
Από την Ιωάννα Μανδηλάρη, ολιστική διαιτολόγο-διατροφολόγο και blogger, www.threpsisnutrition.com.
Αυτή η τάρτα είναι πλούσια σε καλά λιπαρά από τους καρπούς και το αβοκάντο, και φυσικά σάκχαρα από γλυκοπατάτα και βασιλικούς χουρμάδες. Παράλληλα, η υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών, θα καταφέρει να σε κρατήσει πλήρη για ώρες- ο βασικός μας στόχος στην νηστεία, μόλις επιτεύχθηκε. Επιπλέον είναι χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και γαλακτοκομικά, για να μην χαλάσεις την διατροφή σου. Και πάνω απ’όλα: είναι εκπληκτική! Κανείς δεν θα καταλάβει ότι περιέχει αβοκάντο και γλυκοπατάτα.
Αν δεν έχεις πολύ χρόνο ή αποσπώμενη βάση τάρτας, σχημάτισε κάτι σαν μπισκότα με την βάση, ψήσε 5-10 λεπτά, και τοποθέτησε την κρέμα και τις φράουλες από πάνω!
Υλικά
Για τη βάση
- 2 κούπες φουντούκια ωμά
- 1 κούπα βρώμη
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 3/4 κούπας λάδι καρύδας
- 4-5 βασιλικοί χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
- 1 κ.γ. μέλι ή άλλο γλυκαντικό (προαιρετικά)
Για την γέμιση
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα ψημένη
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 3-4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 1-2 κ.σ. μέλι ή άλλο γλυκαντικό
- 2 βασιλικούς χουρμάδες
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας (προαιρετικά)
- 20 gr vegan σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα κακάο (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. φουντούκια (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
- Φράουλες για το γαρνίρισμα