Follow us

6 Μεζεδοπωλεία Στην Αθήνα Που Αξίζουν Μία Επίσκεψη (Και Βάλε): Η Μάρω Παρασκευούδη προτείνει τα αγαπημένα της

Δεν χρειάζονται αφορμές για να μαζευτείς με τους αγαπημένους σου φίλους γύρω από ένα τραπέζι με καλό φαγητό και άφθονο κρασί. Επιστροφή στα μεζεδοπωλεία, λοιπόν, εκεί που όλα παίζουν στη μέση και οι συζητήσεις ξεκινούν από το κούρεμα του χρέους για να καταλήξουν στο "πάλι φάγαμε". 

Μεζεδοπωλεία Αθήνα

Άμα λαχει στης Νεφελης

6 Μεζεδοπωλεία Στην Αθήνα Που Αξίζουν Μία Επίσκεψη (Και Βάλε)


Το κτήριο που στεγάζει σήμερα το «Άμα λάχει στης Νεφέλης» ήταν κάποτε σχολείο, όμως το μόνο που έχει μείνει να το θυμίζει είναι οι βρύσες στον προαύλιο χώρο. Παρόλο που η αυλή κλέβει την παράσταση το καλοκαίρι με την πρασινάδα, τα φωτάκια και τις γάτες της, το φαγητό του μεζεδοπωλείου αξίζει για να το προτιμήσεις και όσο κάνει ακόμα κρύο. Χάρη στις ψηλοτάβανες αίθουσες αλλά και στη διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου, δεν θα βιώσεις την ενοχλητική πολυκοσμία που συναντάς συνήθως σε άλλα μεζεδοπωλεία. Θα φας πολύ νόστιμο σπιτικό φαγητό σε τιμές που συνάδουν και με την εποχή αλλά και με το πακέτο γενικότερα. Στα must η φάβα, τα κεφτεδάκια, η χοιρινή τηγανιά και το τσιγαριστό απάκι Κρήτης.

Τιμές: 12-15 ευρώ / άτομο

Info

Άμα λάχει στης Νεφέλης
Μεθώνης 66, Εξάρχεια

Τηλέφωνο: 210 3845978


Το Αποστακτηριον

6 Μεζεδοπωλεία Στην Αθήνα Που Αξίζουν Μία Επίσκεψη (Και Βάλε) - εικόνα 2

6 Μεζεδοπωλεία Στην Αθήνα Που Αξίζουν Μία Επίσκεψη (Και Βάλε) - εικόνα 3


Το Αποστακτήριον είναι το success story δύο αδερφών. Η Ζωή και ο Κωνσταντίνος ξεπέρασαν τα στεγανά που θέλουν τους ανθρώπους με πτυχία να κάνουν καριέρα σε ένα γραφείο και έστησαν μόνοι τους ένα μεζεδοπωλείο στην καρδιά της Νέας Ερυθραίας. Ο Κωνσταντίνος ανέλαβε την κατασκευή του μαγαζιού και η Ζωή το κομμάτι της μαγειρικής. Τέσσερα χρόνια μετά, οι δυο τους μπορούν να υπερηφανεύονται για την τιμιότητα και την ποιότητα των γεύσεων. Θα φας το πιο νόστιμο απάκι Κρήτης που έχεις δοκιμάσει, νόστιμα κεφτεδάκια, υπέροχα παστουρμαδοπιτάκια, όπως επίσης χωριάτικα λουκάνικα, τηγανιά, κοτόπουλο σούβλας και πολλούς ακόμα μεζέδες που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου. Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις το χειροποίητο παγωτό παρφέ της Ζωής με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Τιμές: 15-18 ευρώ / άτομο

Info:

Το Αποστακτήριον
Πλ. 28ης Οκτωβρίου & Αγ. Αναργύρων 2, Νέα Ερυθραία

Τηλέφωνο: 210 6207126

Σεϋχελλες

6 Μεζεδοπωλεία Στην Αθήνα Που Αξίζουν Μία Επίσκεψη (Και Βάλε) - εικόνα 4


Είναι το αγαπημένο στέκι των απανταχού foodie και όχι άδικα. Οι Σεϋχέλλες (πρώην Μπαχάμες) σερβίρουν value for money φαγητό σε έναν χώρο που σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι στην πλατεία του χωριού σου. Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα βοηθούν στο μέγιστο στο τελικό αποτέλεσμα των πιάτων. Απλές, ελληνικές γεύσεις χωρίς υπερβολές μετατρέπονται σε εξαιρετικά γκουρμέ πιάτα χάρη στα μαγικά χέρια του σεφ.

Τιμές: 12 – 15 ευρώ / άτομο

Info:

Σεϋχέλλες

Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο

Τηλέφωνο: 694 420 6407

Το τριανταφυλλο της νοστιμιας

6 Μεζεδοπωλεία Στην Αθήνα Που Αξίζουν Μία Επίσκεψη (Και Βάλε) - εικόνα 5

6 Μεζεδοπωλεία Στην Αθήνα Που Αξίζουν Μία Επίσκεψη (Και Βάλε) - εικόνα 6


Χωμένο πραγματικά σε μία μικρή στοά της οδού Λέκκα, αυτό το μεζεδοπωλείο μοιάζει να μην θέλει να φανερωθεί σε όσους δεν θέλουν πραγματικά να το βρουν. Κι όμως, παρότι σε σένα μπορεί να φαντάζει τρομερή ανακάλυψη, για τους γνώστες «ο Τριαντάφυλλος» αποτελεί το στέκι μετά το γραφείο για τίμια μεζεδάκια. Αν βρεθείς Σάββατο στο κέντρο κάνε μία στάση για τους ψαρομεζέδες του και χύμα κρασί. Τα κεφτεδάκια είναι εξίσου νόστιμα με τα ψαρικά, οπότε επίλεξε ανάλογα με την όρεξη της στιγμής.

Τιμές: 10 – 12 ευρώ / άτομο

Info:

Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς
Λέκκα 22, Σύνταγμα

Τηλέφωνο: 210 3227298

Άστερ

6 Μεζεδοπωλεία Στην Αθήνα Που Αξίζουν Μία Επίσκεψη (Και Βάλε) - εικόνα 7

6 Μεζεδοπωλεία Στην Αθήνα Που Αξίζουν Μία Επίσκεψη (Και Βάλε) - εικόνα 8


Τα Πετράλωνα φημίζονται για τα μεζεδοπωλεία τους, αλλά το Άστερ ξεχωρίζει για τις νόστιμες γεύσεις του και το προσεγμένο περιβάλλον του. Μεζεδοπωλείο νέας κοπής, το μαγαζί καταφέρνει να προσελκύει εκτός από χίπστερ κοινό και εναλλακτικούς καλλιτέχνες, κατοίκους των βορείων προαστίων. Θα πάρεις μία γεύση από κρητική κουζίνα σαν να είσαι στο σπίτι της γιαγιάς σου. Vintage σερβίτσια, λουλούδια και παλιακά αντικείμενα ταιριάζουν ιδανικά στο σκηνικό και δίνουν μία αίσθηση αλλοτινής εποχής.

Τιμές: 15 – 18 ευρώ

Info:

Άστερ
Τρώων 48, Πετράλωνα

Τηλέφωνο: 210 3416668

Το Ειδικον

6 Μεζεδοπωλεία Στην Αθήνα Που Αξίζουν Μία Επίσκεψη (Και Βάλε) - εικόνα 9


Εδώ ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει όταν έστηναν χορούς όλες οι προσωπικότητες της μουσικής σκηνής και του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του '50. Το Ειδικόν είναι παντοπωλείο – μπακάλικο, αλλά για τους γνώστες είναι ένα από τα παλιότερα μεζεδοπωλεία, αφού μετράει ήδη τρεις γενιές. Θα φας τηγανιτή συκωταριά, κεφτεδάκια και ποικιλία από τυριά και αλλαντικά – ό,τι χρειάζεσαι δηλαδή για να συνοδεύσεις τη ρετσίνα που φυλάσσεται στα βαρέλια του ιδιοκτήτη. Αρκεί να κοιτάξεις τους τοίχους για να πάρεις μία γεύση από την ιστορία του μαγαζιού.

Τιμές: 10 – 12 ευρώ / άτομο

Info:

Το Ειδικόν
Ψαρρών 38 και Σαλαμίνας, Κερατσίνι

Τηλέφωνο: 210 4612674

Για περισσοτερες προτασεις απο τη Μαρω Παρασκευουδη για εξοδο στην πολη, κανε κλικ εδω.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα