Follow us

Τα Καλύτερα Γλυκά Στην Αθήνα : Η Μάρω Παρασκευούδη φτιάχνει την πιο απολαυστική λίστα

Είναι αυτές οι λιγούρες που σε πιάνουν πάντα τις πιο ακατάλληλες ώρες, τύπου απόγευμα στο γραφείο ή βράδυ Σαββάτου, και θέλεις οπωσδήποτε να τις ικανοποιήσεις. Αν δεν είσαι από αυτούς που βολεύονται με ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας (...έγραψε και γέλασε...) και είσαι διατεθειμένος να το ψάξεις λίγο παραπάνω, οι παρακάτω διευθύνσεις υπόσχονται να ικανοποιήσουν την επιθυμία σου για (καλό) γλυκό.

Τα καλύτερα γλυκά της Αθήνας

Αυτά είναι, λοιπόν, μερικά από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα τώρα:


Που: Στην Κυβελη

Να πας αν θες να βρεις: Το πιο κολασμενο Oreo Cheesecake που εχεις ποτε φανταστεί

Τα Καλύτερα Γλυκά Στην Αθήνα


Χωρίς να θέλω να υπονομεύσω το oreo cheesecake της Jo και της Μαριέττας Φαφούτη (η καθεμία έχει τη δική της συνταγή), αυτό που τρώω κάθε φορά στην Κυβέλη αξίζει και την παραμικρή θερμίδα (όπως και το παραμικρό cent, γιατί φθηνό δεν το λες). Θα το βρεις πάντα φρέσκο να σε περιμένει στο ψυγείο, μαζί με άλλες λιχουδιές. Αυτό όμως το cheesecake, με το σοκολατένιο γλάσο από πάνω, την πιο πλούσια κρέμα με κομμάτια oreo και την πιο νόστιμη τραγανή βάση που έχεις δοκιμάσει, είναι το highlight του ζαχαροπλαστείου που έχει πάρει και το όνομά του από την ιδιοκτήτρια, Κυβέλη Παπαϊώαννου, η οποία, ευτυχώς για εμάς, αποφάσισε να αφήσει την καριέρα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και να ασχοληθεί με τα γλυκά.

Ζαχαροπλαστείο Κυβέλη

Λ. Πεντέλης 28, Βριλήσσια, τηλ. 210 6897574
Καψάλη 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 7232259
Μπουζίκη 3, Πολύγωνο, τηλ. 210 6468060
www.cheesecake.gr


Που: Στο All about lemon

Να πας αν θες να βρεις: Την καλυτερη Lemon Pie της πολης

Τα Καλύτερα Γλυκά Στην Αθήνα
 - εικόνα 2


Αν ψάχνεις απεγνωσμένα lemon pie, στο All About Lemon θα βρεις τη σωστή εκδοχή χωρίς να βγεις εκτός budget. Τραγανή βάση, γέμιση τόσο ξινή όσο χρειάζεται και μαρέγκα που έχει ροδίσει ελαφρώς ίσα ίσα για να φαίνεται σαν ένα μικρό έργο τέχνης. Όπως σε προϊδεάζει όμως και το όνομά του, στο All About Lemon θα βρεις αρκετά προϊόντα με βάση το ταπεινό λεμόνι, όπως κουλουράκια, μπισκότα, cheesecake και λικέρ, όλα φρέσκα και προσεγμένα χάρη στη μικρή παραγωγή.

All About Lemon

Αθανασίου Διάκου 34, Νέα Ερυθραία τηλ. 210 625 0237
Σολωμού 1 & Κηφισίας, Φάρος Ψυχικού, τηλ 210 6712217


Που: Στη Μελισσα

Να πας αν θες να βρεις: Σοκολατα και παγωτο στην ποιοτικοτερη -και απολαυστικοτερη- εκδοχη τους

Τα Καλύτερα Γλυκά Στην Αθήνα
 - εικόνα 3


Το ζαχαροπλαστείο – boutique στο Περιστέρι μπορεί να υπερηφανεύεται για τα υψηλής ποιότητας σοκολατένια γλυκά του και το χειροποίητο παγωτό, γι' αυτό πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να πληρώσεις αυτό το κάτι παραπάνω. Χρησιμοποιώντας μόνο βιολογικό γάλα και αλεύρι, μαύρη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, κι έχοντας απαγορεύσει δια ροπάλου χρώματα, ενισχυτικά γεύσης και αρωματικά, η οικογένεια της Μέλισσας παρασκευάζει υγιεινά γλυκά με αληθινή γεύση. Από τα εκλέρ σοκολάτα και τα μακαρόν μέχρι το παγωτό τριαντάφυλλο και τη σοκολατίνα ΜΕΛΙΣΣΑ, οι εναλλακτικές είναι πολλές - και το να διαλέξεις μόνο μία από αυτές δύσκολο.

Ζαχαροπλαστείο ΜΕΛΙΣΣΑ

Eθνάρχου Mακαρίου 43, Περιστέρι τηλ. 210 5711055
www.melisa.gr


Που: Στο Rio

Να πας αν θες να βρεις: Μπαμπα, οπως καποτε.

Τα Καλύτερα Γλυκά Στην Αθήνα
 - εικόνα 4


Η φήμη του Rio έχει εξαπλωθεί πέρα από το Φάληρο και ο λόγος είναι οι φανταστικοί μπαμπάδες, φτιαγμένοι με την αυθεντική πολίτικη συνταγή που έφερε μαζί του κύριος Απόστολος Παναγιωτίδης. Σιροπιαστοί όσο χρειάζεται, φτιαγμένοι με μεράκι και αγάπη, αυτοί οι μπαμπάδες είναι ένα γευστικό (και οικονομικό) ταξίδι στην Πόλη.

Ζαχαροπλαστείο Rio

Πρωτέως 4 & Mουσών, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9831892


Που: Στη Χαρα

Να πας αν θες να βρεις: Εκμεκ με παγωτο μαστίχα, να γλυφεις το πιατο και τα δαχτυλα σου.

Τα Καλύτερα Γλυκά Στην Αθήνα
 - εικόνα 5

Αφημένη σε μία άλλη εποχή, η Χαρά συνεχίζει να σερβίρει ένα από τα καλύτερα εκμέκ με παγωτό μαστίχα της πόλης και μάλιστα σε γενναιόδωρη value for money μερίδα. Το μαστιχωτό παγωτό δένει τόσο υπέροχα με τη σιροπιαστή βάση που δεν μπορείς να σταματήσεις. Σου προτείνω να καθίσεις σε ένα από τα τραπεζάκια και να απολαύσεις το γλυκό σου στο μαγαζί που παραμένει μία ρετρό εξτραβαγκάντσα.

Ζαχαροπλαστείο Χαρά

Πατησίων 339, Άνω Πατήσια, τηλ 210 2287266


Που: Στο Κοσμικον

Να πας αν θες να βρεις: Το πιο φημισμενο -και οχι αδικα- γαλακτομπουρεκο της Αθηνας

Τα Καλύτερα Γλυκά Στην Αθήνα
 - εικόνα 6

Το γλυκό που ολοκλήρωνε τα τραπέζια των παιδικών μας χρόνων το βρίσκεις μόνο στο Κοσμικόν. Το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το γαλακτομπούρεκο και παρά τη φήμη του, δεν έκανε καμία έκπτωση στην ποιότητα των προϊόντων. Τραγανό φύλλο, κρέμα όσο γλυκιά πρέπει και η σωστή ποσότητα σιροπιού μας κάνουν το τέλειο γαλακτομπούρεκο, το οποίο βρίσκεις και σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή, για τα δεδομένα της φήμης της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων.

Tip: Αν έχεις όρεξη για αλλαγή, προτίμησε την εκδοχή με το καταϊφι.

Ζαχαροπλαστείο Κοσμικόν

Λεωφ. Ιωνίας 104, Άγιος Νικόλαος Τηλ. 210 8649124

Χρυσοστόμου Σμύρνης 69 (έναντι ηλεκτρικού σταθμού), Άγιος Ελευθέριος, Τηλ. 2102023350

Πλατεία Βάσως Κατράκη 6, Γλυφάδα, Τηλ. 210 8943919

Χαλανδρίου 34, Αγ. Παρασκευή, Τηλ. 210 6086337

Αγ. Αλεξάνδρου 102 & Ζησιμοπούλου, Παλαιό Φάληρο, Τηλ. 210 9811677

kosmikon.eu


Που: Στο Cake

Να πας αν θες να βρεις: Λαχταριστα cakes με frosting, σαν αυτα που εχεις δει μονο σε ταινίες και τοσο νοστιμα δεν εχεις γευτεί πουθενα.

Τα Καλύτερα Γλυκά Στην Αθήνα
 - εικόνα 7


Το american style cake (με στρώσεις και κρεμώδες frosting) και cheesecake με βύσσινο αποτελούν δύο πολύ καλούς λόγους για να επισκεφτείς ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας Cake, αλλά ακόμα περισσότερο αυτό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Γιατί να προτιμήσεις το συγκεκριμένο; Επειδή τα μαγαζιά τα κάνουν οι άνθρωποι, και στο Cake της Νέας Σμύρνης θα βρεις τη Γιώτα που λατρεύει τη δουλειά της και φροντίζει να είναι όλα φρέσκα και νόστιμα. Τιμές λογικές αν σκεφτείς ότι μία μερίδα τη μοιράζεσαι άνετα.

Cake

2ας Μαίου 22, Πλατεία Νέας Σμύρνης, τηλ. 213 0210114

www.cake.gr


Που: Στο «Φυσις»

Να πας αν θες να βρεις: Βιολογικα γλυκα

Τα Καλύτερα Γλυκά Στην Αθήνα
 - εικόνα 8


Όταν θέλεις να φας γλυκό χωρίς τύψεις (και χωρίς γλουτένη, ζάχαρη, λακτόζη, λιπαρά) η επιλογή σου είναι το ζαχαροπλαστείο Φύσις. Οι άνθρωποι αυτού του βιολογικού ζαχαροπλαστείου φροντίζουν να προμηθεύονται άριστες πρώτες ύλες, να μην χρησιμοποιούν συντηρητικά και άλλα διογκωτικά και να μετατρέπουν κλασικές και αγαπημένες συνταγές σε "γλυκά με ήθος" όπως τα αποκαλούν. Στα Φύσις βρίσκεις κέικ και κουλουράκια, σιροπιαστά και τάρτες, σοκολατάκια και παγωτό σε ιδιαίτερες γεύσεις και προσιτές τιμές – όλα φτιαγμένα στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου.

Ζαχαροπλαστείο Φύσις

Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, Τηλ. 210 6090740
Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι ,Τηλ. 2114069267
www.fisis.eu

Για περισσοτερες προτασεις απο τη Μαρω Παρασκευουδη για εξοδο στην πολη, κανε κλικ εδω.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα