Follow us

H Eurovision, η Φουρέιρα & Οι Απομιμήσεις: (Καθόλου) Ψύχραιμος απολογισμός μετά την "ελεύθερη πτώση"

Και στη Eurovision ξαναπήγαμε, και τα μούτρα μας ξαναφάγαμε. Είχαμε πρόγραμμα.

Ελένη Φουρέιρα - Τάμτα - Κατερίνα Ντούσκα

Είναι μια μαύρη δεκαετία τώρα, που καταλάβαμε τον πάτο της κατάταξης και το ευχαριστιόμαστε κιόλας.

Η εξαίρεση, θα το παραδεχθώ, ήταν οι Koza Mostra με τον Αγάθωνα που μου αρέσει μέχρι και σήμερα σαν τραγούδι – σε σημείο που αν μου το πετάξει καμιά λανθάνουσα playlist στο youtube δεν το σταματάω στα πρώτα 15 sec και το αφήνω μέχρι το 1:20, δεν είναι και λίγο.

Η αλήθεια είναι πως φέτος δεν ήμασταν τόσο χάλια όσο τις προηγούμενες χρονιές. Δεδομένου ότι το 2016 και το 2018 πήγαμε σαν πραγματικές πτωχάλες που μαζί με τα λεφτά χάσαμε και την αισθητική μας. Το 2017 είχαμε απλώς πέσει θύμα μιας popstar που έχασε την ταυτότητά της με το πρόσχημα της Eurovision και μετά ενδεχομένως και το λαμπρό μέχρι τότε airplay της - αν βρει κανείς την ταυτότητα, παρακαλείται να την επιστρέψει.

Για την ακρίβεια, το 2018 δεν έδωσε κανείς σημασία στη Γιάννα Τερζή και πήγαμε όλοι με τη Φουρέιρα και την Κύπρο. Σαν να κάναμε μεταγραφή και αφήναμε την Εθνική Ελλάδος να κλαίει παραπονεμένη. Σημασία έχει πως η Φουρέιρα πραγματικά τα έδωσε ΟΛΑ και έκανε το απίστευτο, φλέρταρε με την πρωτιά. Και εκεί φαίνεται πως αν θες πράγματι κάτι, μπορείς να κάνεις παπάδες με τη Eurovision.

Φέτος δεν ήμασταν ακριβώς πτωχάλες, ήμασταν έντεχνες ενζενί. Ομολογώ και αμαρτίαν ουκ έχω πως δεν τρελάθηκα ποτέ με τη Ντούσκα, αλλά δεν σιχτήριζα κιόλας. Άμα δεν σε καίει αυτό που κάνεις, δεν χρειάζεται να πας στη Eurovision. Πήγε η Ντούσκα με τα θεατράλε και τα ξιφάκια της, σαν να παρουσιάζει το νέο της πρόγραμμα κάθε Πέμπτη στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό. Τι ήθελες ακριβώς; Να ξετρελαθεί ο θεατής που ψηφίζει σαν τρελός δέκα χρόνια τη Βέρκα Σεντούσκα;

Από την άλλη, η Κύπρος έστειλε την Τάμτα με την ομάδα που πέρυσι έφερε στην πρωτιά τη Φουρέιρα . Πώς το έλεγε να δεις ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στον «Γεροντοκόρο»; Α ναι, «έναν καφέ χωρίς καφέ». Καλώς η κακώς, η Τάμτα ήταν η Φουρέιρα ντεκαφεϊνέ. Ωραία, τη γεύση σου τη δίνει, το vibe δεν λαμβάνεις. Σαν ηλιοβασίλεμα στη Βάρκιζα. Ηλιοβασίλεμα είναι κι αυτό, αλλά Σαντορίνη δεν τη λες.

Ομολογώ πως μια τέτοια συμμετοχή, κι ας μη με τρέλαινε, για 15η θέση δεν ήταν. Ήθελες εκεί κοντά στη δεκάδα; Να νιώθει σαν τη πρώτη γκόμενα ενός γαμπρού που παντρεύεται. Χαίρεσαι, αλλά τον βλέπεις με το κιάλι.

Τι τα θες; Χρόνια το λέω. Άμα δεν μπορείς, μην το κάνεις. Ντούσκα μου, Τάμτα μου.

Από την άλλη, είχες και τη Φουρέιρα ως legend. Μέσα σε ένα χρόνο από απορριφθείσα από την ΕΡΤ έγινε θρύλος του διαγωνισμού. Έσκασε μύτη και σαν τη Ζωζώ το '70 και είπε το γνωστό "My name is Ελένη Φουρέιρα" με βέρα γλυφαδιώτικη προφορά και σκάλωσαν οι Ισραηλίτισσες. Τι κρύσταλλος και κακό; Τι φτερό και μποά; Αλλά, κακά τα ψέματα, τις εξαφάνισε όλες. Από Κοντσίτα μέχρι Μπάρ Ραφαέλι.

Γι' αυτό, όταν σκαλίζετε τα χαρτάκια σας για την επόμενη συμμετοχή σας, βάλτε μια φωτογραφία της Φουρέιρα μπροστά σας και -αφού καταλάβετε για ακόμα μία φορά το λάθος που κάνατε- σκεφτείτε το ρητό "προσοχή στις απομιμήσεις". Εγώ εδώ θα είμαι, να γελάσω και πάλι με τα λάθη σας.

Κλείνω με τα λόγια του ποιητή:

Thank you, next
Thank you, next
Im so fuckin' grateful for my ex.

H Eurovision, η Φουρέιρα & Οι Απομιμήσεις

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

http://instagram.com/sirconstantino

Διαβάστε Ακόμα