Follow us

3 Κοντινοί Προορισμοί Για Tο Tριήμερο Tης Πρωτομαγιάς: Plus: Πού να μείνεις, ποια αξιοθέατα να δεις, τι να φας

Οι πιο γενναίοι θα κάνουν την πρώτη τους βουτιά, ενώ κάποιοι άλλοι θα ξεχυθούν στους αγρούς να μαζέψουν λουλούδια για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Υπάρχουν και αυτοί που θα το ρίξουν στο ούζο και τις ποικιλίες. Όπως κι αν επιλέξεις να περάσεις την Πρωτομαγιά, σου έχουμε τρεις προτάσεις για να μην μείνεις στην πόλη.

3 Κοντινοί Προορισμοί Για Την Πρωτομαγιά

Τζια

3 Κοντινοί Προορισμοί Για Tο Tριήμερο Tης Πρωτομαγιάς


Μία ώρα σε χωρίζει μόνο από την Κέα (ή Τζια), ένα νησί που φημίζεται για τον κοσμοπολίτικο αέρα, την άγρια ομορφιά και φυσικά τις υπέροχες παραλίες του. Στην Τζια θα φτάσεις με το πλοίο από το Λαύριο και μπορείς να επιλέξεις το Βουρκάρι για τη διαμονή σου. Είναι το πιο τουριστικό μέρος του νησιού και ενδείκνυται για τα νυχτοπερπατήματά σου.

Στις Εννέα Κόρες θα φας λαχταριστή αστακομακαρονάδα, ενώ στο Zeus Faber θα πιεις δροσιστικά cocktails.

Άφησε το Βουρκάρι για να κάνεις τις βόλτες σου στην Ιουλίδα, τη Χώρα του νησιού. Ακολούθησε τα λιθόστρωτα δρομάκια για να περιηγηθείς στην ενδοχώρα, να θαυμάσεις την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και να απολαύσεις τον καφέ σου σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία.

Αν είσαι αποφασισμένος να κάνεις την πρώτη σου βουτιά, η ηρεμία της Πέρα Μεριάς θα σε χαλαρώσει από τους έντονους ρυθμούς της πόλης. Ο Ορκός και η Συκαμιά είναι δύο πολύ όμορφες παραλίες. Αν η παρέα διαθέτει σκάφος, βάλτε πλώρη για τη φανταστική παραλία του Κούνδουρου.

Ύδρα

3 Κοντινοί Προορισμοί Για Tο Tριήμερο Tης Πρωτομαγιάς - εικόνα 2


Αυτό το αρχοντικό νησί έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από διάσημους καλλιτέχνες, όπως η Σοφία Λόρεν, αλλά και από τον ελληνικό κινηματογράφο των 60s. Με πλούσια ιστορία, υπέροχη φυσική ομορφιά αλλά και καλαίσθητα εστιατόρια και μπαρ, η Ύδρα είναι το νησί που συνδυάζει χαλάρωση και διασκέδαση μαζί.

Αυτοκίνητο δεν θα χρησιμοποιήσεις στην Ύδρα, γι' αυτό πάρε μαζί σου άνετα sneakers. Έχει αρκετές διαδρομές για πεζοπορία, αλλά μπορείς πάντα να περπατήσεις στη γραφική Χώρα. Θα κάνεις το μπάνιο σου στην Σκάλα και θα δεις το πιο ρομαντικό ηλιοβασίλεμα από την Υδρονέτα ή το Κάστρο.

Ο Πειρατής είναι ο ιδανικός προορισμός για απογευματινά cocktails, ενώ, αν θέλεις να συνδυάσεις ποτό και φαγητό, προτίμησε το Omilos. Στο Caprice θα φας τέλεια pizza και pasta, σε έναν χώρο που σε κάνει να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στην Ιταλία.

Τρίκαλα Κορινθίας

3 Κοντινοί Προορισμοί Για Tο Tριήμερο Tης Πρωτομαγιάς - εικόνα 3


Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, αλλά είναι εξίσου όμορφα την Άνοιξη. Αν στο κλασικό δίλημμα "βουνό ή θάλασσα" επιλέγεις το πρώτο, τότε δεν έχεις παρά να προετοιμαστείς για την απόλυτη επανασύνδεση με τη φύση.

Προτίμησε για τη διαμονή σου έναν από τους παραδοσιακούς ξενώνες στα Μεσαία Τρίκαλα, τα οποία μπορείς να έχεις σαν ορμητήριο για τις εξορμήσεις σου. Αξίζει να επισκεφτείς την εκκλησία Μεταμόρφωση του Σωτήρα, στα Μεσαία Τρίκαλα, η οποία χρονολογείται από τον ένατο αιώνα και να εξερευνήσεις το Σπήλαιο από τη μεριά της Φλαμπουρίτσας, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία γεννήθηκε ο φτερωτός θεός Ερμής.

Στον Δεκλερή, στα Άνω Τρίκαλα, θα φας ζουμερό μπιφτέκι, αγριογούρουνο και παϊδάκια. Μετά το φαγητό επιβάλλεται μία βόλτα στα μαγαζάκια με τα παραδοσιακά προϊόντα, όπως επίσης και μία στάση για καφέ και γλυκό στο Τζίνη με θέα τις καταπράσινες πλαγιές των βουνών απέναντι.

Ετοίμασε το καλαθάκι του πικ νικ και ξεκίνα για μία ολοήμερη εκδρομή στη λίμνη Δόξα. Πρόκειται πραγματικά για ένα μέρος με άπλετο φυσικό κάλλος, όπου έχεις την ευκαιρία να ξεκουραστείς και να απολαύσεις την ηρεμία του τοπίου. Μην ξαφνιαστείς αν συναντήσεις αλογάκια στα γύρω χωράφια.

Για περισσοτερες προτασεις απο τη Μαρω Παρασκευουδη, κανε κλικ εδω.

Contact: paraskevoudi@atticamedia.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα