Ο δράστης που συνελήφθη 2 μήνες μετά τη δολοφονία του ηθοποιού, υποστήριζε πως δολοφόνησε τον ηθοποιό υπό την επήρεια ουσιών, ισχυρισμό τον οποίο απέρριψε το δικαστήριο. Το παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρει πως ο Γεωργιανός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία, οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.
Η οικογένεια του Νίκου Σεργιανόπουλου, μέσω των συνηγόρων της ζήτησε η δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών καθώς έκριναν πως η δημοσιότητα βάζει σε κίνδυνο τόσο τη μνήμη του ηθοποιού αλλά εκθέτει το σύνολο της οικογένειας. Ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο και η δίκη ξεκίνησε κανονικά με την κατάθεση του Φίλιππου Κουτσάφτη, του ιατροδικαστή που ασχολήθηκε με την υπόθεση την οποία χαρακτήρισε «σφαγή». «Ό,τι έγινε, έγινε μέσα σε δύο ή τρία λεπτά. Το θύμα έφερε και τραύματα αμύνης πέρα από τα πολλαπλά πλήγματα στο λαιμό και τη θωρακική χώρα».
Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του συζύγου της αδελφής του ηθοποιού –ο οποίος προέτρεψε τον κατηγορούμενο να πει την αλήθεια-, ενώ τόσο η σύζυγός του όσο και η ηλικιωμένη μητέρα της δεν έχουν κατέβει στην Αθήνα, καθώς συντρέχουν λόγοι υγείας και προφανώς δεν αντέχουν να περάσουν την ψυχοφθόρα διαδικασία της δίκης. Στη δίκη –που διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 9 Οκτωβρίου- κατέθεσαν και κάποιοι φίλοι του ηθοποιού ενώ παραμένει άγνωστο εάν ανάμεσα στις καταθέσεις ήταν και αυτή του Αλέξανδρου Ρήγα που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το θύμα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr