Follow us

Γιατί μας ενοχλεί τόσο πολύ η Ιωάννα Τούνη;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τον Jtouni-σμό που αποκτά ολοένα και περισσότερους haters

Κωνσταντίνος Αντωνάτος
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Ιωάννα Τούνη

Μάλλον σε αυτή τη χώρα έχουμε λύσει κάθε μας πρόβλημα και μας έμεινε η ένοχη Ιωάννα Τούνη για τα πάντα. Όχι ότι είναι πάντα πολιτικώς ορθή, αλλά γιατί ζητάμε από μία reality star να μη λέει την άποψή της καθάρα και ξάστερα αφού με σημαία αυτήν ακριβώς την άποψη έγινε διάσημη;

Αν ανατρέξεις στο όχι και τόσο πια πρόσφατο παρελθόν, η Ιωάννα Τούνη -ή Τουνάρα όπως αγαπάω να την αποκαλώ- έγινε διάσημη μέσα από το My Style Rocks για το προσωπικό της attitude. Μακάρι να υπήρχε λέξη στα ελληνικά που να αποτυπώνει αυτό που οι Βρετανοί ονομάζουν attitude, ας πούμε ότι η "στάση ζωής” και η "ιδιοσυγκρασία” θα μπορούσαν να το περιγράψουν. Λίγο πριν το τέλος του reality που την έκανε διάσημη είχε πει και την αλήστου μνήμης φράση "Δίπλα στην πατσαβούρα ταιριάζεις τέλεια” στη Σοφία Λεοντίτση και εκεί τα social media της έκαναν υπόκλιση και την έχρησαν Θεά τους. Την ίδια στιγμή το ανδρικό κοινό έκανε... διπλά τόλουπ σε κάθε της εμφάνιση, σε κάθε της ποστ, σε κάθε της ατάκα ή φωτογραφία που φαινόταν κάτι παραπάνω από αυτό το ομολογουμένως θεϊκό κορμί της.

Τα χρόνια πέρασαν, η Ιωάννα Τούνη έδειξε πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει ως προσωπικότητα της εγχώριας showbiz και έγινε ο ορισμός αυτού που διεθνώς ονομάζεται celebrity. Τα celebrities δεν είναι πραγματικά διάσημα άτομα, δεν είναι η Δέσποινα Βανδή. Σύμφωνα με τη wikipedia, ως celebrities ονομάζεται "το άτομο που γίνεται διάσημο εξαιτίας της συχνής εμφάνισής του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι λόγοι της διασημότητας μπορεί να είναι πολλοί όπως ο πλούτος, η ομορφιά, η φήμη, ένα ιδιαίτερο ή σπάνιο χάρισμα, και συνήθως δεν σχετίζονται με την πραγματική προσφορά του ατόμου στην κοινωνία". Σε αυτή τη βάση η Ιωάννα Τούνη παραμένει όχι απλά celebrity αλλά και στην κορυφή της λίστας των επίκαιρων.

Ωστόσο είναι μια προκλητική προσωπικότητα, μιας και όσα κάνει στην καθημερινότητά της δεν ακολουθούν μια τακτική "καλής συμπεριφοράς”. Και γιατί να την ακολουθήσει; Τα τελευταία χρόνια, πέρα από τα επιχειρηματικά της σχέδια που λόγω της απήχησής της εκτοξεύτηκαν, όλη της η ζωή θα χαρακτηριζόταν ως... χρυσοπληρωμένη. Όλα λόγω του χαρακτήρα της. Πανεύκολα μπορεί να κάνει τσάμπα διακοπές, να διαφημίσει τους καλύτερους προορισμούς, πανάκριβα ρούχα, να δημιουργήσει τάσεις γιατί πολλά κορίτσια ή γυναίκες θέλουν να της μοιάσουν. Όχι απλά κάνει ζωάρα, πληρώνεται και από πάνω. Όχι επειδή είναι γνωστή, αυτό από μόνο του στις μέρες μας δεν λέει κάτι. Η Τούνη δεν είναι απλά celebrity, είναι επιδραστική στο κοινό της. Και όλα αυτά δεν τα κλέβει από κανένα. Ακόμα και ένα πρόσφατο leaked post με τον τιμοκατάλογο του Instagram της αποδείκνυε πως δουλεύει νόμιμα με ΦΠΑ και όλα τα καλά του κράτους. Με λίγα λόγια, είναι μια επαγγελματίας που πουλάει μούρη και ζει από αυτό. Αν σε προβληματίζει αυτό, βάλ' τα με την κοινωνία στην οποία ζούμε.

Το κοινό της βέβαια είναι μεγάλο, μαζικό και πολλές φορές δεν θα κάτσει να γράψει κάτι για το είδωλό του στα σόσιαλ. Απλά δέχεται τα μηνύματα που του στέλνει ο πομπός παθητικά. Όταν μια κοινωνία αγκαλιάζει με τέτοια αποδοχή ένα πρόσωπο, για τον οποιοδήποτε λόγο, του δίνει χώρο και λόγο. Κατά καιρούς λοιπόν η Ιωάννα Τούνη ενοχλεί με τη συμπεριφορά της. Όχι το κοινό της, τους άλλους, τους απέναντι, τους καθώς πρέπει, τους... κανονικούς. Πες τους όπως θες. Σίγουρα είναι αυτοί και οι άλλοι. Σε αυτή τη βάση, η Ιωάννα κάνει ό,τι γουστάρει και (πιστεύει πως) δεν έχει να δώσει λόγο σε κανένα. Τώρα που το σκέφτομαι ίσως και να μην έχει. Ποιος ξέρει; Πάντως ό,τι κάνει το κάνει για τον εαυτό της. Δεν αδικεί, δεν βρίζει, δεν δημιουργεί κόντρες, μόνο πουλάει. Από μόνη της.

Τα σκάνδαλα την ακολουθούν κατά καιρούς. Πρώτα κάτι μικρά, μετά οι φήμες για την προσωπική της ζωή, μετά το sextape που διέρρευσε παρά τη θέλησή της, μετά τα δακρύβρεχτα βίντεο στο YouTube, τα κινήματα #JeSuisTouni από γυναίκες που θέλησαν να την υπερασπιστούν, οι πολυφωτογραφημένοι έρωτές της, οι παπαράτσι φωτογραφίες της που μοσχοπουλάνε γιατί το κοινό θέλει να τη βλέπει, οι πολύκροτοι χωρισμοί, οι φήμες για εγκυμοσύνες κάθε τόσο και φυσικά ο γκράντε έρωτας με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου. Και παράλληλα δώστου οι πολέμιοι να λένε και να λένε και να ξαναλένε.

Τι έμεινε; Η συμπεριφορά της. Η ίδια κακιά δεν είναι, αλλά όπως είπαμε είναι μια προκλητική προσωπικότητα. Love to hate, όπως μας αρέσει να λέμε. Τελευταία κάνει κάτι βεντετιλίκια που στη δική της κοσμοθεωρία είναι δικαιολογημένα. Δεν βρήκε να φάει στους Παξούς μέρα μεσημέρι, βγήκε και το είπε. Δεν της κάνανε δώρο δύο κιλά υπέρβαρο στο άδειο αεροπλάνο, βγήκε και το είπε. Όταν κάτι την εκνευρίζει, παίρνει το όπλο της. Και ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η επιδραστικότητά της. Όχι στο κοινό, αλλά στο κοινό της. Δεν φταίει που τη μάθαμε έτσι, έτσι είναι η ζωή της δομημένη.

Καταλήγω στο ότι τελικά δεν πρέπει να μας ενοχλεί η συμπεριφορά της αλλά η απήχησή της. Σαν κοινό, σαν αποδέκτες μηνυμάτων, αποδείξαμε πως περιμέναμε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) μια κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, με σαφές προσόν να προκαλεί και να εθίζει τους θαυμαστές της, για να την κάνουμε σούπερ σταρ στη... Μονόπολη της εγχώριας showbiz. Εμείς φταίμε που έγινε τόσο δημοφιλής, εμείς τη στηρίζουμε, εμείς γουστάρουμε τις φωτογραφιάρες της, εμείς ανεχόμαστε και τα βεντετιλίκια της.

Και να σας πω και κάτι; Μπροστά σε όλα τα άλλα που μας ενοχλούν, εμένα η Ιωάννα Τούνη με ενοχλεί λιγότερο από όλους και όλες. Ας τα βρούμε πρώτα με τον εαυτό μας και μετά ας τα βάλουμε με μία celebrity που τα 'χει βρει με το είδωλό της και μας χορεύει στο ταψί. At the end of the day, πάλι για την Jtouni μιλάμε. Και εδώ ισχύει το ρητό πως κάθε είδους διαφήμιση παραμένει διαφήμιση, αρκεί να λένε σωστά το όνομά σου. Εν προκειμένω δεν είναι και δύσκολο.

Υ.Γ. Αν έχεις την οποιαδήποτε απορία για το ποια είναι η Τούνη και γιατί ασχολούμαστε μαζί της, να σου πω πως είναι ένα από τα πρόσωπα που μπήκαν στα κορυφαία trends της ελληνικής Google τα τελευταία χρόνια ενώ την ίδια στιγμή κατείχε ρεκόρ πιο πολυδιαβασμένου άρθρου στο Yupiii για μια ολόκληρη χρονιά περίπου. Και δεν μιλάμε για κάτι βαρύγδουπο, για τις διακοπές με τον τότε σύντροφό της σου μιλάω. Καλώς ή κακώς, τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.

Γιατί μας ενοχλεί τόσο πολύ η Ιωάννα Τούνη;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα