Follow us

Les Connoisseurs: Πάνος Ιωαννίδης : Μία εύκολη, αυθεντική ιταλική συνταγή από τον ταλαντούχο chef

Όταν γνωρίζεις για πρώτη φορά τον Πάνο Ιωαννίδη, έναν chef με εντυπωσιακό βιογραφικό, εκπλήσσεσαι από το πόσο χαμηλών τόνων είναι. Όταν όμως δοκιμάζεις το φαγητό του, συνειδητοποιείς ότι αφήνει τη δουλειά του να μιλήσει για τον ίδιο – κάτι που δεν συναντάς και πολύ συχνά. 

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Les Connoisseurs: Πάνος Ιωαννίδης

Ο Πάνος έχει διατελέσει Food stylist σε εκδοτικούς οίκους και διαφημιστικές, έχει υπογράψει πολλά μενού ως Consultant Chef, έχει επιμεληθεί βιβλία μαγειρικής συναδέλφων του και έχει εργαστεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες κουζίνες ξενοδοχείων, catering και εστιατορίων. Τα τελευταία 15 χρόνια εκτός από Executive Chef του εκάστοτε Πρέσβη της Δανέζικης βασιλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, είναι καθηγητής μαγειρικής σε τουριστικές σχολές και έχει επιλέξει να εργάζεται ως private chef για διάφορες προσωπικότητες, όπως ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Παιδί Κωνσταντινοπολιτών, ο Πάνος μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου το καλό και προσεγμένο φαγητό ήταν ανέκαθεν στο επίκεντρο της οικογένειάς του. “Σίγουρα έπαιξε ρόλο στην επιλογή μου να ασχοληθώ με τη μαγειρική το οικογενειακό μου υπόβαθρο και οι πρώτες γευστικές επιρροές μου που ήταν η πραγματική πολίτικη κουζίνα . Από γονιδιακής πλευράς, οι παππούδες των γονιών μου ήταν και οι δυο μάγειρες και μάλιστα ο ένας chef στη Γαλλική πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη. Όταν η γιαγιάδες μου μαγείρευαν στο σπίτι, προτιμούσα να μην παίξω όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά να κάθομαι με τις ώρες στην κουζίνα μαζί τους και να παρατηρώ την κάθε τους κίνηση μαγεμένος από με τις μυρωδιές των μπαχαρικών. Να σκεφτείς ότι το πρώτο φαγητό που έκανα όταν έμεινα μόνος στο σπίτι στην ηλικία των 9 ετών ήταν μυδοπίλαφο και μάλιστα σε ποσότητα (που φυσικά δεν τρωγόταν)”.

Διάβασε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα