Στο μυαλό μου, τα bagel θα είναι πάντα συνδεδεμένα ως το αγαπημένο πρωινό του Sandy Cohen και της οικογένειάς του στο O.C.. Ο απόλυτος τηλεοπτικός μπαμπάς λάτρευε τα φρέσκα bagel με μπόλικο cream cheese - είχε μάλιστα και ειδικό μηχάνημα για να κόβονται με ακρίβεια στη μέση - και το συγκεκριμένο σνακ είχε μία ξεχωριστή θέση στο εφηβικό sitcom. Στα Φιλαράκια, ο Chandler, μετά από μία περίοδο ανεργίας σε μία προσπάθεια να βρει δουλειά ως διαφημιστής, είχε εφεύρει το όχι και τόσο ευφυέστατο motto: "Bagels and donuts: Round food… for every mood” (bagels και ντόνατς, στρογγυλά φαγητά για κάθε διάθεση).
Τα bagel αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αμερικάνικης κουλτούρας και εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν σε αρκετά μενού των αθηναϊκών εστιατορίων. Τι θα έλεγες όμως, αν μπορούσες να τα έχεις στην κουζίνα σου και να τα απολαμβάνεις όπως ακριβώς θέλεις με τις πιο λαχταριστές γεμίσεις;
Το πρόσωπο στο οποίο οφείλουμε τη γνωριμία μας με τα bagel στην Αθήνα είναι ο Leonardo Gavallias, γνωστός για το Leo's House of Bagels. Αφήνοντας πίσω τη Νέα Υόρκη, ο Leo επέστρεψε στην Ελλάδα έχοντας στα χέρια του την παραδοσιακή συνταγή για το πιο λαχταριστό και ευρέως διαδεδομένο αμερικάνικο σνακ. Στο Leo's House of Bagel βρίσκεις φρεσκοψημένα bagel σε τεράστια ποικιλία - από ολικής αλέσεως και σουσάμι ή παπαρουνόσπορο μέχρι με κρεμμύδι, ελιά, cranberries και κομματάκια σοκολάτας. Το bagel μπορεί να γίνει το τέλειο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας, αλλά αν έπρεπε να διαλέξουμε την ιδανική στιγμή για να το απολαύσουμε, αυτή θα είναι σίγουρα το πρωί.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr