Follow us

Λονδίνο: Η μητρόπολη της Τέχνης, της μόδας & της διασκέδασης

Είναι η γκρίζα πόλη της Ευρώπης. Βρέχει σχεδόν όλο το χρόνο. Ο ήλιος είναι πολυτέλεια. Για ένα περίεργο λόγο, όμως, το Λονδίνο είναι η πιο πολύχρωμη πόλη που μπορεί να βρεθεί κανείς. Πολυπολιτισμικό, πολυπληθές, ζωντανό, με αναρίθμητες δυνατότητες για διασκέδαση και shopping, με αξιοθέατα και μουσεία που απαιτούν να επιστρέφει κανείς ξανά και ξανά ώστε να τα μπορέσει να τα δει όλα.

Λονδίνο

Οι Έλληνες νιώθουν εδώ σαν στο σπίτι τους. Ακόμη, όμως, κι αν είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύετε στο Λονδίνο, μέσα σε λίγες ώρες, θα αισθανθείτε πως το γνωρίζετε ήδη. Το μετρό αποτελείται από 11 γραμμές, που σας μεταφέρουν σε όλη την πόλη και ιδιαιτέρως στα πιο κομβικά σημεία και αξιοθέατα. Θα περάσετε από την Oxford Street και το Picadilli Circus, θα ανεβείτε στο περίφημο London Eye για να δείτε την πόλη από ψηλά (το σούρουπο είναι η κατάλληλη ώρα), θα βγάλετε φωτογραφίες κάτω από το Big Ben και θα χορτάσετε πράσινο στο Hyde Park ή το Regentʼs Park.

Λονδίνο

Το περίφημο London Eye, από το οποίο η θέα της πόλης είναι μαγευτική.

Ακόμη κι αν δεν είστε shopaholics, το Λονδίνο θα αποτελέσει, έστω για λίγο, την ιδανική αγορά -από το Topshop και τα Harrods, μέχρι το Selfridges και τα Harvey Nichols, τα πολυκαταστήματα, τα εμπορικά κέντρα, αλλά και τα μικρότερα μαγαζιά, δεσπόζουν παντού.

Λονδίνο - εικόνα 2
Βράδυ, έξω από το εμπορικό κέντρο Harvey Nichols.

Επίσης, αν τα καταστήματα δεν είναι στο DNA σας, θα απολαύσετε μία βόλτα στις αγορές της πόλης, με πιο φημισμένη την Portobello market. Αγοράστε ένα ζεστό καφέ από τα Starbucks (σε κάθε γωνία υπάρχει και ένα) και φροντίστε να κρατάτε πάντα ομπρέλα.

Λονδίνο - εικόνα 3
Για τους Λονδρέζους, η βόλτα στο πάρκο είναι κανόνας, όχι πολυτέλεια. Εδώ, το Hyde Park.

Σταματήστε για μπύρα ή snack στο Covent Garden, εκεί όπου το αρχαίο συναντά το μοντέρνο. Κάποτε ήταν μία από τις πιο κακόφημες περιοχές του Λονδίνου. Σήμερα, είναι μάλλον ένα κομμάτι της "ελίτ" των αξιοθέατων της πόλης. Live μπάντες με βιολιά και performance συνοδεύουν τη βόλτα σας, ενώ υπενθυμίζουν ότι πολλές φορές το ταλέντο και η ενέργεια βρίσκονται "στο δρόμο".

Λονδίνο - εικόνα 4
Το Covent Garden.

Για να ενημερωθείτε για τις θεατρικές παραστάσεις, τις μουσικές συναντήσεις και τα hot spot της πόλης για φαγητό και ποτό, αγοράστε κατά την άφιξή σας τον οδηγό «Down Town» και ξεκινήστε την περιήγησή σας. Οι Λονδρέζοι ξεκινούν να πίνουν μπύρες στις παμπ από τις 4 το απόγευμα. Επισκεφθείτε μία από τις ιστορικές παμπ στην Strand Street ή στη Fleet Street.

Λονδίνο - εικόνα 5
Τα ελγίνεια μάρμαρα του Παρθενώνα στο εσωτερικό του Βρετανικού Μουσείου.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε:

την γκαλερί Τate Modern gallery, www.tate.org.uk

το Victoria & Albert Museum, www.vam.ac.uk

το Βρετανικό Μουσείο, www.thebritishmuseum.ac.uk

Λονδίνο - εικόνα 6
Το εσωτερικό της Tate Modern Gallery. Αξίζει να πιείτε λευκό κρασί στον 7ο όροφο, με θέα το ποτάμι και την πόλη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα