Follow us

Ελένη Μενεγακη: Πώς κοστολογείς μια κόκκινη Ferrari στο ηλιοβασίλεμα;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για την επικείμενη αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από το MEGA

Ελένη Μενεγάκη

Ομολογουμένως η συνεργασία της Ελένης Μενεγάκη με το MEGA ήταν κράτος εν κράτει. Σαν να έχεις προσαρτήσει ένα αυτόνομο κρατίδιο στην Ελλάδα, να το θεωρείς γη σου αλλά ταυτόχρονα να το αφήνεις να λειτουργεί με δικούς του νόμους και κανόνες. Γιατί συμβαίνει αυτό, ακριβώς επειδή αυτό ορίζει η συμφωνία.

Όταν η Ελενη Μενεγάκη έφυγε από τον Alpha, θεώρησε πως βρισκόταν σε μια στιγμή που το πρόγραμμα δεν "σήκωνε" πλέον τόσο ουδέτερα premium περιεχόμενο. Η Ελενη Μενεγάκη δεν θέλει ούτε να γίνει infotainment, ούτε να κιτρινίσει, ούτε να αλλάξει την ταυτότητα της εκπομπής της. Μιλάμε για μια εκπομπή που είναι κομμένη και ραμμένη πάνω στις δικές της αντιλήψεις και πεποιθήσεις, όχι μια εκπομπή που στήνεται ακριβώς με βάση τις ανάγκες της αγοράς.

Όταν πήγε στο MEGA, από την άλλη, η συνεργασία του σταθμού με την Ελενη Μενεγάκη ήταν επίδειξη ισχύος. Το MEGA μπορεί αυτά που δεν μπορεί κανένας άλλος, διάβαζες πίσω από τις λέξεις. Τότε ο σταθμός είχε να κερδίσει πραγματικά πολλά, κυρίως σε επίπεδο publicity. Η Ελένη έδωσε το σήμα πως το Μεγάλο Κανάλι τότε θα ξαναγινόταν μεγάλο. Και σε μεγάλο βαθμό στόχος επετεύχθη. Αυτού του είδους τα συμβόλαια μάλιστα είναι δυο, το δικό της και της Αγγελικής Νικολούλη.

Τι μπορεί να συνέβη τώρα… Κάποια στιγμή στον αέρα του #Kalytera είχα "γελάσει" on air όταν αναφέρθηκαν ρεπορτάζ πως "η Ελενη Μενεγάκη ακούει τις προτάσεις των στελεχών του σταθμού". Η Ελένη Μενεγάκη διαπραγματευόταν τους πυλώνες του συμβολαίου της, δηλαδή τις οικονομικές της απολαβές. Ούτε την ώρα μετάδοσης της, ούτε το περιεχόμενο της. Η επιμέλεια της εκπομπής έτσι κι αλλιώς θα ήταν δική της. Απορώ ποιος και γιατί προσπαθεί να παρουσιάσει ως "κανονική" τη διαπραγμάτευση της συγκεκριμένης γυναίκας.

Η Ελένη Μενεγάκη αυτή τη στιγμή παραμένει το πιο επιδραστικό πρόσωπο στην εγχώρια διαφημιστική αγορά. Και το ξέρουν όλοι, αλλά κυρίως το γνωρίζει η ίδια. Ξέρει πόσο πουλάει το πρόσωπο της, ξέρει πόσο ανάγκη την έχουν κάποιες πτυχές της αγοράς. Και δεν έχει σκοπό να χαριστεί πουθενά υπό όρους. Ποσο κοστολογείς μια Ferrari στο ηλιοβασίλεμα;

Το μεγάλο διακύβευμα στην αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη είναι η μάχη επιβίωσης του premium περιεχομένου. Το φίνο περιεχόμενο, συνήθως γυναικείο, που δεν προσβάλει, δεν είναι παρεμβατικό, δεν είναι ακραία ανταγωνιστικό και συνήθως πλασάρεται ως το δίωρο της καθαρόαιμης ψυχαγωγίας, πλέον δεν καθίσταται αρκετό. Και ο μεγάλος αγώνας πρέπει να δωθεί απέναντι στον κιτρινισμό και της φτήνιας της daytime τηλεόρασης. Η "Ελενη" ως εκπομπή δεν είναι καν gossip, ειναι lifestyle. Και ακριβώς έτσι πρέπει να παραμείνει ένας πυλώνας της ελληνικής τηλεόρασης. Όλοι οι άλλοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, η Ελένη Μενεγάκη δεν συγκρίνεται, να κοστολογείται, δεν διαπραγματεύεται. Δηλώνει τι θέλει και πόσο κοστολογεί το προϊόν "Ελένη". Αν δεν μπορείς να την έχεις έτσι, δεν θα την έχεις καθόλου.

Χωρίς την Ελένη Μενεγάκη στην εξίσωση γίνεται εκ νέου μετατόπιση φορτίου. Αλλά πλέον η κατάκτηση θα είναι να κρατήσουμε το περιεχόμενο εντός προγράμματος και όχι μόνο το πρόσωπο. Το πρόσωπο απλά είναι το μέσο επιβολής του. Γιατί μόνο εκείνη μπορεί να απαιτήσει τι θέλει να κάνει και για τι αντίτιμο.

Η Ελένη πρέπει να βρίσκεται στην τηλεόραση. Ώστε οι άνθρωποι που εκπροσωπούν με κάθε τους δύναμη το δευτερο, να μην θεωρηθούν πρώτοι.

Ελένη Μενεγακη: Πώς κοστολογείς μια κόκκινη Ferrari στο ηλιοβασίλεμα;

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Tags

Διαβάστε Ακόμα