Για την αποχώρησή της από τη Heaven: «Έφυγε ο Φοίβος και σε αυτή την απόφαση, όταν με ρώτησε αν θέλω να τον ακολουθήσω, είπα «ναι» -όπως είχα κάνει και στην προηγούμενη αλλαγή δισκογραφικής εταιρίας- χωρίς δισταγμό. Για μένα, όλα αυτά τα χρόνια, η καριέρα μου ήταν η σχέση μου με τον Φοίβο. Δεν είναι απλά ένας συνθέτης, είναι παραγωγός, είναι φίλος. Προσωπικά δεν ακολουθώ εταιρίες, απλώς τον εμπιστεύομαι. Είναι χρόνια στη ζωή μου και τον αγαπάω σαν άνθρωπο. Μάλιστα, ετοιμάζουμε μια δουλειά μαζί, απλά δεν ξέρουμε πότε θα βγει».
Θα πήγαινε στη Eurovision; «Πλέον όχι. Παλιά το σκεφτόμουν, αλλά από τη στιγμή που πήρε την πρωτιά η Παπαρίζου, θεώρησα ότι αυτό που έπρεπε κανείς να το κάνει, το έκανε. Δεν επεδίωκα να κάνω κάτι παραπάνω στο εξωτερικό, αυτό που κάναμε με το "Γεια" ήταν αρκετό. Από τη στιγμή που την εκπροσώπησε μια χαρά η Έλενα, θεώρησα ότι τελείωσε αυτό πια».
Γιατί δεν δέχτηκε να παρουσιάσει το «X-Factor»; «Μου είχε γίνει μια πρόταση από τον Γιώργο Λεβέντη και του είχα πει ότι θα το σκεφτώ. Μετά δεν ξανασυζητήθηκε. Απλά έπεσε στο τραπέζι η ιδέα, αλλά δεν προχώρησε ποτέ και καλύτερα γιατί απλά "όχι" θα έλεγα. Σκέφτηκα ότι δεν έχω πειραματιστεί ποτέ σε κάτι τέτοιο, να παρουσιάσω ένα ζωντανό πρόγραμμα. Δεν ξέρω κατά πόσο θα έκανα για κάτι τέτοιο. Δεν είναι τα χωράφια μου αυτά. Κάνω πολύ καλά πράγματα στο δικό μου χώρο».
Θα δεχτεί τη θεατρική πρόταση του διδύμου Ρήγα-Αποστόλου; «Ακόμη δεν έχω προλάβει να το συζητήσω με δικούς μου ανθρώπους και φίλους. Και γιʼ αυτό δεν ξέρω αν θα απαντήσω θετικά ή αρνητικά. Το έχω σαν σκέψη στο μυαλό μου, απλά δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνω τώρα. Μακροχρόνια, πάντως, θα μου άρεσε να ασχοληθώ με την ηθοποιία και πιστεύω ότι θα το κάνω».
Για τις πλαστικές επεμβάσεις: «Αν υπάρχει κάποιο πράγμα πάνω σε κάποιον που τον ενοχλεί, φυσικά και πρέπει να κάνει πλαστική. Προσωπικά, δεν έχω κάνει καμία αισθητική επέμβαση αλλά δεν αποκλείω μελλοντικά ότι θα έκανα κάτι, προκειμένου να προλάβω ή να αλλάξω πράγματα πάνω μου. Όλοι οι πλαστικοί λένε ότι η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη, δηλαδή να κάνεις πράγματα προτού αυτά φανούν, να παρατείνεις -με λίγα λόγια- το χρόνο. Το πιο ουσιαστικό απ' όλα αυτά πιστεύω ότι είναι ο ύπνος και η εσωτερική ενυδάτωση, να πίνεις δηλαδή πολύ νερό. Επίσης, αυτό που έχω παρατηρήσει σε διάφορους ανθρώπους είναι ότι έχουν καλό DNA και μικροδείχνουν από τα μικρά τους χρόνια. Οι γυναίκες πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας και να είμαστε αδύνατες, γιατί αυτό μας χαρίζει υγεία. Επίσης, να κάνουμε γυμναστική όπως εγώ που την έχω καταβρεί με το πιλάτες. Το πάχος προσθέτει χρόνια… Γύρω στα 45 μια γυναίκα θα πρέπει να κάνει μια αλλαγή και ειδικά αν το απαιτεί η δουλειά της. Προσωπικά, μου έχουν προσάψει διάφορα στο παρελθόν — μέχρι ότι έχω φτιάξει τα ζυγωματικά μου και ότι έχω κάνει 7 φορές πλαστική στη μύτη μου, που η μύτη μου δεν είναι ότι ωραιότερο υπάρχει. Καταρχάς, έχω μια τρομακτική φοβία με τη νάρκωση. Φοβάμαι ότι αν με ναρκώσουν μπορεί να πεθάνω και να μην ξαναξυπνήσω ειδικά τώρα που έχω κάνει και τα παιδιά μου. Κανείς δεν μπορεί να το αποφύγει αυτό, σίγουρα όμως μπορεί να το παρατείνει. Τώρα δεν θέλω να αλλάξω τίποτα, επί της ουσίας, ας είναι καλά τα ρετούς που στα αλλάζουν όλα. Πρέπει να γνωρίζουν όλες οι γυναίκες ότι δεν είμαστε όπως φαινόμαστε στις φωτογραφίες».
Μιλώντας για την οικογένειά της και το ενδεχόμενο να αποκτήσει άλλο ένα παιδί, η Δέσποινα δήλωσε: «Θέλω τρίτο παιδί αλλά δεν ξέρω αν θέλω κοριτσάκι ή αγοράκι».