Follow us

Γίνεται #Kalytera η τηλεόραση από τη Ναταλία Γερμανού;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος αναλύει τους λόγους της επιτυχίας της Ναταλίας Γερμανού

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Ναταλία Γερμανού

Για τη Ναταλία Γερμανού τα έχω γράψει και τα έχουμε πει ουκ ολίγες φορές. Κατάφερε να επανεφεύρει τον εαυτό της τηλεοπτικά, μέσα από τις δυσκολότερες συνθήκες επαγγελματικής επιβίωσης μέχρι το 2013 ως 2018, και τελικά πέτυχε το ακατόρθωτο, να επιστρέψει σε έναν μεγάλο σταθμό με μια εκπομπή καλύτερη από την προηγούμενη μεγάλη της επιτυχία.

Το στοίχημα αυτό δεν κερδήθηκε μόνο του. Το στοίχημα αυτό ήταν μια συμφωνία της τύχης, της αγοράς, της Ναταλίας, του Alpha και των πολλών συνεργατών που πέρασαν από το πλατό της εκπομπής της, τα τελευταία χρόνια. Αλλά κυρίως ήταν μια συμφωνία εντιμότητας με τους τηλεθεατές. Η Ναταλία Γερμανού είχε αποφασίσει, καθώς φαίνεται, να επανέλθει όχι για να καρπωθεί τις δάφνες του παρελθόντος της, αλλά για να δημιουργήσει νέο έδαφος.

Τι μας λες τώρα κι εσύ, θα σκέφτεστε. Καλεσμένη στην Ελένη Μενεγάκη το 2016 είχε δηλώσει: "Θα ασχοληθώ λίγο παραπάνω με τη δουλειά μου, πιο σοβαρά με την καριέρα μου. Όσα χρόνια έχω ακόμα... Θα ήθελα να την ολοκληρώσω όπως εγώ θέλω, να μην την αφήσω φτερό στον άνεμο. Τα προηγούμενα χρόνια ήμουν λίγο έρμαιο των καταστάσεων, των άλλων, με επηρέαζαν άνθρωποι. Πολλές φορές έβαζα τα προσωπικά μου πάνω από όλα...". Έκανε πράξη ακριβώς αυτό. Φθάσαμε το 2023 η ίδια να δηλώνει στον "Ελεύθερο Τύπο": "Θα τολμούσα να πω ότι νιώθω τεράστια τιμή γιατί πλέον οι καλεσμένοι μου επιλέγουν εμένα και όχι εγώ εκείνους. Ζητούν επίμονα την εκπομπή νιώθουν άνετα με την αισθητική της εκπομπής, τη ροή, το κλίμα, τους ανθρώπους. Ο λόγος που αγαπώ τις συνεντεύξεις -και τις αγαπάει και ο κόσμος- είναι γιατί και η Ναταλία Αργυράκη και εγώ γνωρίζουμε πολύ καλά τους καλεσμένους και το αντικείμενό τους. Καλούμε ανθρώπους γνωρίζοντας τα πάντα για εκείνους κι αυτό τους κάνει να χαλαρώνουν και να ανοίγονται". Αυτό λέγεται επιτυχία.

Κάθε επιτυχία έχει και τις δύσκολες στιγμές της. Δεν λέω πως στο "Καλύτερα δε γίνεται" δεν γίνονται λάθη. Γίνονται, αλλά έχουν την ευστροφία να τα γυρνάνε. Το να ζητήσεις συγγνώμη, να διαχωρίσεις τη θέση σου, να πάρεις αποστάσεις από τη διάθεση της εκπομπής, στέλνοντας μήνυμα πως είσαι αυτόφωτη προσωπικότητα που παρουσιάζει ένα τηλεοπτικό προϊόν αποτελούν δείγματα τηλεοπτικής μαεστρίας.

Η τηλεθέαση διαχρονικά ήταν φίλη της Ναταλίας Γερμανού, από το "Μες στην καλή χαρά" κι έπειτα. Ακόμα και στα χρόνια του Epsilon, οι εκπομπές της μπορεί να δυσκολεύονταν κάποιες φορές αλλά ποτέ δεν χρεώθηκαν κάποια ρετσινιά τηλεόρασης β' κατηγορίας. Οι ψυχούλες των συντελεστών -φαντάζομαι- ξέρουν πώς επετεύχθη αυτό, αλλά δεν έχει σημασία. Το πράγμα ισορρόπησε με την πρεμιέρα του "Καλύτερα δε γίνεται". Η ιστορία έγραψε πως οι εκπομπές της Γερμανού αποτελούσαν μαξιλαράκι ασφαλείας καλής τηλεόρασης.

Πολύς λόγος γίνεται για την παλιά και τη σύγχρονη τηλεόραση. Το "Καλύτερα δε γίνεται" είναι ένα λαμπρό παράδειγμα, δεν θα έλεγα νέας, μιας και η επικεφαλής της μόνο "νέο πρόσωπο" δεν είναι για τα τηλεοπτικά δεδομένα, αλλά επίκαιρης τηλεόρασης. Μιας τηλεόρασης παρεμβατικής, με σκέψη, αντανακλαστικά. Στη Γερμανού θα ακούσεις τα πάντα να αναλύονται, να σχολιάζονται, με λογική, αρχή, μέση, τέλος, χωρίς λαϊκισμό. Με πολλή πολιτική ορθότητα και κανόνες twitter-ισμού, ναι. Τι να κάνουμε, υπάρχουν κι αυτά. Είναι στοιχεία που ορισμένες φορές με χαλάνε, αλλά δεν έχει να λέει. Όταν χαλιέμαι εγώ, εκατοντάδες τηλεθεατές μπορεί και να απολαμβάνουν μια εκπομπή που τους αρέσει.

Αυτή τη στιγμή η τηλεόραση δεν γίνεται καλύτερα από κανέναν άλλο. Δεν μπορεί να γίνει καλύτερη εμπορική τηλεόραση από αυτή της Ναταλίας Γερμανού. Και κάπως έτσι γράφεται τηλεοπτική ιστορία. Κάποτε, μετά από χρόνια, θα μιλάμε για ένα υπέροχο κεφάλαιο των ζωντανών εκπομπών της ιδιωτικής τηλεόρασης και θα φέρει την υπογραφή της. Δεν το λες και λίγο...

Γίνεται #Kalytera η τηλεόραση από τη Ναταλία Γερμανού;

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/constantinosantonatos
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα