλης σε μια εξομολόγηση από καρδιάς μίλησε για την πολυαγαπημένη του μητέρα αλλά και την ιδιαίτερη σχέση τους.

«Είναι μια ηρωίδα γιατί είναι μία μάνα που μεγάλωσε τα δύο της παιδιά δίνοντας αρχές και αξίες και συγχρόνως δεν μας έλειψε τίποτα τελικά το να αποφασίσουμε για κάτι καλύτερο στη ζωή μας, να γίνουμε δηλαδή επιστήμονες. Μας βοήθησε με όλες της τις δυνάμεις, της οφείλω πολλά, γιατί εκτός των άλλων βοήθησε εμένα και τον αδερφό μου να σπουδάσουμε. Εκείνη ήθελε να γίνω φωτογράφος γιατί είχε οίκο νυφικών και μου είπε ότι θα με στηρίξει αρκεί να περάσω στην Αθήνα [...] Βέβαια έμεινε το παράπονο στη μητέρα μου ότι δεν ασχοληθήκαμε με τον οίκο νυφικών και έπειτα όταν σπουδάσαμε, συνταξιοδοτήθηκε» δήλωσε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε στα χρόνια που εκείνος και αδερφός του βρέθηκαν εσώκλειστοι σε οικοτροφείο. «Είναι αλήθεια ότι στις γειτονιές εκείνης της περιόδου ήταν πιο κλειστά τα πράγματα, ξέραμε όλοι όλους και προφανώς γνώριζαν ότι ήρθαμε από μια Σχολή που για κάποιους λόγους βρεθήκαμε εκεί εσώκλειστοι. Όταν βρέθηκα στη β' δημοτικού κοντά στη μητέρα μου τελικά, στην γ' δημοτικού ήταν το χειρότερό μου, το ναδίρ, προφανώς θα είχαμε επηρεαστεί, αλλά αμέσως μετά, σαν μια εσωτερική δύναμη, κατορθώσαμε ισορροπήσαμε και είμαστε εκείνοι που στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο καταφέραμε να γίνουμε δακτυλοδεικτούμενοι με θετικό τρόπο. Η παραμονή μας στο οικοτροφείο ήταν μια πονεμένη ιστορία αλλά αυτό, οφείλω να σας πω ότι η δύναμη που μας έδωσε και το αποτέλεσμα, είναι πως όποια δυσκολία και να αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος, μπορεί με την εσωτερική του δύναμη και το πείσμα του να τα καταφέρει. Το παν είναι να υπάρχει ένα κύτταρο αγάπης και εκείνο το κύτταρο ήταν η μητέρα μας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Περιφερειάρχης Αττικής ρωτήθηκε για το πώς ο ίδιος διαχειρίζεται το γεγονός πως συχνά η οικογένειά του γίνεται αντικείμενο σχολιασμού και καυστικής κριτικής από μερίδα του Τύπου, με τον ίδιο να απαντάει χαρακτηριστικά: «Τα Μέσα κάνουν τη δουλειά τους και εμείς κάνουμε τη δικιά μας. Και ευτυχώς για εμάς, πάντα κερδίζει η δουλειά μας έναντι των Μέσων. Εμείς είμαστε άνθρωποι που απλώς πολλές φορές εκφραζόμαστε όπως ήμασταν μικρότεροι, όταν ήμασταν κάτι άλλο, το ίδιο πράγμα βγάζουμε, δεν αλλάξαμε και υπό αυτή την έννοια, ενδεχομένως, να μην εισπράττεται από όλους τόσο φυσιολογικό».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα