Follow us

Aide-mémoire | O Αυτιάς σε τηλεοπτικό μπαράζ, ο καυστικός Λιάγκας & το καλύτερο σχόλιο on air

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Γιώργος Αυτιάς

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Ωραία μέρα η σημερινή. Ο Γιώργος Αυτιάς βρέθηκε ξανά στο "Καλημέρα Ελλάδα" μετά από 21 χρόνια. Όταν έχεις την ανάγκη "συστημικής προβολής", γυρνάς εκεί που γνωρίζεις καλά πως ο λόγος σου πιάνει. Ο Αυτιάς στο "Καλημέρα Ελλάδα" ήταν σαν να γυρνά στο πατρικό του. Το κλίμα δε ήταν ακόμα καλύτερο, παρουσία της Μαρίας Αναστασοπούλου στο πλατό, γιατί οι δύο άνδρες της πρωινής ενημέρωσης γνωρίζουμε καλά πώς πέρασαν τα χρόνια που βρέθηκαν "απέναντι". Ο Γιώργος Αυτιάς επέστρεψε νοσταλγικά στο "Καλημέρα Ελλάδα" επειδή γνώριζε πως είναι το γήπεδο της απολύτως καλής δημοσιότητας για εκείνον. Και τα είπε όλα, ακριβώς όπως ήθελε να τα πει.

O Γιώργος Λιάγκας πανέξυπνος γαρ γύρισε τη συζήτηση για τη μεταγραφή της Μενεγάκη πάνω του. Και μάλιστα χωρίς να πει τίποτα ο ίδιος για το πάπλωμα. Ο άνθρωπος είναι μάγος του λόγου στην τηλεόραση. Αφού παραδέχθηκε, γιατί γνωρίζει πως έτσι είναι τα πράγματα, πως η Ελένη είναι το κορυφαίο σε απήχηση πρόσωπο στη διαφημιστική αγορά, επεσήμανε πως at the end of the day αυτό που μετράει είναι το ποσοστό τηλεθέασης. Και μπράβο του. Τι είπε δηλαδή; Καλές οι τοποθετήσεις των πολύ glossy προσώπων, αλλά κοίτα ποιος φέρνει τα πραγματικά νούμερα στον σταθμό. Εκείνος, συμπληρώνω εγώ. Chapeau!

Ο ισχυρισμός του δε για τα "περισσότερα μάτια" θεατών στη μεσημεριανή ζώνη, επιβεβαιώνει την ουσία του πρόσφατου κειμένου μου.

Διαβάστε Επίσης

Εφόσον θες ένα πρόσωπο με τεράστια απήχηση στη διαφημιστική αγορά, θες και περισσότερες θεάσεις. Άρα γιατί να μην κάνεις τρεις ώρες το μεσημέρι που σίγουρα θα σε δουν περισσότεροι θεατές (αριθμητικά) και θες να μετατρέψεις μια πιο αδύναμη ζώνη σου σε "ορμητήριο" τοποθετήσεων; Μπορεί ενδεχομένως να θες να "χτίσεις" από το 0 ξανά το slot. Το ακούω.

Διαβάστε Επίσης

Υπάρχουν και κάτι λιμά που κάνουν την ηχώ όσων πιστεύουν πως τους δίνουν σημασία. Το στοίχημα είναι να είσαι πρωταγωνιστής. Τους κομπάρσους δεν τους θυμάται κανείς. Άσε που κάνουν και πολλές φορές διασπορά fake news. Αν δεν διακρίνεις το συμφέρον πίσω από την πληροφορία, έλα να μου πεις μετά εμένα για "αντικειμενική δημοσιογραφία". "Η αντικειμενικότητα του δημοσιογράφου κρίνεται από την αποτελεσματικότητα της κριτικής που ασκεί" ανέφερε ο Γιώργος Αυτιάς το πρωί. Ευτυχώς παραμένουμε δυσάρεστοι, μάλλον κάτι κάνουμε καλά.

Μιλώντας για τις δηλώσεις του Αυτιά βέβαια να σημειώσουμε πως κράτησε όσο πιο σαφείς αποστάσεις για την επιλογή της Φαίης Μαυραγάνη ως επικρατέστερης διαδόχου του, τη νέα σεζόν στον ΣΚΑΪ. Και ξεκαθάρισε πως δεν ήταν δική του επιλογή. Κάτι σαν το "Νίπτω τας χείρας μου".

Θερμό χειροκρότημα στα πολύ υψηλά ποσοστά που έχει σημειώσει τις τελευταίες ημέρες το "Breakfast@Star”. Η πρωινή εκπομπή του Star φαίνεται να έχει πάρει σημαντικά ποσοστά από τους αντιπάλους της, μιας και για δεύτερη μέρα είναι πρώτη στο δυναμικό κοινό και μάλιστα με σημαντική διαφορά. 15,7% την Τρίτη, 17,2% την Τετάρτη, 21,2% την Πέμπτη. Με πολύ καλά ποσοστά και πρωτιά στο slot ξεκίνησε και το "First Dates”. H Ζενεβιέβ Μαζαρί, ίσως η γυναίκα με το πιο επιτυχημένο story στην ελληνική tv την τελευταία πενταετία, πραγματικά στα καλύτερά της έφερε ένα αξιοσέβαστο 12,8% στο δυναμικό κοινό, ό,τι πρέπει για ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Κάθε λόγο να χαμογελούν έχουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Παρά τα σταθερά χαμηλά ποσοστά της γραμμικής τηλεόρασης της ΕΡΤ, το ERTFLIX πραγματικά διανύει μια εξαιρετική τροχιά ανόδου. "Άνοδο 87%, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023, σημείωσε το ERTFLIX τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της NPAW Video Analytics, οι θεάσεις τον Μάρτιο του 2024 έφτασαν τις 15.929.158 έναντι 8.527.020 τον ίδιο μήνα του 2023" αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώνοντας πως η δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ διατηρεί σταθερά κατά μέσο όρο περί τις 510.000 θεάσεις καθημερινά, που αντιστοιχούν περίπου σε 340.000 ώρες ημερήσιας θέασης. Για την ιστορία τα πιο δημοφιλή "προϊόντα" του ERTFLIX παραμένουν "Η Παραλία", η "Ηλέκτρα" και το "Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ".

Τρέμω πόσες εκπομπές θα προσεγγίσουν τη Μαρίνα από το "Σκορπιός, είναι για σένα. ΠΑΜ!" τώρα που απολύθηκε. Μεταξύ μας, η πιο viral είδηση της ημέρας είναι μια κατάκτηση της On Time και της Σάσας Σταμάτη, να της το "δώσουμε".

"Δεν είναι ο Κασσελάκης η Sarah Jessica Parker να μας δείχνει το σπίτι του" είπε η Ελιάνα Χρυσικοπούλου στην "Ελένη" και επιμένω πως είναι μία από τις ευφυείς γυναίκες της ελληνικής τηλεόρασης. Μακάρι τα σχόλιά της να ήταν πιο ηχηρά και συχνότερα στην ελληνική tv, ίσως να ήταν και πιο εύληπτα από τον μέσο θεατή γιατί εδώ μιλάμε για μια intellectual προσωπικότητα.

O Άγγελος Πεντάρης το βράδυ της Πέμπτης παρουσίασε το πρώτο του τραγούδι αλλά και το music video για το "Thank you". Τον Άγγελο τον γνωρίσαμε ως ντράμερ, που κατάφερε να υπερβεί την κινητική του αναπηρία και την εγκεφαλική παράλυση, δίνοντας το δικό του προσωπικό μήνυμα δύναμης. Το τραγούδι παντρεύει την κλασική ροκ με στοιχεία - τόσο ρυθμικά όσο και στιχουργικά - του hip-hop. Πέρα από ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης ωστόσο ο Άγγελος Πεντάρης είναι ένας συμπαθέστατος νέος, που σε κερδίζει με την προσωπικότητά του. Και αυτό, από όσα ταλέντα και αν έχει κάποιος, θα είναι η κορωνίδα του, το αποτύπωμά του.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα