Follow us

Τρεις Προορισμοί Της Τελευταίας Στιγμής Για Το Πάσχα: Και η λίστα με όσα πρέπει να κάνεις σε καθέναν από αυτούς

Έχει αποδειχτεί ότι τα κανονίσματα της τελευταίας στιγμής είναι και αυτά που έχουν την περισσότερη πλάκα. Και μπορεί ο καιρός να μην προβλέπεται εντελώς ανοιξιάτικος, αλλά μία σύντομη απόδραση θα σε γεμίσει με καινούργιες εικόνες και θα σε βγάλει από τη ρουτίνα. Μην το σκέφτεσαι! Φτιάξε βαλίτσα και ετοιμάσου να περάσεις το Πάσχα μακριά από την πόλη, χωρίς να κάνεις όμως χρονοβόρες και κουραστικές μετακινήσεις. Οι επιλογές σου:

Κοντινοί προορισμοί για το Πάσχα

Σπετσες

Τρεις Προορισμοί Της Τελευταίας Στιγμής Για Το Πάσχα


Θα βρεθείς στο νησί πριν το καταλάβεις με το δελφίνι από Πειραιά ή και οδικώς μέχρι το Πόρτο Χέλι και μετά με θαλάσσιο ταξί. Κοντινός και αγαπημένος προορισμός για τους Αθηναίους, οι Σπέτσες σου προσφέρουν τη χαλάρωση που αναζητάς παράλληλα με διασκέδαση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτή της πόλης. Το αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται, αλλά δεν θα το χρειαστείς κιόλας, αφού όλα συμβαίνουν στη Ντάπια. Στο καινούριο λιμάνι των Σπετσών βρίσκεις από μαγαζάκια για να κάνεις τα ψώνια σου, μέχρι ζαχαροπλαστεία, μπαρ και εστιατόρια.

Δοκίμασε τα περίφημα αμυγδαλωτά του νησιού από το ζαχαροπλαστείο Πολίτης που λειτουργεί από το 1927, νοίκιασε ποδήλατο για να απολαύσεις τη βόλτα από τη μία άκρη του λιμανιού στην άλλη και περιηγήσου στα σημαντικά αξιοθέατα των Σπετσών, όπως η "Σχολή" και το Μουσείο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.

Το ξενοδοχείο Ποσειδώνιο αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού, οπότε μην παραλείψεις να κάνεις μία στάση για καφέ, φαγητό ή ποτό. Κλασικά και αγαπημένα για καλό φαγητό το Ορλώφ και το Λιοτρίβι, αλλά αν έχεις επιλέξει το Πόρτο Χέλι για τη διαμονή σου, στο Μαριβόν θα φας το πιο νόστιμο κρέας. Το Adore επιστρέφει για δεύτερο χρόνο στο νησί, στον χώρο της ιστορικής Brachera, για cocktails από νωρίς το πρωί και clubbing μέχρι το πρωί με mainstream ήχους. Ο Λευτέρης Αμπαζής κατάφερε να δημιουργήσει έναν πλήρως ανανεωμένο χώρο με νησιώτικο αέρα στον κήπο και industrial στοιχεία στο εσωτερικό.

Άνδρος

Τρεις Προορισμοί Της Τελευταίας Στιγμής Για Το Πάσχα - εικόνα 2

Δύο ώρες σε χωρίζουν μόνο από την Άνδρο και τις μαγευτικές ομορφιές της αν πάρεις το πλοίο από τη Ραφήνα. Το νησί δεν φημίζεται μόνο για τις παραλίες του αλλά και για την απίστευτη φυσική ομορφιά χάρη στην πλούσια βλάστηση, τις ρεματιές, τα ποτάμια και τα μονοπάτια που προσφέρονται για πεζοπορία.

Προτίμησε να μείνεις στο παραθαλάσσιο και γραφικό χωριό Μπατσί, στο οποίο θα βρεις αρκετές ταβέρνες και μπαράκια αν δεν θέλεις να μετακινηθείς. Στο Μπατσί θα βρεις και το Krinos Suites Hotel, ένα όμορφο συγκρότημα με εννέα αυτόνομες σουίτες για μία χαλαρωτική διαμονή με την πιο όμορφη θέα. Στην κοσμολίτικη Χώρα του νησιού θα ανακαλύψεις πολλά κρυμμένα μυστικά, θα κάνεις τη βόλτα σου μέχρι το άγαλμα του Αφανή Ναύτη και θα πιεις παραδοσιακό ελληνικό καφέ στον Πλάτανο. Στον "νόνα" θα απολαύσεις θαλασσινές λιχουδιές με φόντο το μπλε του Αιγαίου και στου "Ζοζέφ" θα πάρεις μία γεύση από την τοπική κουζίνα. Μιας και οι γιορτινές ημέρες επιτάσσουν παρασπονδίες, στην ταβέρνα του Κόσση στο Γαύριο θα φας τα καλύτερα κρεατικά. Νόστιμα παϊδάκια και μπριζόλες, ζουμερά μπιφτέκια και συκώτι με μπόλια είναι μερικές μόνο από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού που έχει διαχωρίσει τη θέση του από τα τουριστικά. Για νυχτερινή ζωή δεν έχεις παρά να επιστρέψεις στην Χώρα.

Ναυπλιο

Τρεις Προορισμοί Της Τελευταίας Στιγμής Για Το Πάσχα - εικόνα 3


Αν δεν θέλεις να μπλέξεις με πλοία, το Ναύπλιο αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για το Πάσχα. Θα ζήσεις στιγμές κατάνυξης, θα απολαύσεις φαγητό και γλυκό και θα κάνεις τις πιο ωραίες βόλτες με το ποδήλατο κατά μήκος της παραλίας.

Κάπου μεταξύ φαγητού και ποτού αξίζει να κάνεις τον Γύρο της Αρβανιτιάς, να ανέβεις τα (πολλά) σκαλιά του Ψαρομαχαλά (φτάνεις και με αυτοκίνητο) και να επισκεφτείς την Αγία Σοφία, ένα βυζαντινό μνημείο του 11ου αιώνα. Και, φυσικά, αν αντέχεις, τα 999 σκαλιά του Παλαμηδιού αποτελούν την απόλυτη all time classic πρόκληση. Η θέα βέβαια θα σε αποζημιώσει.

Τα γραφικά σοκάκια του Ναυπλίου είναι γεμάτα ενδιαφέροντα μαγαζάκια για να επιδοθείς σε shopping. Στο Circulo Cooperativa θα πας το πρωί για καφέ και σνακ, αλλά μπορείς να επιστρέψεις για απογευματινά cocktails, στον Κακαναράκη θα φας γκουρμέ μαγειρίτσα και ψητό αρνί και στο Περγαμόντο θα απολαύσεις λουκουμάδες με νηστίσιμο παγωτό bitter σοκολάτας. Λίγο πιο δίπλα το φημισμένο Antica Gelateria di Roma προσφέρει χειροποίητο ιταλικό παγωτό που επιβάλλεται να τιμήσεις.

Στο Ναύπλιο δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς με το αυτοκίνητο αφού ό,τι χρειάζεσαι θα το βρεις στο κέντρο της πόλης. Αξίζει όμως να οδηγήσεις μέχρι το Φουγάρο, ένα υπέροχο πολυχώρο με bar restaurant, art shop, gallery και βιβλιοθήκη. Και μην αμελήσεις να κάνεις κράτηση στο Αλαλούμ, ένα από τα αγαπημένα στέκια των καλοφαγάδων που επισκέπτονται το Ναύπλιο.

Για περισσοτερες προτασεις απο τη Μαρω Παρασκευουδη, κανε κλικ εδω.

Contact: paraskevoudi@atticamedia.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα