Follow us

«Ηλίθια Αστεία»: Στο θέατρο «Αργώ» για λίγες παραστάσεις

 Τα «Ηλίθια Αστεία» είναι μία κινηματογραφική σύμβαση δοσμένη με θεατρικούς όρους, που ανεβαίνει στο θέατρο Αργώ από 21 Ιανουαρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις.

Μαρία Χάλαρη
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΑΡΗ
Ηλίθια Αστεία Rnew

Βασισμένη στην ταινία του Michael Haneke «Funny Games» και επηρεασμένη εξίσου από το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Stanley Kubrick, τη «Θηλιά» του Alfred Hitchcock, το «Murder by Numbers» του Barber Schroetter και άλλες κινηματογραφικές παραγωγές με θέμα την πραγμάτωση του “τέλειου φόνου”, η παράσταση «Ηλίθια Αστεία» αποτελεί μια κινηματογραφική συρραφή τοποθετημένη σε θεατρικό πλαίσιο. Εκτός από τον κινηματογράφο βασική πηγή έμπνευσης είναι η ίδια η ζωή και οι υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη. Όπως η περίφημη δίκη με τα σμόκιν στην υπόθεση της δολοφονίας του νεαρού Μπόμπι Φρανκς από το δίδυμο αριστούχων του Πανεπιστημίου του Ιλινόις Νέιθαν Λίοπολντ & Ρίτσαρντ Λεμπ,οι οποίοι αλλάζουν ριζικά σαν άνθρωποι τη μέρα που έρχονται σε επαφή με τον Νίτσε και τον Υπεράνθρωπο.

«Ηλίθια Αστεία»

Μalcolm McDowell, Jamed Stewart, Jon Dahl, Farley Granger, Τim Roth, Michael Pit και Naomi Watts... Στα 100 λεπτά της παράστασης αρκετοί αστέρες του κινηματογράφου “ζωντανεύουν” επί σκηνής. Μαζί τους αρκετές αλληγορίες και συμβολισμοί.

«Ηλίθια Αστεία» - εικόνα 2

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από 21 Ιανουρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή

Διάρκεια έργου: 100 λεπτά

Κατάλληλο για θεατές άνω των 15 ετών

Θέατρο Αργώ

Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 5201684-5

www.argotheater.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα