Follow us

«Sex and the City 2»: Το Review: Οι 4 φιλενάδες επιστρέφουν. Είναι όμως όπως παλιά;

Η στιλάτη τετράδα του «Sex and the City» επανέρχεται δριμύτερη σε νέες περιπέτειες εκτός συνόρων, σε μια extended version 146 λεπτών!

Έλενα Γεωργίου
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Sex and the city 2

Το Story: Η Κάρι προσπαθεί να προσαρμοστεί μέσα στο γάμο της με τον Big, η Σαρλότ με τη μητρότητα, η Μιράντα έχει να αντιμετωπίσει το νέο της σκληρό αφεντικό και η Σαμάνθα παλεύει με την εμμηνόπαυση. Όταν ένας πλούσιος πελάτης της Σαμάνθα δίνει στις 4 φίλες την ευκαιρία να πάνε ένα υπερπολυτελές ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα στον εξωτικό προορισμό Αμπού Ντάμπι, τα κορίτσια χωρίς δεύτερη σκέψη βγάζουν τις βαλίτσες τους και ετοιμάζονται να καταπλήξουν τα Αραβικά Εμιράτα. Στο ταξίδι τους αυτό θα ζήσουν νέες συγκινήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της απρόσμενης επανεμφάνισης του πρώην αγαπημένου της Κάρι, Έινταν, ο οποίος έρχεται να ταράξει για ακόμα μια φορά τη ζωή της.

«Sex and the City 2»: Το Review

Πρώτα απ' όλα, έχω να δηλώσω πως ανήκω στους μεγάλους φαν της σειράς· σε εκείνους που ακόμα και τώρα, 6 χρόνια μετά το μεγαλειώδες φινάλε της, την παρακολουθούν για πολλοστή φορά καθημερινά στις τριπλές και τετραπλές επαναλήψεις της, βρίσκοντας κάθε φορά κάτι καινούριο να με συναρπάζει. Με την πρώτη ταινία της θρυλικής τηλεοπτικής τετράδας το 2008, δεν απογοητεύτηκα καθόλου ούτε όμως και εκστασιάστηκα — πλην του ενδυματολογικού κομματιού, ομολογώ! Το δεύτερο μέρος έχει τα καλά του, αλλά έχει και τα κακά του. Κι αυτό επειδή κυρίως δεν θυμίζει σε τίποτα τους χαρακτήρες και τη σπιρτάδα των διαλόγων που τόσο αγαπήσαμε.

«Sex and the City 2»: Το Review - εικόνα 2

Στη δεύτερη αυτή ταινία, φαίνεται πως ο σκηνοθέτης, Μάικλ Πάτρικ Κίνγκ, στην προσπάθειά του να κάνει την επιστροφή των τεσσάρων πιο φαντασμαγορική, καταφέρνει εντέλει να φτάσει τα πάντα (χαρακτήρες, καταστάσεις, styling, χλιδή) στην απόλυτη υπερβολή. Οι ηρωίδες εδώ εμφανίζουν νευρωτικές –θα 'λεγες- τάσεις, προβάλλοντας κυρίως τις ανησυχίες γυναικών στα mid-40s – 50s πάνω σε θέματα γάμου, μητρότητας, καριέρας, απιστίας, που δυστυχώς καταλήγουν να προσεγγίζονται κάπως άχαρα κι επιφανειακά. Σταθερή αξία, τόσο από τη σειρά όσο και από την 1η κινηματογραφική ταινία είναι και εδώ το ενδυματολογικό υπερθέαμα (η Κάρι μόνο αλλάζει περίπου 40 περίπου κοστούμια) και φυσικά, η αιώνια αγάπη για τη Νέα Υόρκη. Βέβαια, ο υλιστικός παροξυσμός φθάνει στην αποθέωσή του στις σκηνές που εκτυλίσσονται στο Αμπού Ντάμπι, όπου μόνο και μόνο από αυτά που βλέπει το μάτι σου καταλήγει να ζαλίζεται!

«Sex and the City 2»: Το Review - εικόνα 3

Μπορεί το «Sex and the City» να βασίζεται κυρίως πάνω στην Κάρι, ωστόσο, ευχάριστη έκπληξη του σίκουελ είναι η Σαμάνθα Τζόουνς, της οποίας ο χαρακτήρας αντίθετα με την πρώτη ταινία είναι πλήρως αναπτυγμένος και σε μεγάλα κέφια! Κοινώς, φαν της ξανθιάς ηρωίδας ετοιμαστείτε, καθότι η Σαμάνθα που όλοι αγαπήσαμε επιστρέφει και πάλι αχαλίνωτη ως προς τις σεξουαλικές της ορέξεις! Στα συν και η ολιγόλεπτη εμφάνιση της Λάιζα Μινέλι που πραγματικά δίνει νέα διάσταση στο «Single Ladies» της Μπιγιονσέ. Δυστυχώς όμως, το ίδιο δεν συμβαίνει και με τις υπόλοιπες guest εμφανίσεις των Πενέλοπε Κρουζ, Μάιλι Σάιρους, ακόμα και του γκουρού από το «Project Runway», οι οποίες γίνονται περισσότερο χάριν εντυπωσιασμού και σαφώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα στη ροή του φιλμ.

Δες το τρέιλερ.

Sex and the city 2

sex and the city 2 poster

Κάρι Μπράντσο-Mr.Big (1)

banner

Κάρι Μπράντσο-Mr.Big

Κάρι Μπράντσο (1)

Κάρι Μπράντσο (1)

banner

Κάρι Μπράντσο

Σάρλοτ-Μιράντα

Σαμάνθα-Κάρι-Σάρλοτ

banner

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα