Follow us

Πετρούλα Κωστίδου: Το Comeback Ως Φιλόσοφος-Συγγραφέας: Το βιβλίο, η «συζήτηση με το Θεό» & τα «τρίσβαθα του εαυτού» της

Ήταν Τρίτη βράδυ -μια καταραμένη Τρίτη με αστραπές και λασποβροχή- όταν στην οθόνη της τηλεόρασής μου είδα την Πετρούλα Κωστίδου καλεσμένη στο «Όλα Τρέλα». Δεν ήταν πια ξανθιά, δεν κουνούσε πλέον το στήθος της ρυθμικά στα φωνήεντα του λόγου της, δεν φαινόταν καν το στήθος της, δεν είπε ούτε ένα σεξουαλικό υπονοούμενο. Αντιθέτως, η Πετρούλα «αναλώθηκε» σε φιλοσοφικές συζητήσεις που ανέδειξαν τα «τρίσβαθα του εαυτού της».

Νίκος Παρτσώλης
ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΤΣΩΛΗΣ
Πετρούλα Κωστίδου (R)

Ήταν φανερό! Επρόκειτο για μια καραμπινάτη περίπτωση δαιμονισμού. Ένα κακό συντηρητικό πνεύμα διαλογισμού κατέλαβε το άλλοτε χαριτωμένο και προκλητικό κορίτσι, που σκορπούσε χαρά (#διπλής). Αυτή είναι η …λογική εξήγηση που δίνω. Η παράλογη εξήγηση είναι ότι η Πετρούλα Κωστίδου ή μας κορόιδευε τόσο καιρό παριστάνοντας την αφελή ξανθιά ή άλλαξε και αποφάσισε να «κάνει στροφή» στη φιλοσοφική αναζήτηση.

Ξεχάστε την Πετρούλα που ξέρατε. Η Πετρούλα εκείνη δεν υπάρχει. Η νέα Πετρούλα είναι αυτή:

1. «Έχω αλλάξει γιατί κατά την προσωπική μου άποψη, τα πάντα ρει»… Πετρούλα μου, δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά δεν είναι ακριβώς «προσωπική σου» αυτή η άποψη. Σε πρόλαβε ο Ηράκλειτος. Και η Ελένη Λεγάκη.

2. «Δεν βγαίνω καθόλου από το σπίτι, δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση, μόνο διαβάζω. Αν και δεν δίνω συμβουλές, ούτε παίρνω, θα πρότεινα σε όλους να διαβάσουν το "Συζήτηση με τον Θεό" , που είναι ένα βιβλίο που σε κάνει να κάνεις μια βουτιά στα τρίσβαθα του ίδιου σου του εαυτού, αλλάζεις την αντίληψή σου και επιτέλους πραγματοποιείς την πραγματικότητά σου συνειδητά»… Πετρούλα μου, εγώ δεν ξέρω αν πραγματοποιώ την πραγματικότητά μου πραγματικά, αλλά πραγματικά μια βουτιά θα την πραγματοποιούσα. Σε οποιοδήποτε τρίσβαθο.

3. «Το λάθος και το σωστό είναι πολύ υποκειμενικές έννοιες»… Πετρούλα μου, θα σε στεναχωρήσω πάλι, αλλά ένα παράδειγμα αρκεί για να καταρρίψει τη θεωρία σου. Το «σοστώ» είναι αντικειμενικά λάθος και δεν εντάσσεται στην υποκειμενικότητα κανενός.

4. «Γράφω βιβλίο, ένα μυθιστόρημα φαντασίας. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ζει 8000 χρόνια. Ένα πολύ ρεαλιστικό βιβλίο....»…Άρα η συγγραφέας Πετρούλα γράφει ένα ρεαλιστικό μυθιστόρημα φαντασίας για την ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία ενός ανθρώπου 8000 χρόνων. Τελικά, εκτός από το «σωστό-λάθος», για την Πετρούλα ΚΑΙ το «ρεαλιστικό-φανταστικό» είναι υποκειμενικές έννοιες.

5. «Στόχος μου είναι να είμαι καλύτερη από χθες και χειρότερη από αύριο»… Γι’ αυτό κι εμείς βλέπουμε στο youtube, Πετρούλα μου, τα περσινά σου βιντεάκια.

6. «Τρία χρόνια βλέπατε έναν ρόλο, δεν ήταν αυτή η Πετρούλα. Αυτός ο ρόλος μου γέμιζε την τσέπη»… Άρα για να αφήσει τον ρόλο και να το γυρίσει στη φιλοσοφία σημαίνει πως το «φιλοσοφείν» φέρνει χρήμα. Θα φιλοσοφήσω!

7. «Ήταν αστοχία μου το υπερβολικό κούνημα του στήθους μου. Όλα με μέτρο» … Αστοχία για σένα, ευστοχία για εμάς. ΑΡΑ; Άρα η αστοχία και η ευστοχία είναι κι αυτές έννοιες υποκειμενικές.

8. «Έχω κριτική σκέψη, ξέρω να αναλύω, να εξετάζω, να αξιολογώ, να αμφισβητώ, ενδεχομένως». (Κι, όμως, το είπε ακριβώς έτσι. Χωρίς σαρδάμ. Χωρίς να κομπιάζει. Δείγμα ότι τελικά μπορεί και να τα εννοεί όσα λέει)!

9. «Θέμο μου, τώρα που άφησες μουσάκι δεν μπορώ να σε πω κύριο Θέμο, αλλά Θεμούκο. Είσαι πιο βαρβατέξ»…(Κι αυτό, αν δεν ήταν μια μικρή αναλαμπή της ξανθιάς Πετρούλας που ζει μέσα στην καστανή Πετρούλα, τότε σίγουρα ήταν ένας φόρος τιμής στην Πετρούλα που ξέραμε).

Επειδή η Πετρούλα έχει περάσει σε άλλο level, το «Πετρούλα, άσε τα χαζά και επέστρεψε στον παλιό καλό σου - και ημίγυμνο εαυτό», δεν θα γίνει αντιληπτό. Γι' αυτό θα της μιλήσω με τους δικούς της κώδικες…

Πετρούλα μου, πλέον μοιάζεις απαλλαγμένη από τον φόβο της κριτικής και αντιμετωπίζεις την εικόνα σου, σαν μεταβλητή συνεκτικότητας του παρελθόντος σου με το παρόν σου. Ρισκάρεις την αποδόμηση ενός sex symbol αντιπαραβάλλοντάς το με μία επιλογή που ενδεχομένως να μη βρει την αποδοχή στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο, θέλοντας και μη, απευθύνεσαι. Η λήψη αυτού του ρίσκου δεν μας αφήνει αδιάφορους, αν και μας εισάγει σε ένα πεδίο ανασφάλειας για τη μετέπειτα εξέλιξη σου. Συνέχισε να αντιμετωπίζεις τη μονάδα σου ως συνεχόμενα εξελισσόμενη, ανεξαρτήτως της δικής μας αβεβαιότητας, και τώρα που καλοκαιριάζει απαλλάξου από τους συναισθηματικούς φραγμούς και αναπόλησε τις όμορφες «αστοχίες» τού τότε, που τόσο λατρέψαμε.

Ο Νίκος Παρτσώλης στα social media:

https://www.facebook.com/nikos.partsolis

https://twitter.com/npartsolis

http://instagram.com/npartsolis

Σου άρεσε το κείμενο; Συμφωνείς; Διαφωνείς οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως; Κάνε το δικό σου σχόλιο παρακάτω. Το Yupiii θέλει και τη δική σου άποψη.

Διάβασε ακόμη:

Σεξ, Instagram Και Βιντεοταινίες: «Περί #freethenipple και άλλων καινών δαιμονίων» από τον Αντώνη Τζαβάρα

Η Τζένη Χειλουδάκη Ήταν Ουσιαστικά Σοκαριστική: «Μια ανέλπιστη συνέντευξη για "όλη την οικογένεια"» από τον Τάσο Μαστρογιάννη

Τι Πληρώνουν Τελικά Οι Διάσημοι;: «Μερικές αλήθειες για τους τζαμπατζήδες της showbiz» από τον Γιώργο Δέδε

Ο Stan Και Η Μενεγάκη Θέμα Στις Πανελλαδικές: «...Ή αλλιώς: Σε ποια πραγματικότητα καίγεσαι»; από την Κλεοπάτρα Πατλάκη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα