Follow us

Μίνι Οδηγός Για Την Ορεινή Κορινθία : Οι διαδρομές, οι δραστηριότητες και τα ξενοδοχεία που δεν πρέπει να χάσεις

Μπαλκόνι στον Κορινθιακό κόλπο. Όπου και να σταθεί κανείς, στις πλαγιές της Ζήρειας. Κάθε σπίτι των Τρικάλων –των Κάτω, των Μεσαίων, των Άνω– διαθέτει αυτό το αξεπέραστο προνόμιο. Ίσως γι' αυτό δεν ζηλεύει κανείς. Ίσως εξαιτίας αυτού του ανοιχτού ορίζοντα, ανάμεσα σε καρυδιές και έλατα, μεταξύ πηγών και μυρωδιών, ανθίζει όλο το χρόνο η φιλοξενία.

Νίκος  Κόκκας
ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΣ

Οι διαδρομές είναι φιδωτές. Το υψόμετρο αλλάζει γρήγορα, σχεδόν σε κάθε στροφή του στενού δρόμου, βουλώνοντας τα αυτιά. Μυρωδιά από ξύλο που καίγεται, ρετσίνι και μαγειρευτό φαγητό. Μια υποψία ζάχαρης που λιώνει στην ατμόσφαιρα. Κάποιο γλυκό ετοιμάζεται για να υποδεχτεί μια παρέα γύρω από το αναμμένο τζάκι.

Το οδόστρωμα στα ψηλά είναι λίγο φθαρμένο. Οι εναλλαγές των θερμοκρασιών μεταξύ του χειμώνα και του καλοκαιριού έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους. Η χαμηλή ταχύτητα μεγαλώνει τη χαρά των στιγμών. Καμία βιασύνη, αφού δεν υπάρχει προορισμός στις ορεινές διαδρομές. Κάθε στροφή και μια εξερεύνηση, κάθε χωριό και νέες εικόνες.

Η λίμνη Δόξα μοιάζει ασημένια από το παραθύρι της Μονής του Αγίου Γεωργίου. Συνωστισμός στην είσοδο, μερικά μέτρα πιο χαμηλά. Τοπικά προϊόντα αλλάζουν χέρια. Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο και ένα ποτήρι νερό. Ο δρόμος περιμετρικά της λίμνης μοιάζει με σκηνικό ορεινής ταινίας. Ομίχλη και γκρίζο, ανάγλυφα σύννεφα, πανύψηλα έλατα. Μια γουλιά τσίπουρο ζεσταίνει τα σωθικά πριν ο κλιματισμός του αυτοκινήτου ζεστάνει τα πόδια.

Αρχαία Φενεός, Μεσινό, Γκούρα, Στενό, Καρυά, Τρίκαλα. Η καθημερινότητα είναι ήδη πολύ μακριά.


Οι διαδρομές, οι δραστηριότητες και τα αξιοθέατα που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις στην ορεινή Κορινθία:

Τρίκαλα Κορινθίας - Μέσα στον οικισμό:

Ο ναός του Αγίου Δημητρίου από το 1697 με τοιχογραφίες του 18ου αιώνα.

Το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Βλασσίου

Το σπίτι του Αγίου Γερασίμου

Το εγκαταλειμμένο αρχοντικό των Νοταραίων.

Εκτός των τειχών:

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας: Απέχει 10 χλμ. από τα Τρίκαλα. Προσφέρει: Πίστα αρχαρίων σκι 100 μ. με εκπαιδευτή (baby lift), πίστα για προχωρημένους 700 μ. με συρόμενο αναβατήρα πιατάκι, παιχνίδι με έλκηθρα για παιδιά, σκι αντοχής με ποικιλία διαδρομών. Ακόμα: Ενοικίαση μηχανών χιονιού (snowmobile), οργανωμένο σαλέ για καφέ και ζεστά ροφήματα, καθώς και κρύα πιάτα.

Η μικρή Ζήρεια με τις απόκρημνες πλαγιές και η κατάφυτη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας είναι δύο από τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής.

Το σπήλαιο του Ερμή, γνωστό για το βάθος του και τους πολύχρωμους σταλακτίτες.

Η Λίμνη Δόξα ή «το Ποντικονήσι της Κορινθίας» μια πανέμορφη τεχνητή λίμνη με μια στενή λωρίδα γης που οδηγεί στο Παλαιομονάστηρο (ναός του Αγίου Φανουρίου).

Η ανάβαση στην Ντουρντουβάνα: Δύσκολη διαδρομή που αποζημιώνει με την υπέροχη θέα στη λίμνη.

Το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού: Ένα επιβλητικό μνημείο των μεταβυζαντινών χρόνων (14ου αιώνα) μέσα στο δάσος.

Η Μονή της Παναγιάς του Βράχου, στο Ταρσό. Είναι χτισμένη στη σχισμή ενός μεγάλου βράχου, με μοναδική θέα στη Ζήρεια.

Η Ακρόπολη του Αρχαίου Φενεού και ο Nαός του Ασκληπιού, κοντά στα Καλύβια.

Πεζοπορία: Από την πηγή στο οροπέδιο της Ζήρειας έως την κορυφή του βουνού, aπόσταση 4989 μ, ανάβαση 892 μ., τελικό υψόμετρο 2376 μ.


Τα ξενοδοχεία

Ξενώνας Διόχρη

O Γεράσιμος και η Αναστασία που τον δημιούργησαν τον ονόμασαν με το συνδυασμό των ονομάτων των παιδιών τους (Διονύσης - Χριστίνα). Ο Ξενώνας Διόχρη στήθηκε με πολύ κόπο, μεράκι και σεβασμό στη φύση και την αρχιτεκτονική της περιοχής, στην οποία ενσωματώθηκε μια διακριτικά μοντέρνα αισθητική, καθώς και οι απαραίτητες, σύγχρονες ανέσεις. Ανάμεσα στα Κάτω και τα Μεσαία Τρίκαλα, ο ξενώνας προσφέρει απεριόριστη θέα στις απόκρημνες χαράδρες της Ζήρειας και τον Κορινθιακό Κόλπο. Στο εσωτερικό του, το καλό γούστο και η επιμελής φροντίδα δημιουργούν μια ξεχωριστή, οικεία ατμόσφαιρα που αποτυπώνεται στο πρωινό με τις τοπικές μαρμελάδες και το σπιτικό κέικ και σε

στιγμές ξενοιασιάς δίπλα στο τζάκι, με επιτραπέζια παιχνίδια και μια λαχταριστή σπιτική σοκολατόπιτα.

Ιnfo:

Τοποθεσία: Τρίκαλα Κορινθίας

Κατηγορία: 3 κλειδιά

Διαμονή: 3 δίκλινα, 2 σουίτες (4 ατόμων)

Εξοπλισμός δωματίων: Αυτόνομη θέρμανση, ενεργειακό τζάκι με δωρεάν ξύλα, SAT ΤV LCD 32'', πολυκουζινάκι, δωρεάν coffee/tea bar, μίνι μπαρ, προϊόντα μπάνιου/περιποίησης, στεγνωτήρας μαλλιών, επίπλωση, λευκά είδη και στρώματα της Coco-mat. Στις σουίτες επιπλέον: μπανιέρα υδρομασάζ.

Παροχές: Σπιτικό πρωινό, σαλόνι με μπαρ για καφέ ή ποτό και επιτραπέζια παιχνίδια γύρω από το τζάκι, Wi-Fi Internet, parking.

Τιμές: On request (Προσφορά: έως 20/12/2012, 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο με τζάκι και πρωινό 180 ευρώ).

Πληροφορίες-κρατήσεις: Τηλ. 27430 91052, 6942 018458, fax 27430 91034

Website: www.diochri.gr

e-mail: info@diochri.gr

Υπεύθυνος: Μάκης Θεοφανόπουλος

Ξενώνας Νύμφες boutique hotel

Ψηλά, στα 1.000 μέτρα από τη θάλασσα, ο Ξενώνας Νύμφες δεσπόζει σε ένα καταπράσινο ορεινό τοπίο. Η επιβλητική παραδοσιακή αρχιτεκτονική από ντόπια πέτρα, ξύλο και… μεράκι - ενσωματωμένη πλήρως στο φυσικό περιβάλλον - θα σας γοητεύσει με την πρώτη ματιά. Πολύ κοντά στην Αθήνα (στα 143 χλμ.), ο Ξενώνας Νύμφες προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση σε ένα περιβάλλον λιτής πολυτέλειας με μαγευτική θέα το χειμώνα στις χιονισμένες πλαγιές της Ζήρειας, την άνοιξη και το καλοκαίρι στο καταπράσινο τοπίο και τον Κορινθιακό Κόλπο. Καλαίσθητοι εσωτερικοί χώροι, στιβαρές λιθοδομές, ξύλινα ταβάνια και κλασική επίπλωση δημιουργούν μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα. Οι άνθρωποι του ξενώνα, έμπειροι και πάντα φιλικοί, θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Info:

Τοποθεσία: Τρίκαλα Κορινθίας, Ξυλόκαστρο

Κατηγορία: * * *

Διαμονή: 10 δωμάτια και σουίτες

Εξοπλισμός δωματίων: Αυτόνομη θέρμανση, τζάκι και ξύλα, jacuzzi, TFT - LCD TV, radio - CD player, WiFi Internet, στεγνωτήρας μαλλιών, πολυκουζινάκι με πλούσιο πρωινό, παντόφλες, είδη περιποίησης, πουπουλένια παπλώματα και μαξιλάρια, μπαλκόνι.

Παροχές: Αίθουσα υποδοχής / lobby, reception, room service, μπαρ, αυλή, αίθουσα τηλεόρασης, WiFi Internet, parking

Τιμές: On request (Κυριακή-Πέμπτη, 3 ημέρες - 2 διανυκτερεύσεις σε superior δίκλινο με πρωινό, τζάκι και jacuzzi 120 ευρώ).

Πληροφορίες-κρατήσεις: Τηλ. 27430 91450, fax: 27430 24800, 6944 692467, 6947 191750

Website: www.xenonasnymfes.gr

e-mail: info@xenonasnymfes.gr

Υπεύθυνος: Αλέξανδρος Τσιπάς

Sikyon Coast Hotel & Resort

Αντάξιο της φήμης και της ιστορίας του, επομένως και των προσδοκιών ενός απαιτητικού επισκέπτη, το Sikyon Coast Hotel & Resort προσφέρει σύγχρονες παροχές και υψηλή αισθητική, μετατρέποντας κάθε στιγμή σε μια μοναδική εμπειρία. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα (120 χλμ.), στο κέντρο ενός άριστα διαμορφωμένου κτήματος, το οποίο φιλοξενεί την ιστορική βίλα του ποιητή Άγγελου Σικελιανού. Δίπλα του, ένα πανέμορφο πευκοδάσος προκαλεί για βόλτες και εξερευνήσεις, ενώ μπροστά του απλώνεται η καταγάλανη θάλασσα. Με 42 σύγχρονα και ευρύχωρα δωμάτια που παρέχουν πολυτέλεια και άνεση, το Sikyon Coast Hotel & Resort δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ξεκούρασης και ηρεμίας. Οι φίλοι του ευ ζην θα ενθουσιαστούν με το gourmet bar-restaurant Palmer's και το εξειδικευμένο Physis Spa & Health Center, που χαρίζει βαθιά χαλάρωση και αναζωογόνηση.

Info:

Τοποθεσία: Ξυλόκαστρο, Κορινθία

Κατηγορία: * * * *

Διαμονή: 50 ευρύχωρα μονόκλινα, δίκλινα, οικογενειακά δωμάτια και σουίτες

Εξοπλισμός δωματίων: Ατομικά ελεγχόμενος κλιματισμός, SAT LCD TV, σεσουάρ, απευθείας τηλέφωνο με άμεσες διεθνείς κλήσεις, υπέρδιπλα κρεβάτια, μίνι μπαρ, WiFi Internet, μεγεθυντικός φακός, safe box, πολυτελή προϊόντα ομορφιάς, μεγάλα μπαλκόνια. Στα superior και τα deluxe rooms: Hi-Fi radio/CD player, μπανιέρα με τζακούζι ή στήλη υδρομασάζ.

Παροχές: Ρεσεψιόν σε 24ωρη βάση, room service, καθημερινή καθαριότητα, Physis Spa & Health Center με εξατομικευμένα προγράμματα ομορφιάς και ευεξίας, ιταλικό εστιατόριο, bar-restaurant Palmer's με μεσογειακή gourmet κουζίνα, υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για επιτυχημένα συνέδρια, parking, δωμάτια για ΑμΕΑ.

Τιμές: €100 - €180

Πληροφορίες-κρατήσεις: Τηλ. 27430 28432, 27430 23229, fax 27430 25432

Website: www.sikyoncoast.com

e-mail: info@sikyoncoast.com

Υπεύθυνος: Λεωνίδας Τυπάλδος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα