Follow us

Ο Φωκάς Ευαγγελινός στο Yupiii: "Έχω να νιώσω αυτό το φτερούγισμα από την Παπαρίζου"

Ο Φωκάς Ευαγγελινός αποκάλυψε στο Yupiii.gr κάποια στοιχεία από όσα έχει προετοιμάσει για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Φωκάς Ευαγγελινός

Ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στον διαγωνισμό της Eurovision, υποδέχθηκε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της φετινής συμμετοχής τους τηλεοπτικούς συντάκτες στο press event για τη Eurovision 2024.

Ο ίδιος αποκάλυψε κάποια στοιχεία από όσα έχει προετοιμάσει για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή του διαγωνισμού.

"Όταν ήρθα σε πρώτη επαφή με τη Μαρίνα, ενθουσιάστηκα αμέσως. Κατάλαβα ότι είχα να κάνω με κάτι καινούργιο και εντελώς διαφορετικό. Δηλαδή είπα: ''ουάου''. Ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό, χωρίς να υποτιμώ τις προηγούμενες συμμετοχές. Είναι ένα πλάσμα που συνέδεσε κόσμους. Ξαφνικά ενώθηκαν κόσμοι σε ένα τραγούδι που έχει διαφορετικές θερμοκρασίες. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό και έπρεπε να το αντιμετωπίσω σαν μία καινούργια λευκή σελίδα" είπε αρχικά ο Φωκάς Ευαγγελινός.

"Το διαφορετικό του συγκεκριμένου τραγουδιού είναι η σύνθεσή του. Έχει πολλά και διαφορετικά μοτίβα. Με έναν τρόπο συνδέονται τα κομμάτια αυτά, αλλά και δεν συνδέονται. Αυτό έχει μία πρόκληση. Εύρημα δεν θα υπάρχει. Και τα τρία λεπτά που θα διαρκέσει η παρουσίαση μας, θα είναι μία τρίλεπτη ευρηματικότητα. Το κομμάτι αλλάζει θερμοκρασίες συνέχεια. Αυτό το στοιχείο το χρησιμοποιώ και το εκμεταλλεύομαι σε σχέση με τη Μαρίνα. Δεν μπορώ να γίνω πιο σαφής γιατί θα προδώσω τι θα δούμε. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι Eurovision stage tour" προσέθεσε.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός δήλωσε ότι όσα θα δούμε στη σκηνή δεν έχουν σχέση με το video clip του τραγουδιού: "Όχι! Για να σας βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση το video clip με τη σκηνική παρουσία".

Αισθάνεται ευθύνη απέναντι σε εκείνους που εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε εκείνον; Ο Φωκάς Ευαγγελινός απάντησε πάνω σε αυτό: Μεγάλη ευθύνη. Πάντα συμβαίνει αυτό. Έχω και μία ανακούφιση όμως γιατί αρέσει και πολύ το τραγούδι. Έχω το υλικό να απογειωθεί. Βέβαια και εικόνα παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο. Γιατί εκτός από ένας μουσικός διαγωνισμός είναι και ένας τηλεοπτικός διαγωνισμός. Η εικόνα παίζει τεράστιο ρόλο. Έχω ζήσει μία ιδέα να απογειώνει ένα τραγούδι, όπως και το αντίθετο. Μία ιδέα να καταστρέφει ένα τραγούδι. Είχα δύο χρόνια να πάω. Δεν ήθελα. Και όταν μπήκα στην ομάδα αργότερα, χάρηκα πάρα πολύ γιατί κατάλαβα ότι για εμένα θα είναι κάτι καινούργιο και σκηνικά. Είχα απομακρυνθεί αυτά τα χρόνια γιατί υπήρχε μία γκρίνια. Είμαι άνθρωπος της ομάδας και της αγάπης και αν δεν υπάρχουν αυτές οι συνθήκες προτιμώ να μη συμμετέχω καθόλου".

Όπως μοιράστηκε, δεν είχε δεύτερες σκέψεις για το αν θα συμμετέχει στην αποστολή: Ποτέ δεν το σκέφτηκα. Γιατί προσπαθώ να μην επαναλαμβάνομαι. Έχω την ευθύνη. Και είμαι από τους ανθρώπους που αναλαμβάνω την τελική ευθύνη. Όπως έχω πάρει την πρώτη θέση, έχω κοπεί κιόλας. Λατρεύω τη Eurovision γιατί είναι ένας διαγωνισμός. Και η λέξη διαγωνισμός με εξιτάρει".

Ο Φωκάς Ευαγγελινός παρέθεσε επίσης τα δικά του προγνωστικά: "Πιστεύω ότι η Μαρίνα θα πάει πολύ καλά. Έχω να νιώσω αυτό το φτερούγισμα και την αγάπη που ένιωσα για αυτό το τραγούδι από την Παπαρίζου".

Κλείνοντας, ο Φωκάς Ευαγγελινός είπε: "Δεν ακούω ούτε τα τραγούδια των άλλων χωρών μέχρι να φτάσω. Όσο και αν αγαπάω τον διαγωνισμό, δεν ακούω τους άλλους. Ακούω μόνο το τραγούδι της συμμετοχής μου, αν είναι να πάω στη Eurovision. Είμαι στο στόχο μου προσηλωμένος, δεν αλλάζω το concept, ολοκληρώνω τη δουλειά μου χωρίς να αποσπώμαι. Δεν το κάνω στρατηγικά. Ίσως είμαι πιο ευαίσθητος από ότι πρέπει" .

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα