Follow us

Μην Το Κάνεις Μόνος Σου: Η αδιάκριτη γοητεία του να βλέπεις ερωτικές ταινίες με παρέα

Η παρακολούθηση μιας ερωτικής ταινίας είναι κατά βάση ατομικό χόμπι. Ή άθλημα. Ή ιεροτελεστία – ανάλογα με τη συχνότητα και τη συστημικότητα που παρακολουθεί κανείς ερωτικές ταινίες. Μια προσωπική, υποκειμενική υπόθεση. Αυτός είναι και ο λόγος που το ερωτικό entertainment μετράει σήμερα αρκετές δεκάδες κατηγορίες. Υπάρχουν ταινίες για κάθε γούστο, δια πάσα νόσο και πάσα – καταλαβαίνετε. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και στιγμές και αφορμές και καλοί λόγοι για να δεις μια ερωτική ταινία με παρέα.

Φάνης Μέρσος
ΓΡΑΦΕΙ: ΦΑΝΗΣ ΜΕΡΣΟΣ
Watching porn  (1)

Ακολουθούν παραδείγματα και «οδηγίες χρήσης» προς αποφυγή παρεξηγήσεων και κακοτοπιών.

ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΟΥ

Αργά ή γρήγορα θα συμβεί. Είτε μετά από δική σου παρότρυνση είτε μετά από δική της επιθυμία (τα κορίτσια βλέπουν πορνό: σύμφωνα με την τελευταία πανευρωπαϊκή έρευνα, το 70% των κοριτσίων από 16 εως 25 ετών έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον μία ερωτική ταινία). Κι αν η πρώτη φορά πάει καλά, θα ξανασυμβεί, οπότε:

Τι να προσέξεις

Σύμφωνα με όλες τις σχετικές δημοσκοπήσεις αλλά και αρκετές ψυχολογικές μελέτες, οι γυναίκες προτιμούν να βλέπουν στις ερωτικές ταινίες «κανονικές» γυναίκες. Γυναίκες της διπλανής πόρτας, με κανονικά σώματα και κανονικές (όχι μαραθώνιες ή ακροβατικές) επιδόσεις. Μια πρώτη καλή ιδέα, λοιπόν, είναι να επιλέξετε να δείτε μια ερασιτεχνική ταινία. Τα περιθώρια επιλογής είναι ανεξάντλητα (το amateur είναι το μεγαλύτερο trend της πορνοβιομηχανίας) και, φυσικά, υπάρχουν και «ντόπιες» επιλογές, με κορίτσια από τη Γλυφάδα, ή τη Θεσσαλονίκη, ή τη Μυτιλήνη, ή οπουδήποτε, για ακόμα μεγαλύτερη οικειότητα και λίγη -απαραίτητη- πλάκα. Μια δεύτερη καλή ιδέα είναι, στην αρχή τουλάχιστον, να μην ξεφύγετε από το mainstream. Όπως αποκάλυψε το εξαιρετικό στατιστικό εγχειρίδιο του Jon Millward, ο δημοφιλέστερος «ρόλος» στο γυναικείο κοινό είναι αυτός της συζύγου. Παράδοξο και κάπως ψυχεδελικό, αλλά ισχύει: οι γυναίκες προτιμούν να βλέπουν «γυναίκες». Τις γυναίκες του γιατρού, του υπουργού, του φούρναρη, του ασφαλιστή κλπ.

Τι να περιμένεις

Βασικά, αυτό που περιμένεις όταν αποφασίζεις να κάτσεις να δεις μια ερωτική ταινία με το κορίτσι σου. Όση ντοπαμίνη εκκρίνει ο δικός σου εγκέφαλος όταν παρακολουθείς σεξουαλικές πράξεις στην οθόνη της τηλεόρασής σου, άλλη τόση εκκρίνει και ο δικός της. Πέραν του ότι θα «ανάψουν τα αίματα», θα πάρετε και μερικές ιδέες, μοιραία θα της μπουν και κάποιες ιδέες, ενώ δεν αποκλείεται μετά απ' αυτό η σχέση σας να υποστεί και κάποιες αισθητικοεικαστικές παρεμβασεις – η πορνοβιομηχανία «ευθύνεται» για τις θεαματικές επιδόσεις σε παγκόσμια κλίμακα μιας άλλης σύγχρονης βιομηχανίας: αυτή της αποτρίχωσης.

Μην Το Κάνεις Μόνος Σου

ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Αν δεν έχει συμβεί ήδη: Α. Δεν έχεις πάει στρατό. Β. Δεν έχεις φίλους. Γ. Δεν έχεις τηλεόραση. Δ. Είσαι οκτώ ετών, οπότε βρίσκεσαι στο λάθος άρθρο, οπότε καλύτερα να μπεις στο καινούριο site του Gormiti και να επιστρέψεις εδώ σε δέκα χρονάκια.

Τι να προσέξεις

Τίποτα. Ή, εν πάσει περιπτώσει, να προσέξεις τα ίδια πράγματα που θα πρόσεχες σε μια βραδιά Champions League: να υπάρχουν μπίρες στο ψυγείο και η πίτσα να έρθει στην ώρα της, γιατί, ως γνωστόν οι τσόντες δεν έχουν ημίχρονο. Δεν υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούν να ειπωθούν, πέρα από δύο εμπειρικά στατιστικά στοιχεία: Α. Μια μέση αγοροπαρέα ποτέ δεν αρκείται σε μία ταινία, Β. Η μοναδική κατηγορία στην οποία θα συμφωνήσουν όλα τα μέλη της αγοροπαρέας είναι η «ελληνικές». Μπορεί να βρεθεί και κάποιος που θα διαφωνήσει, αλλά μην του δώσεις σημασία. Οι ελληνικές έχουν περισσότερη πλάκα και δίνουν απείρως περισότερες αφορμές για χαβαλέ.

Τι να περιμένεις

Βασικά, την ατάκα που θα κολλήσει σε ολόκληρη την παρέα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και θα οδηγήσει σε inside jokes που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε αμήχανες στιγμές στις οποίες θα πρέπει, αλλά θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κρατήσεις τα γέλια σου. Όπως, ας πούμε, όταν η κυρία στο σουπερμάρκετ ρωτήσει τον κολλητό σου «καλά τα νεκταρίνια;» κι εκείνος απαντήσει «Μέλι κυρία Μαριάννα, μέλι». Να περιμένεις επίσης: τη δήλωση ενός από τους φίλους ότι τα έχει κάνει οοοοοόλα αυτά εδώ και καιρό, πριν καν τελειώσετε το σχολείο, διάφορες μαρτυρίες για το που συχνάζει η Νικολέτα Ρωμανού ή για το που κουρεύεται ο Ζαφείρης. Και -εννοείται- ρετροσπεκτίβα και αναφορές στη μεγάλη vintage σχολή της ελληνικής τσόντας και σε βεντούζες, αλμύρες, (πάλι) μακαρόνια κλπ.

Μην Το Κάνεις Μόνος Σου - εικόνα 2

ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ

Και δεν είναι αυτό που νομίζεις.

Τι να προσέξεις

Βασικά, να είναι η τηλεόραση στο mute. Δύο κολλητοί δε συναντιούνται με σκοπό να παρακολουθήσουν μαζί ερωτικές ταινίες, αλλά μπορούν να κάνουν άπειρα πράγματα με την τηλεόραση να παίζει στο mute ερωτικές ταινίες.

Τι να περιμένεις

Την επιβεβαίωση της διασημότερης ρήσης του Αϊνστάιν. Μόνο η βλακεία είναι άπειρη (άντε και το σύμπαν). Δεν υπάρχουν άπειρα πράγματα. Μοιραία, λοιπόν, θα έρθει η στιγμή που τα «άπειρα πράγματα» που μπορούν να κάνουν δύο κολλητοί θα αποδειχτούν πεπερασμένα, θα εξαντληθούν, και οι δύο κολλητοί θα επικεντρωθούν στην ταινία που υπομονετικά και σιωπηλά παίζει στο φόντο.

Μην Το Κάνεις Μόνος Σου - εικόνα 3

ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΛΗΤΗ

Το πιο επικίνδυνο σενάριο. Ή το περισσότερα υποσχόμενο, ανάλογα με το κατά πόσο θέλεις η κολλητή σου να παραμείνει κολλητή σου ή με ποιον τρόπο θέλεις να πάψει να είναι κολλητή σου.

Τι να προσέξεις

Χοντρικά, τα πάντα. Το να παρακολουθήσεις μια ερωτική ταινία με μια καλή σου φίλη είναι κάτι σα δοκιμασία σε tribal τελετή ενηλικίωσης. Οι πιο ασφαλείς κατηγορίες ταινιών για τη συγκεκριμένη περίσταση είναι δύο: οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί κάποιο celebrity και οι πολύ κλασικές παραγωγές. Η πρώτη έχει το πλεονέκτημα το ότι με το που θα εμφανιστεί πχ, η Τζούλια θα σπάσει ο πάγος (το κουτσομπολιό είναι ιδανικό παγοθραυστικό), η δεύτερη θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις μια τίμια, χαλαρωτική σινεφίλ κουβέντα (ταινίες όπως το «Βαθύ Λαρύγγι» ή το «Debbie Does Dallas» έχουν περισσότερα trivia κι απ' τον Πόλεμο των Άστρων).

Τι να περιμένεις

Την πρώτη φορά, αρκετή αμηχανία. Αν υπάρξει δεύτερη φορά, σημαίνει ότι όλα πήγαν καλά. Αν δεν υπάρξει, σημαίνει ή ότι κάτι στράβωσε ή ότι κάτι πήγε τόσο καλά ώστε η σχέση σας άλλάξε level κι εμπίπτει πλέον στην 1η κατηγορία (στον καναπέ με το κορίτσι σου).

Μην Το Κάνεις Μόνος Σου - εικόνα 4

Μάθε περισσότερα στο otetv.ote.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα