Follow us

Aide-mémoire | Τελευταία κομμάτια στο παζλ, το μεγάλο στοίχημα της Μπακοδήμου & μια αλήθεια για την τηλεόραση σήμερα

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για ό,τι συζητάει η τηλεοπτική πιάτσα (και οι τηλεθεατές)

Aide-mémoire

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

- Κουμπώνουν ένα ένα τα κομμάτια του παζλ της νέας σεζόν με ελάχιστα κενά σημεία να μένουν αυτή τη στιγμή με ερωτηματικό. Και μην πιστεύετε ακριβώς ό,τι διαβάζετε. Δηλαδή κάτι μπορεί να δείχνει συμφωνημένο και τελικά να μην είναι. Κάτι να μην ακούγεται καν και τελικά να ανακοινώνεται και να είναι οριστικό.

- Λόγου χάρη, από την άνοιξη διαβάζατε ξανά και ξανά, όχι σε εμάς, ότι ο Παναγιώτης Χατζηδάκης ήταν έτοιμος να βρεθεί στην πρωινή ζώνη του STAR. Μέχρι και live casting γράφτηκε πως του έκαναν για να ταιριάξει με την Ελίνα Παπίλα. Και τελικά ούτε καν η Παπίλα δεν είναι στο "Breakfast”. Βέβαια θα είναι αλλού, κρατήστε το αυτό.

- Αλλά να που ο Παναγιώτης Χατζηδάκης θα βρίσκεται στην τηλεόραση, στο "Ποιος είναι πρωινιάτικα;". Παρόλο που δεν αντιλαμβάνομαι προσωπικά τον λόγο ενός ακόμα ατόμου σε ένα ήδη πολυπληθές πάνελ και μάλιστα ενός ατόμου που δεν έχει σαφή τηλεοπτικό χαρακτήρα. Δεν είναι δα ότι έκλεισαν και τον πιο καυστικό σχολιαστή για να πεις ότι τους χρειαζόταν. Σε κάθε περίπτωση είναι καλός στη δουλειά του και κυρίως συμπαθής, καλή σεζόν.

- Μην απορήσετε λοιπόν αν... "διπλοκλειδωμένα" deals τα δείτε να ανοίγουν στα δύο σαν γυαλιστερές. Τελευταία στιγμή.

- Ήρθε επιτέλους και η ανακοίνωση για τη Μαρία Μπακοδήμου από τον ΣΚΑΪ. Η οποία στην ουσία επιστρέφει μετά από δύο, το πολύ τρία αν μετράω σωστά, χρόνια. Γιατί ΟΚ αυτά τα "η παραγωγή ήταν της Acun" εγώ τα ακούω βερεσέ, παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ ήταν η Μαρία Μπακοδήμου και μάλιστα με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Ωστόσο, εδώ καταλαβαίνω τη διαφορά και είναι σημαντική, μιας και η συγκεκριμένη εκπομπή θα είναι μια παραγωγή του ΣΚΑΪ και μάλιστα σε μία ζώνη πολύ πολύ πιεσμένη τα τελευταία χρόνια.

- Η Μαρία Μπακοδήμου θα είναι απέναντι από τη Ναταλία Γερμανού. Και μόνο. Μάλιστα, στην εποχή του "Καλύτερα δε γίνεται", η Ναταλία Γερμανού πρώτη φορά αντιμετωπίζει ένα τόσο επιτυχημένο και έμπειρο τηλεοπτικό πρόσωπο απέναντί της. Και δεν είναι μόνο το brand της Μπακοδήμου που ηχεί πιο δυνατά, δεν είναι και το ταλέντο της από μόνο του μπροστά στο γυαλί που δεν χωρά αμφισβήτηση, είναι πως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Ναταλία Γερμανού θα αντιιμετωπίσει μια άξια παρουσιάστρια που γνωρίζει τι θα πει τηλεοπτικός μαραθώνιος, έχει αντανακλαστικά και λόγο απέναντι σε ανθρώπους και καταστάσεις. Και -θα το δείτε- θα καταφέρει να βγάλει μια πολύ καλύτερη εκπομπή σε σχέση με όσες είδαμε στη μεσημεριανή ζώνη του Σαββατοκύριακου στον ΣΚΑΪ τα τελευταία χρόνια.

- Εξαιρώ την Τατιάνα Στεφανίδου από τους προκατόχους της ζώνης, είναι η μόνη που ήξερε πως ούτε η ίδια δεν θα καθόταν να δει την εκπομπή της έτσι ντεμί ψυχαγωγική που είχε επιβληθεί να γίνει.

- Υπολογίζοντας και πως το MEGA σφυρίζει αδιάφορα για το συγκεκριμένο slot φέτος, διόλου τυχαία θα επισημάνω γιατί έχει κάνει τα κουμάντα του για την επόμενη μέρα, μετά τη μέτρια απόπειρα με το "Τι λες τώρα;", το πράγμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον.

- Συν τοις άλλοις, σκεφτόμουν πόσο "μαλακά" αντιμετωπίζουμε ώρες ώρες κάποια πρόσωπα της τηλεόρασης. Λόγου χάρη βάζει ο κάθε σχολιαστής στην εξίσωση την προσπάθεια, την ανάγκη, την αξία, την πορεία. Ελάτε τώρα, αγαπητοί. Όποιος επιλέγει ή επιλέγεται να δουλέψει μπροστά από τις κάμερες σε μία εκπομπή κατά 95% το κάνει γιατί το γουστάρει. Και, πιστέψτε με, έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες να γίνει ορατός. Επιλέγει οικειοθελώς να μπει στο φάσμα της επωνυμίας, των φωτογραφιών, της έκθεσης και φυσικά των απολαύσεων που "επιστρέφει" αυτό το σπορ. Κατ' εμέ, όποιος κάνει αυτή τη δουλειά, είναι ετοιμοπόλεμος και προετοιμασμένος σχεδόν για τα πάντα. Ξέρουν καλά και ποιοι είναι και τι αξίζουν. Σημασία στο τέλος έχει μόνο πώς θα (σ)το πουλήσουν.

- Μπιζουδένιος ο... "Παράδεισος των Κυριών" του Alpha. Ένα τηλεοπτικό κουκλόσπιτο μού θυμίζει. Αλλά με τόση... νταρκίλα ώστε να έχει ενδιαφέρον να κρατήσει τους... "Σασμικούς". Χτίζει ο Alpha σιγά σιγά, όσα γκρέμισε πριν λίγα χρόνια. Βέβαια είναι και αυτά τα τόσο αρτιστίκ τρέιλερ λίγο ακαθόριστα, που μετά μπορεί να περιμένεις παπάδες και να σου έρθουν καλόγριες. Είμαστε εδώ όμως σε πρώτη φάση και αναμένουμε.

- Κυκλοφόρησαν και οι "Αμφιβολίες". Ασχολίαστο. Μεταξύ "Οικογενειακών Ιστοριών" & "Κλινικής" βέβαια, οι "Αμφιβολίες" μπορεί και να φαντάζουν... "LaLaLand".

Ες αύριον τα σπουδαία. Τα πραγματικά σπουδαία καθότι 1 + σήμερα, αγαπητοί.





Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα