Follow us

Double New York Cheesecake: Το πιο απολαυστικό cheesecake που έχετε δοκιμάσει

Πρόκειται για ένα γλυκό διαφορετικό από το δικό μας κλασικό cheesecake, αφού η ψημένη κρέμα τυριού κάνει τη διαφορά.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Double New York Cheesecake

Υλικά για 8 μερίδες

Για τη βάση:

12 μπισκότα oreo

10 μπισκότα πτι μπερ

40 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

400 γρ. κρέμα τυρί

180 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

100 γρ. αλεύρι

2 αυγά

2 κ. σ. γάλα εβαπορέ

1 βανίλια

Για την σάλτσα κακάο:

3 κ. σ. κακάο

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. γάλα εβαπορέ

25 γρ. βούτυρο

1 βανίλια

μισό κουταλάκι corn flour

Εκτέλεση

Βάση

Στο μπλέντερ θρυματίζουμε τα μπισκότα (oreo και πτι μπερ ξεχωριστά). Σε 2 διαφορετικά μπολάκια τα ανακατεύουμε με το μισό βούτυρο στο καθένα. Σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη απλώνουμε κάτω κάτω τα oreos κ από πάνω τους τα πτι μπερ και τα σταθεροποιούμε καλά στον πάτο. Αφήνουμε στην άκρη.

Κρέμα

Σε ένα μπολ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ την κρέμα τυριού με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλέυρι, την βανίλια, τα αυγά ένα ένα, και το γάλα. Χτυπάμε για 1 λεπτό, όχι παραπάνω. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση μπισκότου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Η κρέμα μας θα φουσκώσει και θα είναι έτοιμη όταν βυθίσουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγει καθαρή. Δεν πρέπει να πάρει χρώμα πολύ ή να ανοίξει. Μόνο να δούμε μία κρούστα στην επιφάνεια. Αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να κρυώσει εντελώς και ψύχουμε για πολλές ώρες.

Σάλτσα

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο μέχρι να πάρουν βράση ανακατεύοντας για να λιώσουν καλά. Λιώνουμε το corn flour σε λίγο κρύο γάλα ή νερό και το ρίχνουμε στην σάλτσα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια. >Περιχύνουμε ζεστή ή χλιαρή την σάλτσα στο παγωμένο cheesecake και σερβίρουμε!

Αν σου άρεσε η συνταγή, δες περισσότερες στο geusis.blogspot.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα