Follow us

Aide-mémoire | Το τηλεφώνημα στον Ψινάκη & το TV Queen αντιμέτωπο με το κοινό

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

eeffef

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλημέρα, καλημέρα!

Δεν μπορούσε να βγει η μέρα χωρίς να γράψω το κείμενο μου. Γιατί οι εξελίξεις τρέχουν και εγώ όταν διαβάζω εξωπραγματικές δηλώσεις κάπως βγαίνω απ’ τα ρούχα μου.

Είδα το βράδυ του Σαββάτου τον διαξιφισμό του Ηλία Ψινάκη με την Πηνελοπη Αναστασοπούλου. Η αλήθεια είναι πως μεταξύ αυτών των δυο έσκασε το beef -γιατί ξέρετε τώρα τι ασκούς του Αιόλου ανοίγει κάποιος όταν λέει τη φράση MeToo μπροστά στην Πηνελοπη Αναστασοπούλου- μιας και ο Ίαν Στρατής δεν είπε κουβέντα. Έτσι λοιπόν ο Ηλίας Ψινάκης στην ουσία προκλήθηκε να δώσει συνέχεια σε αυτό που είχε πει και σήκωσε το γάντι να εξηγήσει γιατί του είχε επιτεθεί τότε η Μαίρη Συνατσάκη. Έτσι ένιωσε, έτσι έκανε. Ήθελε να εξηγήσει πως δεν χρωστά καλό λόγο για τη συγκεκριμένη γυναίκα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα επηρεαστεί η γνώμη του για την εμφάνιση του ζευγαριού. Έσκασε μετά και η περίεργη τοποθέτηση της Κατερίνας Λιόλιου, που το 2022 το είχε χαρακτηρίσει πλάκα και γελούσε, ενώ τώρα λέει πως προσβάλλεται. Ε ήρθε και έδεσε η κατάσταση.

Για να λέμε την αλήθεια τότε, όλοι είδαμε το σκηνικό στο XFactor. Και ο καθένας μας τότε μπορούσε να καταλάβει εύκολα πως η όλη φάση είχε γίνει με συνεννόηση. Δεν ξέρω κανένα κορίτσι που θα του συνέβαινε κάτι τέτοιο και δεν θα έδειχνε την ενόχλησή του. Τότε λοιπόν, ενώ όλοι το βλέπαμε και είχαμε γελάσει, η Μαίρη Συνατσάκη είχε αποφασίσει πως όλο αυτό ήταν κατάλοιπο του σεξισμού και της πατριαρχίας. Τα γνωστά, τα δικά της. Και έσπευσε να το καταγγείλει στο κοινό της, αφού πάντα, όταν θέλει να προκαλέσει ένα νταβαντούρι γύρω από το όνομά της αυτό κάνει. Και ομολογουμένως το κάνει ηχηρά και άψογα. Χάρη στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα φυσικά. Likes έρχονται, engagement ανεβαίνει, σίγουρα τα ρουχαλάκια ξεπουλάνε. Και πάει λέγοντας... Δουλίτσα να υπάρχει. Ξέρετε, εγώ πολύ του δικαιωματισμού δεν είμαι φαν. Αν θέλω να διεκδικήσω κάτι για τη ζωή μου, το κάνω μόνος μου. Ζητάω και συμμάχους, από την πραγματική ζωή. Όταν κάποιος, που δηλώνει δημόσιο πρόσωπο, όσο hype και αν έχει στα social media, κάνει μόνο αυτό τον illustrated ακτιβισμό και μέσω αυτού υπάρχει στα … πράγματα, εμένα το πράγμα μου φαίνεται ύποπτο. Αν λοιπόν έπρεπε τότε να μιλήσει κάποιος αυτός ήταν ο άμεσα ενδιαφερόμενος. Αφού η Λιόλιου τότε το χαρακτήρισε πλάκα, η Συνατσάκη δεν είχε κανένα λόγο να προκαλέσει cancel στον Ψινάκη. Και όπως καταλάβαμε όλοι, ο Ψινάκης αυτό δεν το ξέχασε.

Εγώ τον πήρα ένα τηλέφωνο τον Ηλία Ψινάκη για να μάθω τη δίκη του θέση. Ήθελα πολύ να δω τι λέει σήμερα για την υπόθεση. Αφού συζητήσαμε τις απόψεις μας για αυτό καθαυτό το περιστατικό -τη δική μου τη διαβάζετε παραπάνω- τον ρώτησα ποιο είναι το σχόλιο του για την τοποθέτηση της Κατερίνας Λιόλιου για το επίμαχο περιστατικό στο "XFactor". "Αυτή που έκανε τότε ή την τώρα;" με ρωτάει… Όταν του απάντησα για την τωρινή, μου λέει "Και εγώ αν ήμουν μάνατζερ της, αυτό θα της έλεγα να γράψει". "Εγώ Κωνσταντίνε μου, δεν λέω ποτέ ψέματα" συμπληρώνει. Για μένα έχει κλείσει το ζήτημα, την απάντηση μου την πήρα.

Πάντως το ενδιαφέρον είναι ότι ο Ηλίας Ψινάκης έχει γυρίσει ήδη σελίδα. "Tο μεσημέρι πετάμε με ένα ιδιωτικό αεροπλάνο με την Ελεονώρα Μελέτη, μιας και το Γηροκομείο πάει Βρυξέλλες" μου λέει. Πήγε, έκανε το νταβαντούρι του και τώρα συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον σε αυτή τη χώρα, να απολαμβάνει τη ζωή του με τους ανθρώπους που επιλέγει στο πλαίσιο που θέτει εκείνος. Σας θυμίζω πως χθες βράδυ έκανε και το "Γηροκομείο" πρεμιέρα στο Open, που είναι όντως το καλύτερο reality που παίζει εκεί έξω.

Από την άλλη, είδα τη συνέντευξη του Αντρέα Μικρούτσικου στην εκπομπή του Κώστα Τσουρού. Και αν δεν ήξερα πως ακόμα συμμετέχει στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, θα πίστευα πως έχει απολυθεί και τους το κρατάει και μανιάτικο. Όποια διαφωνία και αν είχε με την εκπομπή, όσα λάθη και αν θεωρεί πως κάνει η Καινούργιου, θα έπρεπε να σεβαστεί πως είναι ο πρώτος τη τάξη συνεργάτης της. Νομίζω είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ενεργός συνεργάτης εκπομπής ανακοινώνει πως θα συνέχιζε να βρίσκεται εκεί, αν κλείσει το Open και αν δεν έχει τίποτα άλλο σε πρόταση να αξιολογήσει. Ό,τι κι αν είχε γίνει, η ίδια η ΚατΚαιν δεν υπήρχε λόγος να πληρώσει τα σπασμένα.

Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως λίγες ώρες αργότερα έκανε πρεμιέρα το "TV Queen". Ένα reality που έχει την πιο πρόχειρη εικόνα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση. "Μόνο ο Τηλεβόας του Παρά Πέντε λείπει από το λογότυπο" έγραφαν στο Twitter και δυστυχώς η πραγματικότητα δεν απείχε και πολύ. Και λυπάμαι μιας και ο Αντρέας Μικρούτσικος ένιωθα πως αποτελεί εγγύηση για το συγκεκριμένο project. Πέρα από το ασταθές τεχνικό περιβάλλον, πέρα από την πρόχειρη εικόνα, δυστυχώς το "TV Queen" συμπαρασύρει μαζί του την Κατερίνα Γκαγκάκη και την Έλενα Χριστοπούλου, δύο από τις πλέον συμπαθείς γυναίκες που έχω συναναστραφεί στα μίντια.

Για την Ιωάννα Μαλέσκου καταλαβαίνω πως το επέλεξε τη δεδομένη χρονική στιγμή για να επανέλθει, τι να έκανε και εκείνη… Παρέμενε απαστράπτουσα και ολόφωτη στα λευκά, ταλαντούχα αλλά χαμένη σε μια συνθήκη που θέλει πολλή μα πολλή δουλειά για να αλλάξει. Η τελευταία που φταίει είναι η Μαλέσκου βέβαια σε όλο αυτό - είναι κι αυτό μια κατάκτηση. Δυστυχώς βέβαια μόνο η απόχρωση σε μαλλί και φόρεμα θύμιζε μια Μενεγακική πρεμιέρα. Βασίλισσα αν δεν είσαι, δε γίνεσαι ποτέ.

Για να πω την αλήθεια όμως το "TV Queen" δεν έχει να λογοδοτήσει για τα πρόσωπα αλλά για το ίδιο το reality. Με τον εαυτό του αλλά και τα τεράστια πρόσωπα που το απαρτίζουν πρέπει να αναμετρηθεί. Και κάπου εκεί θα βγει το αποτέλεσμα, όχι από εμένα. Οι τηλεθεατές θα το κρίνουν, αυστηρότερα.

Aide-mémoire | Το τηλεφώνημα στον Ψινάκη & το TV Queen αντιμέτωπο με το κοινό

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα