Follow us

Υποχρεωτική Η Καταγραφή Των Υπερωριών Από Τους Εργοδότες: Τι αλλάζει στο καθεστώς των υπερωριών

Ειδικό Βιβλίο Υπερωριών του απασχολούμενου προσωπικού θα τηρούν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με τροπολογία των υπουργών Εργασίας Γ. Βρούτση και Οικονομικών Γ. Στουρνάρα που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Υπουργείο Εργασίας

Βάσει της τροπολογίας, οι υπερωρίες πρέπει να καταγράφονται πριν γίνουν στο ειδικό βιβλίο υπερωριών που τηρείται στον χώρο εργασίας, χωρίς να απαιτείται πια η καθημερινή αναγγελία τους στην οικεία Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας.

Το ειδικό βιβλίο υπερωριών θα βρίσκεται στη διάθεση των Επιθεωρητών Εργασίας οποτεδήποτε ζητηθεί, ώστε να ελεγχθεί η σωστή συμπλήρωση και η νομότυπη πραγματοποίηση της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της επιχείρησης εντός των προβλεπόμενων ορίων.

Οι εργοδότες υποχρεωτικά θα γνωστοποιούν, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα, στην οικεία Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας το σύνολο των υπερωριών που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι τον προηγούμενο μήνα.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται επιβολή φυλάκισης έως 2 ετών και χρηματική ποινή σε βάρος των υπευθύνων που παραβιάζουν την απόφαση για προσωρινή ή οριστική διακοπή της λειτουργίας των Επιχειρήσεων Προσωρινής Απασχόλησης.

Προβλέπεται ότι από τους πόρους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), 20% επί των επιβαλλόμενων προστίμων, μπορεί να διατίθενται, πέραν των εξόδων μετακίνησης, και για την κάλυψη των δαπανών κίνησης εντός έδρας των υπαλλήλων που διενεργούν ελέγχους ή συμμετέχουν στην αποστολή του ΣΕΠΕ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα