Follow us

Eurovision 2024 | Πρωτοφανές ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ - Στην 11η θέση η Ελλάδα

Μια εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Μαρίνα Σάττι στον Μεγάλο Τελικό της 68ης Eurovision

Μια εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Μαρίνα Σάττι, η οποία ερμήνευσε μοναδικά το "ZARI" και κέρδισε το πιο θερμό χειροκρότημα από το κοινό που βρισκόταν στο κατάμεστο Malmö Arena, στον Μεγάλο Τελικό της 68ης Eurovision, όπου η Ελλάδα κατέλαβε την 11ηθέση.

Φαντασμαγορικό θέαμα και πολλές εκπλήξεις επιφύλασσε η βραδιά του Τελικού, που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας και καθήλωσε τους τηλεθεατές, όπως αποδεικνύεται από τα ποσοστά τηλεθέασης.

Eurovision 2024 | Πρωτοφανές ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ - Στην 11η θέση η Ελλάδα

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Nielsen, η μετάδοση της Eurovision μεσοσταθμικά έκανε ποσοστό τηλεθέασης 71,6% στο λεγόμενο δυναμικό κοινό (18-54) και 68,1% στο σύνολο, καθώς τον παρακολούθησαν 2.806.000 τηλεθεατές, με την κάλυψη (για ένα λεπτό) να φτάνει τους 4.874.000.

Και στους απίστευτους αυτούς αριθμούς πρέπει να προστεθούν και επιπλέον 566.000 πολίτες που παρακολουθούσαν τον Τελικό μέσω του ERTFLIX, δηλαδή όχι από την τηλεόραση αλλά από υπολογιστές, τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα, εκτινάσσοντας έτσι την πραγματική τηλεθέαση σε ποσοστά που δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι δεν έχουν καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν.

Σε μια συναρπαστική βραδιά, με δυνατές συμμετοχές, άψογες ερμηνείες και εντυπωσιακές σκηνικές παρουσίες, όπου διαγωνίστηκαν 25 χώρες, μεγάλη νικήτρια στέφθηκε η Ελβετίαμε το Nemo και το τραγούδι "Τhe Code".

Μαρίνα Σάττι

Η εμφάνιση της ελληνικής συμμετοχής κέρδισε την προτίμηση του κοινού, που της έδωσε 85 βαθμούς, φέρνοντάς την στην 8η θέση. Η Ελλάδα συγκέντρωσε συνολικά 126 βαθμούς, 41 από τις επιτροπές και 85 από το κοινό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα