Follow us

Είδαμε: "IQ 160" με τη Σμαράγδα Καρύδη στο STAR

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος παρακολούθησε σε ιδιωτική προβολή το πρώτο επεισόδιο του "IQ 160"

IQ 160

Όταν ακούω για μία νέα σειρά και μάλιστα κωμική, στα τέλη της σεζόν, πολλές φορές είμαι σκεπτικός. Γιατί μεσούσης της χρονιάς; Γιατί κάποιος να μην περιμένει την καινούργια χρονιά; Ή γιατί δεν το έβγαλε στον αέρα νωρίτερα; Με όλα αυτά τα γιατί πήγα στην ιδιωτική προβολή που διοργάνωσε το STAR για τη νέα του σειρά "IQ 160" με τη Σμαράγδα Καρύδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τι θα δούμε στη σειρά; Στην ουσία, μία γυναίκα με τρία παιδιά, έναν πρόσφατο χωρισμό και άπειρες καθημερινές υποχρεώσεις, που υποδύεται η Σμαράγδα Καρύδη, μετά από μία τυχαία αυθόρμητη αντίδρασή της μπλέκεται στα πόδια της αστυνομίας και λόγω του ιδιαίτερα υψηλού δείκτη ευφυίας της γίνεται ένας απρόσμενος σύμμαχος για τη διαλεύκανση δυσεπίλυτων υποθέσεων. Επικεφαλής της ομάδας της αστυνομίας είναι συμπαθέστατος, στρυφνός τηλεοπτικός ήρωας, που υποδύεται ο Νίκος Κουρής. Μέχρι εδώ για να μην κάνω και spoiler.

Οι πρώτες εντυπώσεις από το "IQ 160" αποτυπώνονται ως "η καλύτερη κωμική εκδοχή μυθοπλασίας" που είδαμε φέτος στη μικρή οθόνη. Η σειρά είναι πραγματικά αστυνομική, πηγαία κωμική, με την Καρύδη να δημιουργεί μια γυναίκα που δεν μοιάζει ιδιαίτερα με όσα έχει υποδυθεί ως σήμερα. Αρκετά χρόνια μετά το "Φίλα τον βάτραχό σου", η ίδια επανέρχεται με έναν κωμικό ρόλο που τον αποδίδει γλυκά, καθημερινά, σπαρταριστά. Από την άλλη, ο Νίκος Κουρής, στη μετά "Άγριων Μελισσών" εποχή, είναι και πάλι ένας εξαιρετικός ηθοποιός, σε έναν ρόλο που ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και στο αστυνομικό δαιμόνιο. Πάντα γοητευτικός, προπαντός όμως ταλαντούχος.

Ένα μεγάλο ατού της σειράς –θα το καταλάβετε στην πράξη- αποτελεί ο Ηλίας Μουλάς. Ο γνωστός ηθοποιός και σε αυτή την τηλεοπτική δουλειά δίνει ρέστα δίπλα στο πρωταγωνιστικό ζεύγος της σειράς. Αξίζει να του δώσετε σημασία, είναι εκπληκτικός στον ρόλο του.

Την ίδια στιγμή, το "IQ 160" αποτελεί και το πρώτο δείγμα μυθοπλασίας της εταιρίας του Νίκου Κοκλώνη. Και ομολογουμένως καμία σχέση δεν έχει με οποιαδήποτε άλλη παραγωγή έχει βγάλει στον αέρα η συγκεκριμένη εταιρία. Η συγκεκριμένη σειρά είναι καλογυρισμένη, φαίνεται πλούσια παραγωγή, απόλυτα εναρμονισμένη με το αισθητικό προφίλ του STAR. Εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής της σύμπραξης του Πέτρου Μπούτου με την Barking Well και τους αξίζει ένα μπράβο. Μακάρι να βγαίνουν καθημερινά ανάλογες παραγωγές στον αέρα.

Εν ολίγοις, το "IQ 160" είναι μια ευφυέστατη, αστεία σειρά που θα σε κάνει σίγουρα να τη δεις και να τη ξαναδείς. Ειδικά άμα σ’ αρέσει η σύγχρονη ανάλαφρη τηλεόραση, που υπηρετεί το STAR. Τα υπόλοιπα την Κυριακή στις 21:00 με διπλό επεισόδιο. Καλή αρχή σε όλους!

Είδαμε: "IQ 160" με τη Σμαράγδα Καρύδη στο STAR

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα