Follow us

Ο Γιώργος Καπουτζίδης απαντά στον Αλέξη Κούγια: "Είμαι ένας άνεργος και ευτυχισμένος ομοφυλόφιλος"

"Μακάρι κάποιος πατέρας να κοιτάξει το γκέι παιδί του όπως κοιτάει ο πατέρας μου εμένα, με περηφάνια"

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ βρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης και θέλησε να τοποθετηθεί και να απαντήσει στον Αλέξη Κούγια και στην ανακοίνωση που εξέδωσε, κατηγορώντας τον ηθοποιό.

Ο ποινικολόγος σε επιστολή που έστειλε το μεσημέρι της Δευτέρας στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρθηκε στον γνωστό ηθοποιό και σεναριογράφο λέγοντας: "Ιδιαίτερα για τον Καπουτζίδη, αυτό το νέο πρότυπο της κοινωνίας, που στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου "Στην Υγειά μας" επί 3 ώρες, ανέλυε –παρουσίαζε τον έρωτά του με το σύντροφό του, ο οποίος του αφιέρωνε και του τραγουδούσε τραγούδια, ενώπιον των φυσιολογικών οικογενειών μας και των φυσιολογικών παιδιών μας και ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών και ο οποίος τόλμησε, για να προσβάλει τη τιμή και την υπόληψή μου και να θίξει τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογενείας, και ανήρτησε μια φωτογραφία μου μετά από επίθεση από μπράβο, για την οποία εκκρεμεί ποινική δικογραφία, του επιφυλάσσω ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια".

Συγκεκριμένα ο ηθοποιός και σεναριογράφος είπε: "Εμείς οι ομοφυλόφιλοι πολίτες τα έχουμε συνηθίσει αυτά, τα ζούμε από πολύ μικρή ηλικία. Επειδή το ανέφερε, ωστόσο, ποτέ κανένας δεν κάνει σημαία την ιδιαιτερότητα του. Δεν μπήκε ποτέ κανένα παιδάκι στα 9 ή στα 10 στην τάξη του δημοτικού σχολείου με μια σημαία μπροστά. Μπαίνει χαρούμενο να κάνει το μάθημά του και ξαφνικά αυτό το οποίο γίνεται, κάποια άλλα παιδιά το δείχνουν με το δάχτυλο. Κι εκεί ξεκινάει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, που πρέπει να αρχίσει να κρύβεται, να φοβάται, να νιώθει ότι απειλείται, καμιά φορά να αλλάζει δρόμο για το πως θα πάει στο σχολείο και είμαι ένας άνθρωπος που την έχω περάσει αυτή τη διαδικασία και πάρα πολλοί άνθρωποι την έχουν περάσει αυτή τη διαδικασία. Να που βγήκα δυνατός από τη διαδικασία αυτή και αισθάνομαι καλά, δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι και είμαι ευτυχισμένος. Και ο λόγος που αντέδρασα είναι γιατί αμφισβήτησε τη δική μου ευτυχία.Γιατί είπε ότι ο μόνος δρόμος για να γίνει κάποιος ευτυχισμένος είναι η σπουδή, η μελέτη, η σκληρή εργασία και η δημιουργία μιας οικογένειας και η αγάπη για το άλλο φύλο. Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει ένας δρόμος για την ευτυχία".

"Δεν θα ήθελα ιδιαίτερη μεταχείριση. Είμαι πάρα πολύ προετοιμασμένος γι αυτό, έχω μιλήσει με δικηγόρο. Αν χρειαστεί να πάμε, ας πάμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες αυτές τις "φυσιολογικές” οικογένειες που με τίμησαν και με στήριξαν και ο λόγος που έχω πετύχει στη ζωή μου είναι αυτές. Κι εγώ παιδί μιας φυσιολογικής οικογένειας είμαι και αυτές εμπιστεύτηκαν τελικά έναν γκέι σεναριογράφο για να διηγηθεί στα παιδιά τους, με ένα πολύ όμορφο και αστείο τρόπο, με ένα παραμύθι, όπου είναι το "Παρά Πέντε”, την αγάπη, τη φιλία, τις αξίες, την ηθική. Εμένα η δικιά μου η ευτυχία τελικά ήρθε όταν σταμάτησα να φοβάμαι και να ντρέπομαι. Αν κι άλλοι μπορέσουν να μιλήσουν, μπορούν να διορθωθούν πολλά πράγματα. Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που γίνεται αυτή η επίθεση. Είναι προσωπικός; Έχει να κάνει με την γκέι κοινότητα; Έχει να κάνει με το ότι μπορεί να θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα εκφοβισμού για να μην βγουν άνθρωποι. Εγώ είμαι εδώ πάντως και κάνω τον αγώνα" είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Και συνέχισε λέγοντας: "Εγώ δεν έχω αναλύσει ποτέ μέσα σε τρεις ώρες την προσωπική μου ζωή. Θα πω όμως για πρώτη φορά κάποια πράγματα για την προσωπική μου ζωή. Εδώ και 17 χρόνια έχω ζήσει τρεις πολύ όμορφες σχέσεις και έχω υπάρξει πολύ ευτυχισμένος μέσα σε αυτές. Τώρα είμαι άνεργος ομοφυλόφιλος, είμαι ευτυχισμένος και έτσι. Ευτυχισμένος θα γίνεις αν έχεις καλή καρδιά".

Τέλος ο ηθοποιός είπε: "Σήμερα ο μπαμπάς μου γίνεται 90 χρόνων, είναι τα γενέθλιά του. Θέλω να του στείλω όλη μου την αγάπη, γιατί ο μπαμπάς μου είναι πολύ περήφανος για μένα. Τώρα έχω φτάσει στο σημείο να βλέπω την περηφάνια στα μάτια του. Ήρθα εδώ, γιατί δεν είμαι πρότυπο, ο πατέρας μου όμως είναι. Μακάρι κάποιος πατέρας να κοιτάξει το γκέι παιδί του όπως κοιτάει ο πατέρας μου εμένα, με περηφάνια".

Διαβάστε Ακόμα