Follow us

Η Νατάσα Θεοδωρίδου & η τέχνη να γίνεσαι κλασικός

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τη Νατάσα Θεοδωρίδου

Νατάσα Θεοδωρίδου R

Για να καταλάβεις από πού πιάνω την ιστορία, θα πρέπει πρώτα να διαβάσεις το κείμενό μου για όσα αντιλαμβάνομαι πως κάνει η Νατάσα Θεοδωρίδου σε μια ευφυέστατη προσπάθεια να πρωταγωνιστεί σε κάθε κοινό, αλλά ειδικά στο δικό της.

Διαβάστε Επίσης

Αν διάβασες το παραπάνω κείμενο, πάμε να δούμε πού την αφήσαμε και πού την ξαναβρίσκουμε. Όταν έγραψα το προηγούμενο κείμενο είχε μόλις κυκλοφορήσει τον "Χάρτη", εκείνο το τραγούδι που έμελλε να χορεύουμε σε club που σέβεται τον ελληνικό εαυτό του. Τότε σας έγραφα πως άργησε να μας δείξει την αλέγκρα της πλευρά. Μέσα στους μήνες που ακολούθησαν, έχοντας φυσικά στη βαλίτσα των προσωπικών επιτυχιών της, όχι ένα όχι δύο αλλά τρία μεγάλα χορευτικά χιτ (Παραδόθηκα σε σένα, Ανήκω σε σένα και Χάρτης), έβγαλε και το "Ένα λάθος" για να θυμόμαστε γιατί τραγουδάμε Θεοδωρίδου στ' αλήθεια. Έκανε και μια σεζόν που τα 'σπασε όλα στην "Ακτή", ήρθε το καλοκαίρι.

Περίμενα κι εγώ να βγάλει ένα ακόμα χορευτικό τραγούδι (μα τι ανόητος που είμαι) και να πορευτεί με την Αναστασία στην καλοκαιρινή της περιοδεία. Όταν είδα μπροστά μου να λανσάρεται ο δίσκος "Η ερωτική Νατάσα 2", είπα από μέσα μου, φτωχό μου αγόρι, δεν έχεις ιδέα τελικά τι μπορεί να σκαρφιστεί ο νους αυτής της γυναίκας (και της ομάδας της).

"Η ερωτική Νατάσα 2" αποτελεί συνέχεια του δίσκου "Η ερωτική Νατάσα" που έχω λιώσει από το 2021 που κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα. Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έχω ακούσει το "Πάμε για ύπνο Κατερίνα" ή το "Τη βραδιά μου απόψε". Είναι τραγούδια που μπορεί όχι απλά να μην άκουγα στον ελεύθερό μου χρόνο, αλλά για ορισμένους ανθρώπους της γενιάς μου και κάτω να μην υπάρχουν καν στον ορίζοντά τους, πολλώ δε μάλλον στο Spotify τους. Και έλεγα, μια φορά συμβαίνουν τα θαύματα, σιγά μη μας ξανακάνει την τιμή να βγάλει κλασικά τραγούδια σε επανεκτελέσεις. Φευ! Νατάσα είναι αυτή...

Να μη σας τα πολυλογώ, "Η Ερωτική Νατάσα 2" αποτελεί μία ακόμα ευφυέστατη συλλογή επανεκτελέσεων μεγάλων και γνωστών τραγουδιών, αλλά και μερικών που δεν είναι για να είμαστε ειλικρινείς τραγούδια της... πρώτης γραμμής. Δεν θα σου θυμίσουν κάτι αν δεν ακούς πολύ ελαφρολαϊκό ρεπερτόριο του 60 και του 70, μπορεί να μην τα έχεις ακούσει και ποτέ αν δεν είσαι φαν του είδους. Η Νατάσα, σε ένα ακόμα πανέξυπνο τρικ, έρχεται και βάζει τραγούδια που ο κόσμος που την ακούει σίγουρα τα ξέρει μέσα σε playlists στο YouTube και το Spotify που μοιραία θα τα ακούσει ακόμα περισσότερος και σίγουρα νεαρότερος κόσμος. Έτσι, τα κάνει δικά της. Αφού τουλάχιστον το 40% αυτών των ακροατών δεν έχει ακούσει ποτέ την αυθεντική εκτέλεση του "Έχω κι εγώ τα δικά μου" από τη Ρίτα Σακελλαρίου ή τους "Αισθηματίες" του Στέλιου Καζαντζίδη, θα λένε πια "αυτό είναι της Θεοδωρίδου".

Το έχει κάνει ξανά στο παρελθόν, πανέξυπνα με το "Δεν είμαι εγώ" που οι άνθρωποι της γενιάς μου καλώς ή κακώς δεν το ξέραμε από τη Μαρινέλλα.

Και αυτό ακριβώς είναι το case study της Νατάσας Θεοδωρίδου. Μια τραγουδίστρια τόσο φτασμένη όσο εκείνη, με ενεργές επιτυχίες που ενδεχομένως να βάλλονταν από μία νέα περίπου όμοια επιτυχία, ακολουθεί την τακτική των πολύ παλιότερών της και δημιουργεί... ανθολογίες μεγάλων ή λιγότερων γνωστών -πάντα επιτυχημένων- τραγουδιών που μοιραία της δημιουργούν αυτό που όλοι θέλουν σε μία τέτοια φάση καριέρας: το προφίλ του κλασικού. Και απευθυνόμενος σε μια γενιά άμαθη από λαϊκά τραγούδια στην πλειοψηφία της, το πρώτο που καταφέρνεις είναι να δηλώσεις πως αυτή ακριβώς, η στόφα του κλασικού, είναι πια στο dna σου.

Όπως συνηθίζω να λέω λοιπόν, άστο η Νατάσα Θεοδωρίδου είναι μια κατηγορία μόνη της. Και η απόδειξη ένα play μακριά μας.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα