Follow us

Νεκταρία Γιαννουδάκη: "Δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω"

"Δεν φιλήθηκα ποτέ. Μόνο σε μία παράσταση ένα πεταχτό φιλί...Έχω αρνηθεί και ρόλο επειδή είχε πολλά φιλιά"

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM

Τη Νεκταρία Γιαννουδάκη από τις "Ψυχοκόρες" υποδέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο "The 2Night Show", με την ηθοποιό να μιλά για την καταπίεση που αισθανόταν στην Κρήτη, τις σπουδές της στην Αθήνα αλλά και τα ερεθίσματά της για να γίνει ηθοποιός.

Η Νεκταρία Γιαννουδάκη ανέφερε αρχικά την αυστηρότητα που είχε η οικογένειά της στα Χανιά, γεγονός που την έκανε να θέλει να φύγει από το νησί και να ακολουθήσει τα δικά της όνειρα. "Ήμουν από αυτές τις κόρες, με τις αυστηρές οικογένειες. Μοναχοκόρη, δύο αδέλφια, αγόρια. Σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να περάσω πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο, οπότε αποφάσισα να περάσω στην Αθήνα... Οι γονείς μου ήταν λαϊκοί άνθρωποι, από χωριά της Κισσάμου. Υπέροχοι άνθρωποι και οι δύο... Το όνειρό του ήταν, αφού πέρασα γαλλική φιλολογία, να τελειώσω στα 4 χρόνια και να επιστρέψω στα Χανιά, να μου ανοίξουν φροντιστήριο γαλλικών. Πηγαίνω τρεις φορές το χρόνο στην Κρήτη. Δεν επέστρεψα ποτέ. Από ένα σημείο και μετά το πήραν απόφαση. Τους ανακοίνωσα ότι θα γίνω ηθοποιός στο δεύτερο έτος της δραματικής σχολής. Το πήραν λίγο κατάκαρδα και το μετέφεραν λίγο διαφορετικά στον παππού μου, για να το πάρει πιο μαλακά. Του είπαν ότι πάω σε μια σχολή δημοσιογραφίας. Έπρεπε να παλέψω και να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, θεωρούσαν ότι θα ταλαιπωρηθώ, ότι έχει κακοτοπιές και κινδύνους" σχολίασε αρχικά.

Όσον αφορά το 'μικρόβιο' της υποκριτικής και πώς αποφάσισε να ακολουθήσει αυτή την επαγγελματική διαδρομή, η γνωστή ηθοποιός δήλωσε πως μια καθηγήτριά της και μια παράσταση, στάθηκαν αφορμή. Συγκεκριμένα είπε ότι: "Στην πρώτη γυμνασίου, μια καταπληκτική φιλόλογος, μια πανέμορφη γυναίκα, πολύ επιβλητική. Άνοιξε την 'Οδύσσεια' και άρχισε να περπατάει με ρυθμό και να απαγγέλλει. Είπα πως αυτό θέλω να κάνω και δεν εννοούσαν να είμαι φιλόλογος. Λίγα χρόνια μετά, στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά, είδα τη Λυδία Κονιόρδου σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου. Με αξίωσε ο Θεός και το 2008 ο Κώστας Τσιάνος με σκηνοθέτησε ως μάνα στον 'Ματωμένο Γάμο. Μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη".

Επίσης αποκάλυψε ότι, λόγω των καταβολών της και του παππού της, δεν φιλήθηκε ποτέ σε κάποιο ρόλο της. "Δεν φιλήθηκα ποτέ. Μόνο σε μία παράσταση ένα πεταχτό φιλί. Σε αυτό βρίσκω και μια ομορφιά. Δεν ήταν όλα απλόχερα και δεν υπήρχε όλη η ευκολία. Δεν είχα μια μαμά μάνατζερ αλλά ήμουν αφ' εαυτού μου. Νομίζω δίνει μια άλλη αξία στα πράγματα. Έχω αρνηθεί και ρόλο επειδή είχε πολλά φιλιά. Ο παππούς ησύχασε όταν έπαιξα στο Ηρώδειο"

Συμπλήρωσε μάλιστα για το ταξίδι της στην υποκριτική ότι "Δύσκολο ταξίδι. Δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω. Απορρίψεις, δυσκολίες, στα δικά μου ωραία χρόνια ξέσπασε η κρίση, λιγόστεψαν οι δουλειές, τα ΔΗΠΕΘΕ δεν ήταν στην πρότερη κατάσταση. Μπορεί να γινόμουν Γαλλίδα φιλόλογος" είπε η ηθοποιός

Αναφορικά με την αποχώρησή της από το "Σασμό", η Νεκταρία Γιαννουδάκη ξεκαθάρισε πως "Δεν ήταν γραμμένο το τέλος μου. Όταν μου ήρθε η πρόταση για τις 'Ψυχοκόρες' δεν ήταν σίγουρο ότι θα ήταν ο 'Σασμός' τρίτη χρονιά, ούτε ήξερα αν η οικογένειά μου θα έχει ιστορία. Οπότε μιλώντας με τον κύριο Καραγιάννη μου είπε ότι 'δεν έχω απάντηση αυτή τη στιγμή, οπότε πρέπει να διαλέξεις΄ Δεν μπορούσα να το στηρίξω γιατί τα γυρίσματα στις 'ψυχοκόρες' ήταν 10 ώρες την ημέρα για αρκετό καιρό". Αποκάλυψε μάλιστα ότι η οικογένειά της στην Κρήτη είχε αναμειχθεί σε βεντέτα την οποία όμως επικράτησε σωσμός, αν και η μητέρα της βίωσε δύσκολες καταστάσεις ως μικρό παιδί.

Για τις "Ψυχοκόρες", η Νεκταρία Γιαννουδάκη επεσήμανε πως αφορά "Μια ιστορία ανείπωτη και για να μην πούμε διαστρεβλωμένη. Στις ασπρόμαυρες ταινίες αυτό που βλέπαμε να είναι οι υπηρέτριες ήταν χαρούμενες, πλακατζούδες, με τα μίνι του, σέξι, να τη λένε στα αφεντικά. Καμία σχέση. Έχουμε μεγαλώσει την ηλικία των 'Ψυχοκορών' μας. Στην πραγματικότητα ήταν ηλικίες 12-13 χρονών κορίτσια, και 10 χρονών. Παιδάκια και ζούσαν όλα αυτά... Οι καταπληκτικοί σεναριογράφοι μας στηρίζονται πάνω σε πραγματικά γεγονότα" ανέφερε η ηθοποιός. Διαβάζοντας μάλιστα τα σενάρια η ίδια έλεγε στον εαυτό της πως "Φαίνεται πως η μία θα καλοπεράσει ή για μία δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα, είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα αλλά μέσα από άλλη διαδρομή... Εξ αρχής η σειρά θα ήταν 60 επεισόδια. Γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι θα έχει επιτυχία. Ζητήθηκαν παραπάνω επεισόδια αλλά οι σεναριογράφοι είπαν 'Οχι, θα εμείνουμε σε αυτό' και τέλος".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα