Follow us

Aide-mémoire | Το ρεσιτάλ της σχολής Μενεγάκη, τα... άσφαιρα του Μικρούτσικου & η επιστροφή της παλιάς Μαλέσκου

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Ελένη Μενεγάκη

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Μεγάλο σχολείο η Μενεγάκη. Πώς μέσα σε 2-3 μέρες κάνει επίδειξη ισχύος και στρέφει όλα τα βλέμματα πάνω της και δίχως ίχνος κακής δημοσιότητας, μετά από μία τόσο πιεσμένη σεζόν, μόνο εκείνη μπορεί να το καταφέρει. Υποδειγματική και η διαχείριση των ρεπόρτερ που την περίμεναν έξω από τα στούντιο. Θα σας μιλήσω για να σας πω να ηρεμήσετε και ότι δεν θα σας πω κουβέντα.

Της το έγραψα και σε ένα σχόλιο στο Instagram, σαν πραγματικός groupie που είμαι: "Μας γλεντάς γιατί μπορείς". Και άσε τώρα τα σενάρια να φουντώνουν σαν πυρκαγιά τον Αύγουστο με 15 μποφόρ μακριά από εμάς. Και δεν αναφέρω τυχαία την πυρκαγιά, γιατί τα συγκεκριμένα σενάρια, αν ευσταθούν, καίνε σαν λαίλαπα οποιαδήποτε σκέψη συναδέλφου της να κλείσει μια συμφωνία έγκαιρα και με όρους.

Διαβάστε Επίσης

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μίλησε τόσο ωραία στο "Στούντιο 4" για τον δεύτερο και τελευταίο κύκλο του "Maestro". Ούτε για τρίτο κύκλο μίλησε, ούτε για Σεπτέμβριο με δήθεν άλλους κύκλους ούτε τίποτα. Για τον δεύτερο και τελευταίο κύκλο της σειράς του μίλησε που θα μεταδοθεί από MEGA και Netflix μέσα στους επόμενους μήνες. Εδώ ανακοίνωσε και το επόμενο βήμα του, το γνωστό δηλαδή κινηματογραφικό βήμα, που ετοιμάζει σχεδόν παράλληλα με την εκκίνηση (της μετάδοσης) του "Maestro”. Δημιουργικός άνθρωπος, που ξεχειλίζει από επιτυχία και παραγωγικότητα. Και άσε τους άλλους να... γαβγίζουν.

Η Ελεονώρα Μελέτη διανύει μία από τις καλύτερες φάσεις της εν τω μεταξύ. Στην απίθανη περίπτωση που δεν εκλεγεί, έχει πάρει τόση μεγάλη δόση σοβαρής δημοσιότητας, που η θέση εκκίνησής της έχει μετατοπιστεί χιλιόμετρα μακριά από εκεί που την έφθανε το "MEGA Καλημέρα”. Το κανάλι μαθαίνω είναι στο πλευρό της, υπάρχει "κλεισμένη” συμφωνία για την επόμενη μέρα, όπως και αν διαμορφωθεί. Κίνηση ματ και μάλιστα από το πουθενά.

Η περίπτωση του Δημήτρη Παπανώτα πρέπει να μας παραδειγματίσει όλους. Μπορεί να έχει πραγματικά μια επιτυχημένη πορεία στην ελληνική τηλεόραση, αλλά τελικά έχει και σημασία πόσο προσεκτική είναι αυτή μέσα στα χρόνια.

Με την πολιτική της άμετρης τηλεοπτικής αντιπαράθεσης και ειδικά της αχρείαστης, γιατί οι διενέξεις του με τη Μπέττυ Μαγγίρα και τη Νόνη Δούνια ήταν προσωπικές και στα όρια της εμπάθειας, του στέρησαν μια αντικειμενικά δίκαιη τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Δίκαιη, επειδή ψηφίστηκε από τους φίλους του κόμματος. Για να μην παρεξηγούμαι. Ώρες ώρες θα πρέπει να μετράμε πόσο τραβάμε το σχοινί. Και επίσης να μην κατηγορούμε και αδίκως εκπομπές, συναδέλφους και την τηλεόραση. Δηλαδή τι ακριβώς αλλοίωσε το "Fay's Time" με την "κοπτοραπτική" που τους καταλόγισε;

Από την άλλη, ο Νίκος Φαραντούρης, συνυποψήφιος στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει πως ορισμένες φορές μπορεί να υπερβάλει, αλλά τουλάχιστον επιστρατεύει το επικοινωνιακό του χάρισμα στα διάφορα πολιτικά τηλεοπτικά τραπέζια. Η ατάκα για τους Βεδουίνους της Μέσης Ανατολής ήταν πολύ εύστοχη στην κουβέντα του με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Εκθαμβωτική, σέξι και σχεδόν βγαλμένη από ένα πολύ λαμπερό αφήγημα ήταν η ανακοίνωση για την ανάληψη της παρουσίασης του "TV Queen” από την Ιωάννα Μαλέσκου. Η παρουσιάστρια στη φωτογράφιση θύμισε πολύ εκείνο το εκρηκτικό κορίτσι της Κρήτης, αλλά δεν ελπίζω σε θαύματα.

Ιωάννα Μαλέσκου

Γνωρίζω πολύ καλά πως ο "ρομποτικός" της λόγος θα επανέλθει με την πρώτη ευκαιρία. Ας ελπίσουμε πως στο πλευρό της ο Ανδρέας Μικρούτσικος θα μπορέσει να τη φέρει σε τροχιά reality.

Α, είπα Μικρούτσικος και θυμήθηκα την ατάκα του για τη Μενεγάκη. "Ρουτίνα" χαρακτήρισε τα πήγαινε-έλα της βασίλισσας ο βετεράνος της μικρής οθόνης. Σας θυμίζω τη διαχρονική τους... απόσταση, σας θυμίζω και την άρνησή του να εμφανιστεί στην εκπομπή της με το άκομψο "όποτε γουστάρω".

Αφού σας τα θύμισα όλα αυτά, συμπληρώνω σιγά μην της έπλεκε και το εγκώμιο. Τον έχω για δίκαιο άνθρωπο, εδώ κάπου το προσωπικό γίνεται γενικευμένο. Και η στάση αυτή, στα μάτια τα δικά μου που είμαι με το "στρατόπεδό" της, νιώθω πως είναι σαν να βαράει με άσφαιρα. Ίσα για να ακουστούν, τόσο όσο. Με αγάπη το λέω, που λέει και ο Λιάγκας.

Διαβάστε Επίσης

Τι ωραία περίπτωση εκπομπής το "Μουσικό Κουτί". Το φινάλε του είναι μια λήξη στην παράταση, δεν θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν έξτρα επεισόδια. Έκαναν και τα έξτρα μετά την επίσημη απόφαση για το φινάλε. Να πω ένα συγχαρητήρια στον Νίκο Πορτοκάλογλου πρωτίστως, στη Ρένα Μόρφη εν συνεχεία που στάθηκε υπέροχη παρτενέρ σε αυτό του εγχείρημα, και φυσικά στη γενναία ΕΡΤ που επί των ημερών του Κωνσταντίνου Ζούλα έβγαλε ένα ακόμα αρχειακό διαμάντι στον αέρα. Από αυτές που θα βλέπουμε στο μέλλον και θα χαιρόμαστε, που κάποτε το είχαμε και αυτό στους δέκτες μας.

Το αποχαιρετώ με το απόσπασμα ενός δικού μου ανθρώπου, του Σταύρου Νιφοράτου, που αυτές τις μέρες μάλιστα κάνει και ένα ξεχωριστό live στην πατρίδα μας, το Αργοστόλι. Ωραία πράγματα, μουσικά, νοσταλγικά και σημερινά ταυτόχρονα. Ακριβώς όπως το "Μουσικό Κουτί" μας.

Καλό σαββατοκύριακο, σας εύχομαι τα #Kalytera

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα