Follow us

Ναύπακτος: Εκεί όπου βουνό και θάλασσα συναντιούνται

Γιατί μας αρέσει η Ναύπακτος; Κατ' αρχήν, γιατί είναι μία πόλη με ιστορία-κληρονομιά κι αυτό το στοιχείο από μόνο του την καθιστά ενδιαφέρουσα για τους επισκέπτες. Επιπλέον, γιατί συνδυάζει βουνό και θάλασσα, άρα ικανοποιεί κάθε "ταξιδιωτικό" γούστο. Για το ενετικό λιμάνι της, το κάστρο της, τα παραδοσιακά σπίτια και τα πλακόστρωτα καλντερίμια που είναι τα βασικότερα (αλλά όχι μοναδικά) αξιοθέατά της. Τέλος, γιατί απέχει από την Αθήνα 220χλμ. και από την Πάτρα μόλις 24χλμ. Τόσο απλά.

Ναύπακτος

Info: Η Ναύπακτος βρίσκεται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Λέγεται ότι πήρε το όνομά της από τη λέξη ναυς και πήγνυμι, που σημαίνει κατασκευή πλοίων. Η ιστορία της ξεκινά το 1104 πΧ. όταν οι Δωριείς την χρησιμοποίησαν για να κατασκευάσουν υποτυπώδη πλοιάρια.

Ναύπακτος

Το λιμάνι της Ναυπάκτου αποτελεί την "καρδιά" της πόλης και το σήμα-κατατεθέν της. Εδώ συναντιούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, το πρωί πίνουν καφέ κάτω από τα πλατάνια της πλατείας και ποτό στα μπαράκια τις βραδινές ώρες, με φόντο τις πολύχρωμες βάρκες και τα ιστιοπλοϊκά που μοιάζουν βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής.

Ναύπακτος - εικόνα 2
Το Κάστρο της Ναυπάκτου.

Από τα πλακόστρωτα δρομάκια ανεβείτε στην παλιά πόλη της Ναυπάκτου και απολαύστε τη θέα από το Κάστρο της, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα δείγματα φρουριακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα. Ένα από τα σημεία που αξίζει να επισκεφθείτε είναι το μνημείο του Ανεμογιάννη, του ήρωα που έχασε τη ζωή του το 1821 -βρίσκεται στο δυτικό βραχίονα του λιμανιού.

Ναύπακτος - εικόνα 3

Το φαράγγι του Σκα βρίσκεται μία ανάσα από την πόλη της Ναυπάκτου. Κάντε πεζοπορία και ανακαλύψτε τις φυσικές ομορφιές του.


Καθίστε στα καλαίσθητα καφέ ή κάντε βόλτα στα εμπορικά καταστήματα που είναι "κρυμμένα" στο Στενοπάζαρο, ένα πλακόστρωτο δρομάκι με διώροφα παραδοσιακά κτίσματα, εκεί όπου παλαιότερα ήταν η κεντρική αγορά της πόλης.

Πύργος Μπότσαρη: Ο Πύργος χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία από τους διοικητές των εκάστοτε κατακτητών της πόλης. Μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους περιήλθε στον Σουλιώτη στρατηγό Νότη Μπότσαρη. Σήμερα ανήκει στο ίδρυμα Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη. Στους χώρους του στεγάζεται μόνιμη έκθεση για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου που αξίζει να δείτε (βλ. αντίγραφα από πίνακες, χάρτες και σχεδιάσματα που έχουν σχέση με τη Ναυμαχία του 1571).

Χρήσιμα link

http://www.nafpaktos.gr/

http://nafpaktos.nafpaktia.com/

Ναύπακτος - εικόνα 4
Το μνημείο του Ανεμογιάννη.

Για φαγητό/μπύρα:

Πιείτε μπύρα στον "Ανεμοδείκτη" (προσφέρει τουλάχιστον 30 διαφορετικά είδη) με ιδιαίτερες γεύσεις/συνταγές από όλη την Ελλάδα. http://www.anemodeiktis.gr/

Ναύπακτος - εικόνα 5

Για τη διαμονή σας


http://www.arxontiko-pepos.gr/

http://www.nafshotel.gr/

*Από τη Ναύπακτο μην παραλείψετε μία εξόρμηση στη μαγευτική Ορεινή Ναυπακτία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα