Follow us

Καλάβρυτα: Εκεί όπου η παράδοση συναντά τους μύθους

Νερά, νύμφες, νεράιδες, ήρωες και ημίθεοι αναφέρονται στη μυθολογία της περιοχής των Καλαβρύτων. Αυτό από μόνο του, την καθιστά ελκυστική για τους επισκέπτες και έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς.

Καλάβρυτα

Το σημερινό τους όνομα εμφανίστηκε την περίοδο της Φραγκοκρατίας και οφείλεται στις δροσερές πήγες που έτρεχαν μέσα και έξω από την πόλη. Τα Καλάβρυτα είναι κτισμένα σε υψόμετρο 756 μέτρων από τη θάλασσα στη «σκιά» του Χελμού.

Καλάβρυτα
Ο σταθμός των Καλαβρύτων.

Ακόμη κι αν δεν είναι η πρώτη σας επίσκεψη στα Καλάβρυτα, αξίζει να δείτε (και να ξαναδείτε) το Σπήλαιο των Λιμνών Καστρίων. Οι λίμνες στο εσωτερικό ενός σπηλαίου αποτελούν μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους υπέροχους σταλακτίτες, έχει το προνόμιο των αλλεπάλληλων κλιμακωτών λιμνών σε τρεις ορόφους. Η διάβαση των λιμνών γίνεται από υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες.

Καλάβρυτα - εικόνα 2
Το Σπήλαιο των Λιμνών Καστρίων.

Το χειμώνα, πόλος έλξης των επισκεπτών είναι το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Χελμού, σε απόσταση μόλις 15 χλμ από την πόλη. Διαθέτει 12 πίστες με συνολικό μήκος 20 χιλιομέτρων και 7 αναβατήρες με δυνατότητα μεταφοράς 5.000 ατόμων την ώρα. Στα 1850 μέτρα λειτουργεί καφετέρια, εστιατόριο και κατάστημα με είδη σκι. Ακόμη κι αν δεν είστε λάτρεις του αθλήματος, αξίζει μία βόλτα γιατί η θέα σε αυτό το υψόμετρο είναι μαγευτική. (www.kalavrita-ski.com)

Καλάβρυτα - εικόνα 3
Το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Χάρη στο Βουραϊκό ποταμό έχει δημιουργηθεί το απόκρημνο φαράγγι μέσα στο οποίο κινείται ο οδοντωτός σιδηρόδρομος που συνδέει τα Καλάβρυτα με το Διακοπτό. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ηρακλής αγαπούσε τη Βούρα (από αυτήν πήρε το όνομά του ο ποταμός), κόρη του Νεφεληγερέτη και της Ελίκης, κι άνοιξε το πέρασμα για να τη συναντήσει. Η διαδρομή -μία από τις ομορφότερες στην Ελλάδα- διαρκεί περίπου μία ώρα.

Καλάβρυτα - εικόνα 4

Τμήμα της διαδρομής με τον οδοντωτό.

Για καταλύματα, επισκεφθείτε τη σελίδα: http://www.kalavrita-hotels.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εστιατόρια, τη διαμονή και την ψυχαγωγία, επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.ekalavrita.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα