Follow us

Η Υπερπαραγωγή Που Βάφεται Με Αίμα: Κατάρ: Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022

Στάδια τα οποία θα ζήλευαν όλες οι προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Θαλάσσια ταξί που θα μεταφέρουν τους φιλάθλους στα γήπεδα. Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για όσους θα διαμένουν με τις αποστολές των ομάδων τους στο Κατάρ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022 θα διεξαχθεί στο ανεξάρτητο εμιράτο της Μέσης Ανατολής, αφού όταν παρουσιάστηκε ο φάκελoς με τα σχέδια για τη διοργάνωση, άπαντες έμειναν με το στόμα ανοιχτό, κάνοντας λόγο για εξαιρετική δουλειά σε υποδομές και οργάνωση. Ωστόσο, λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της ανάληψης του Μουντιάλ από το Κατάρ, τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους διοργανωτές είναι τραγικά.

Από την έρευνα του «Guardian» προκύπτει πως μέχρι στιγμής 44 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα που γίνεται στη χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αριθμός που σίγουρα σοκάρει, αν σκεφτούμε πως πρόκειται για ένα κράτος το οποίο έχει αρκετά χρήματα, ωστόσο επιλέγει στον τομέα της ασφάλειας να σφυρίζει αδιάφορα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το καλοκαίρι που μας πέρασε ένας εργάτης έχανε τη ζωή του κάθε μέρα. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς έφυγαν εξαιτίας αιφνίδιας καρδιακής προσβολής. Στην έρευνα τονίζεται πως οι συνθήκες που δουλεύουν οι εργάτες από το Νεπάλ (αποτελούν την πλειοψηφία των εργατών μεταναστών στο Κατάρ) αντιμετωπίζουν συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς, αφού δουλεύουν για περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα, πολλές φορές δίχως να τους επιτρέπεται να κάνουν διάλειμμα για φαγητό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο «Guardian», από τις 4 Ιουνίου μέχρι τις 8 Αυγούστου, 44 εργάτες πέθαναν εν ώρα εργασίας. Οι περισσότεροι εξ' αυτών, από καρδιακές προσβολές, καρδιακή ανεπάρκεια και εργατικά δυστυχήματα.

Ο «Guardian» αναφέρει πως:

- Υπάρχουν στοιχεία για καταναγκαστικά έργα στην ανέγερση των γηπέδων

- Πολλοί εργάτες καταγγέλλουν πως δουλεύουν απλήρωτοι εδώ και πολύ καιρό και μάλιστα περισσότερες ώρες από αυτές που είχαν συμφωνήσει.

- Τους κατάσχονται οι ταυτότητες και τα ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να μη μπορέσουν να φύγουν από το Κατάρ

- Δεν τους δίνεται δωρεάν νερό, παρόλο που δουλεύουν σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες

Στην έρευνα υπάρχουν μαρτυρίες εργατών, οι οποίοι μιλούν για βίαιη μεταχείριση από τους εργοδότες τους.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα εμιράτο ζάπλουτο, το οποίο προκειμένου να πάρει τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου παρουσίασε στο φάκελο του γήπεδα τα οποία θεωρούνται εξωπραγματικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα