Follow us

Κέικ Ολικής Άλεσης Με Ξηρούς Καρπούς: Ένα υγιεινό γλυκό και μια τέλεια επιλογή για πρωινό

Μια υγιεινή εναλλακτική για σπιτικό κέικ που δεν υστερεί σε γεύση και είναι ό,τι πρέπει για ένα απολαυστικό πρωινό.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Κέικ ολικής άλεσης με ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμ. αλεύρι Ολικής Άλεσης

4 αβγά

250 γραμμ. μαργαρίνη

1 φλιτζάνι άπαχο γάλα

1 φλιτζάνι ξινόγαλα

2 κ.σ. λιναρόσπορος

2 κ.σ. τριμμένους ξηρούς καρπούς, άψητους και ανάλατους

450 γραμμ. καστανή ζάχαρη

2 φακελάκια βανίλια

3 κ.σ. της σούπας κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αφήνουμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου περίπου για 30 λεπτά και στη συνέχεια τη χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

2. Εν τω μεταξύ, έχουμε διαλύσει μέσα στο γάλα τη βανίλια και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το ξινόγαλα, τα ένζυμα του οποίου θα δώσουν πιο αφράτη υφή στο κέικ.

3.Αφού ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα, προσθέτουμε σιγά σιγά και εναλλάξ πότε το αλεύρι και πότε το γάλα με το ξινόγαλα, μέχρι να αποκτήσουμε αφράτη ζύμη.

4. Κατέβασε το μείγμα από το μίξερ και ανακάτεψε αργά με ξύλινη κουτάλα προσθέτοντας το λιναρόσπορο, τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και τη σκόνη κακάο.

5. Περιχύνουμε τη ζύμη σε μακρόστενη φόρμα για κέικ, την οποία προηγουμένως έχεουμε βουτυρώσει πολύ καλά.

6. Σε προθερμασμένο φούρνο,ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στην ένδειξη «αέρα» του φούρνου περίπου για μία ώρα. Στα 30 λεπτά το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μη σκληρύνει η επιφάνεια. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.

7. Διακοσμουμε με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης και είναι έτοιμο!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα