Follow us

Η Επιστολή Του Steve Forbes Σε Τσίπρα Και Βαρουφάκη: «H Eλλάδα μπορεί να δώσει στον κόσμο το μάθημα που του χρειάζεται. Η επιτυχία σας θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη εκδίκηση»

Ο Στιβ Φορμπς, οικονομικός αναλυτής και διευθυντής του περιοδικού Forbes, δημοσίευσε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού ένα κείμενο που αφορά την Ελλάδα, με τίτλο «H Eλλάδα μπορεί να δώσει στον κόσμο το μάθημα που του χρειάζεται». Πρόκειται, ουσιαστικά, για μία ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Αλέξης Τσίπρας Γιάνης Βαρουφάκης

«Αγαπητέ πρωθυπουργέ και υπουργέ οικονομικών,

Μπορεί ως Ελλάδα να κερδίσατε τετράμηνη παράταση από τους πιστωτές αλλά όλοι -και κυρίως οι χρηματοδότες σας και η Γερμανία- γνωρίζουν πως η κατάσταση στη χώρα σας είναι απελπιστική. Όπως θα έχετε ήδη με επίπονο τρόπο καταλάβει, η ικανότητά σας να εκβιάσετε τους πιστωτές είναι κάτι που πια είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν. Οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες και όλοι οι υπόλοιποι είχαν πολύ χρόνο να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο, την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Οι πολίτες σας δεν σας εμπιστεύονται όπως αποδεικνύεται από τις μαζικές αναλήψεις μετρητών από τις ελληνικές τράπεζες και την έξοδο κεφαλαίων από την Ελλάδα προς υποτιθέμενα ασφαλέστερα καταφύγια», γράφει αρχικά.

Συνεχίζοντας, ο Στιβ Φορμπς αναφέρει: «Εάν είστε σοβαροί για τη διάσωση της χώρας σας και θέλετε πραγματικά να γλιτώσετε το λαό σας από μια πιο φοβερή οικονομική καταστροφή, υπάρχουν βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε τα οποία θα προωθήσουν άμεσα την οικονομική ανάπτυξη, δίνοντάς σας επίσης την ανεκτίμητη πολιτική ευκαιρία να πείτε στην Τρόικα και το ΔΝΤ πού να πάνε».

Και το κείμενο ολοκληρώνεται με συγκεκριμένες προτάσεις του οικονομικού αναλυτή (δράσεις και μέτρα) για αλλαγές που πρέπει να ληφθούν άμεσα:

Φόροι

«Υιοθετήστε ένα σύστημα ενιαίου φορολογικού συντελεστή στο 10% για τα ατομικά εισοδήματα, μειώστε ακόμα και τη φορολογία επιχειρήσεων στο 10%. Μειώστε τον ΦΠΑ στο 15%, ενώ ρίξτε και τον γελοία υψηλό φόρο επί των μισθών».

Ιδιωτικοποιήσεις

«Μία εύκολη πηγή χρημάτων που θα ελαφρύνει πάρα πολύ την πίεση στον προϋπολογισμό σας».

Επενδυτές

«Σταματήστε να επιτίθεστε στα άτομα ελληνικής καταγωγής που θέλουν να βοηθήσουν επενδύοντας στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να υποδέχεται τέτοιους επενδυτές με ανοιχτές αγκάλες, όχι καχυποψία».

Σύσταση επιχειρήσεων

«Κάντε εύκολη τη διαδικασία της σύστασης. Αν και έχει σημειωθεί πρόοδος, η διαδικασία είναι αργή και προσφέρει ευκαιρίες στους γραφειοκράτες για "λάδωμα"».

Εργασιακοί νόμοι

«Αλλάξτε αυτούς που δεν επιτρέπουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ασφυκτικοί νόμοι που διατηρούν φαινομενικά τις θέσεις εργασίας καθιστώντας ακριβή και δύσκολη την απόλυση προσωπικού καταλήγουν να κάνουν τις επιχειρήσεις να διστάζουν να προσλάβουν ή, εξίσου πιθανό, τις ενθαρρύνουν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με "μαύρα"».

Το κείμενο κλείνει με την εξής φράση: «Η επιτυχία σας θα μπορούσε να 'ναι η μεγαλύτερη εκδίκηση».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ NEWS

Akis’ Food Tour | Ο Άκης Πετρετζίκης ταξιδεύει στην Κρήτη

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα μοναδικό επεισόδιο "Akis’ Food Tour", στην Κρήτη, την Κυριακή 21 Απριλίου στις 20:00, στον Alpha.

18 Απρ 2024 07:00