Follow us

Aide-mémoire | To party της Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση με την Άννα Βίσση & οι "βολικές αλήθειες" της τηλεόρασης

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Άννα Βίσση

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα με την πραγματικά κοσμική ζωή της πόλης ήταν η Τρίτη. Η Εριέττα- Λάτση διοργάνωσε στο Ecali Club το ετήσιο πάρτι για την SGS / Save a Greek Stray, τη φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από την ίδια με σκοπό την προστασία των ζώων. Κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς ήταν η Άννα Βίσση, που έδωσε τον καλύτερό της εαυτό επί σκηνής παρουσιάζοντας πολλές από τις μεγάλες της επιτυχίες, ενώ ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν φώναξε on stage τόσο την Εριέττα Κούρκουλου- Λάτση όσο και τη μητέρα της, Μαριάννα Λάτση.

Aide-mémoire | To party της Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση με την Άννα Βίσση & οι "βολικές αλήθειες" της τηλεόρασης
Άννα Βίσση & Εριέττα Κούρκουλου

Διαβάστε Επίσης

Την ίδια μέρα και ώρα στο Μέγαρο Μουσικής διοργανώθηκε από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για 3η συνεχόμενη χρονιά η Βραδιά του Ευχαριστώ, "μία βραδιά έκφρασης ευγνωμοσύνης, συναισθημάτων, απολογισμού". Παρούσα στη βραδιά ήταν φυσικά η Φαίη Σκορδά που πάντα στηρίζει έμπρακτα το Make-A-Wish αφιερώνοντας και πολλές από την εκπομπές της στους σκοπούς του συλλόγου.

Φαίη Σκορδά

Αρχίζει να διαφαίνεται το ντόμινο που δημιουργείται στο MEGA, με τα σενάρια για οριστική συμφωνία του σταθμού με τη Φαίη Σκορδά να επιβεβαιώνονται από κάθε πλευρά. Έτσι ο Νίκος Γεωργιάδης μέσα από το "Πρωινό Σουσου" του OPEN ανέφερε ότι η Ελεονώρα Μελέτη πήρε την απόφαση να αφήσει την πρωινή καθημερινή ζώνη. Πιθανότατα να είναι και έτσι, ωστόσο κάποιος θα μπορούσε να είναι μια "βολική εκδοχή" για να μη χρεωθεί η παρουσιάστρια ένα όχι και τόσο επιτυχημένο εγχείρημα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ελεονώρα Μελέτη είναι μια πολύ άξια παρουσιάστρια, ένας άνθρωπος που όταν βρίσκεται σε καθεστώς επιτυχίας και υγιούς ανταγωνισμού, μπορεί και ξεχωρίζει με τα προϊόντα που παρουσιάζει. Δεν θα πιστέψω ποτέ πως ήταν δική της απόφαση να σταματήσει το πρωινό, ειδικά αν πήγαινε καλά. Σταματά επειδή δεν απέδωσε όσα περίμεναν. Μπορεί να σταματά κοινή συναινέσει, το δέχομαι.

Σας θυμίζω τι έλεγε και η ίδια πέρυσι...

Το "κλειδί" στην υπόθεση όμως είναι πως η Ελεονώρα Μελέτη διατηρεί καλές σχέσεις με τη διοίκηση του σταθμού, είναι ένα πρόσωπο που διεκδίκησαν από την πρώτη στιγμή και το πρόσωπο αυτό, που μπορεί απροβλημάτιστα να συνεχίσει να είναι στο δυναμικό του σταθμού με το +1 που της απομένει. Παράλληλα, οι πληροφορίες μου λένε πως δεν έχει κρύψει ποτέ την πρόθεσή της να επιστρέψει στη νυχτερινή ζώνη, παρουσιάζοντας μια εκπομπή όπως τα "Μεσάνυχτα", την καλύτερη στιγμή της μακράν στην ελληνική τηλεόραση. Εύχομαι όντως να τα καταφέρει, μιας και το MEGA χρειάζεται ένα στιβαρό late night παντός καιρού, όπως αυτό που θα μπορούσε να παρουσιάσει η Ελεονώρα. Και δεν μιλάμε για light εγχειρήματα, τύπου "Night Out”. Μιλάμε για ένα talk show με πρόθεση αποκαλυπτικών συνεντεύξεων και τίτλων.

Αν "κλείδωσε" πάντως ως ελεύθερο το 8-10, να δούμε τι θα γίνει με όσους προηγούνται και κυρίως όσους έπονται του "MEGA Καλημέρα". Θα μπορούσε το "Πάμε Δανάη" να αλλάξει τόσο ώστε να "συνυπάρξει" με ένα κλασικό πρωινό πρόγραμμα, όπως αυτά που αρέσουν στη Φαίη Σκορδά; Θα πάει στο 8-10 να αναμετρηθεί με το "Happy Day” και την Εθνική Ελλάδος της πρωινής Ενημέρωσης ή θα επικρατήσει το σενάριο της μετακίνησής της στη ζώνη του Σαββατοκύριακου; Οψόμεθα. Τίποτα δεν έχει κλειδώσει.

Να πάμε και στα θετικά της σεζόν. Μέχρι στιγμής το "5Χ5" κλείνει με απόλυτα θετικό πρόσημο για τον ΑΝΤ1 και μάλιστα με 3% περισσότερη τηλεθέαση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή σεζόν. Ο Θάνος Κιούσης αποδείχθηκε πως από outsider έγινε βασικός παίκτης και μπράβο του! Να που αν η τηλεόραση ανοίξει τις πόρτες της σε νέα ταλαντούχα πρόσωπα μπορεί και να καταφέρει να κάνει τη διαφορά.

Μιας και αναφέρθηκα στον ΑΝΤ1, δεν καταλαβαίνω γιατί κάνει εντύπωση ή έστω γιατί αποτελεί "ανατροπή" ότι είναι προς τροχιά ανανέωσης ο Γιώργος Λιάγκας και η Μαρία Αναστασοπούλου. Ομάδα που κερδίζει, γιατί να αλλάξει; Το ίδιο ισχύει -με άλλα μέτρα και σταθμά- και με τις πρωινές κυρίες του Σαββατοκύριακου, τη Φαίη Μαυραγάνη και τη Μπέττυ Μαγγίρα. Μια χαρά τα πάνε, δεδομένης της αγοράς. Γιατί να τις αλλάξει και φτου κι απ' την αρχή;

Τελείωσαν τα γυρίσματα του "Κάνε ότι κοιμάσαι" και αυτά τα εκπληκτικά ταλέντα που ενσάρκωσαν τους ήρωες του Γιάννη Σκαραγκά το γιόρτασαν πραγματικά. Μια δουλειά άρτια, επιτυχημένη και εθιστική, με έναν πραγματικά γενναιόδωρο -εκ του αποτελέσματος το κρίνω- Σπύρο Παπαδόπουλο που μοιράστηκε την ιστορία με τόσα άλλα πρόσωπα και δεν παρουσίασε μια δουλειά προσωποκεντρική επειδή... μπορεί. Μακάρι σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής να βρουν μια νέα ιδέα και να συνεχίσουν τη σύμπραξη.

Πολύ θα συμφωνήσω με την Κατερίνα Γκαγκάκη που χαρακτήρισε την τηλεόραση "αχταρμά". Μίλησε για την πιο "αδόμητη χρονιά" στα τελευταία περίπου 20 χρόνια που ασχολείται με τα τηλεοπτικά. Πράγματι είναι και περισσότερα τα πρόσωπα και περισσότερες οι εκπομπές. Όχι περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε ως τηλεθεατές αλλά και από όσα αντέχουμε ως διαφημιστική αγορά.

Ωραία και απλά μίλησε ο Σταμάτης Κραουνάκης για όσα τον χωρίζουν με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Και ταυτόχρονα μίλησε για τον αιώνιο συνδετικό τους κρίκο, τη μουσική. Ας τους ενώσει ξανά, αφήνοντας νταλίκες, καραντίνες και πολιτικές θέσεις στην άκρη.

Διαβάστε Επίσης

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα