Follow us

Είναι η "Μάγισσα" η love-to-hate σειρά της σεζόν;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τη "Μάγισσα"

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Η Μάγισσα

Όταν είδα για πρώτη φορά "Μάγισσα" δεν μου άρεσε. Μην κρυβόμαστε, λίγες υπερπαραγωγές στα πρώτα επεισόδια μου φάνηκαν τόσο μακριά από το γούστο μου. Δεν μιλάμε για μια κακή δουλειά, οι άνθρωποι που "τρέχουν" τη "Μάγισσα", που την έγραψαν, τη σκηνοθέτησαν και την παρουσιάζουν , είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους. Δεν ετίθετο ποτέ ζήτημα αν η "Μάγισσα" είναι μια καλή δουλειά. Αντιθέτως, επειδή όντως οι "Άγριες Μέλισσες" άλλαξαν την τηλεόραση, εν προκειμένω δεν είχαμε μια δουλειά που θα άλλαζε κάτι... Τουναντίον ήταν στα μάτια μου μετριότερη από τις "Μέλισσες", μιας και δεν μπορούσες να ταυτιστείς με τους ήρωες. Άλλο το 1950 άλλο το 1817.

Οι μέρες πέρασαν, από το πρώτο μέχρι το επεισόδιο περίπου 30 δεν αισθάνθηκα στιγμή την ανάγκη να δω "Μάγισσα". Ερώτημα αν είδα 2-3 επεισόδια. Όμως ένας άνθρωπος που βλέπει τόσο πολύ τηλεόραση όσο εγώ, δεν γινόταν να μην κοντοσταθεί ποτέ στη σειρά αυτή. Και ομολογώ πως ορισμένες φορές, έτσι άτσαλα που έβλεπα τις εξελίξεις, προσπαθούσα να καταλάβω πού έχει πάει η ιστορία. Για να είμαι ειλικρινής, όταν είδα τα πρώτα επεισόδια πίστευα πως θα φάμε 75 περίπου επεισόδια ώστε να βρούμε ποιος σκότωσε το μωρό. Στο 35 εν τω μεταξύ ερώτημα αν ενδιαφέρει κανέναν αυτό το μωρό, τόσα που έχουν γίνει στο μεσοδιάστημα... Οπότε η πρώτη εντύπωση ήταν εσφαλμένη, η σειρά δεν ήταν who-done-it. Περισσότερο δηλαδή μπορεί να ψάχνουμε το γιατί, παρά το ποιος. Μπορεί να μην ψάχνουμε και τίποτα βασικά, μπορεί απλά να βλέπουμε μια μίνι τηλενουβέλα για τη ζωή στην αδούλωτη Μάνη.

Τις τελευταίες μέρες ομολογώ πως έπεσα στην παγίδα, μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αυτό το love story της Θεοφανώς με τον Μάρκο. Κατάλαβα πως ξενέρωσα όταν η Κυπριανή έφαγε στο γόνατο τον Πετρούνη (τα ήθελε κι αυτός εδώ που τα λέμε) ενώ περιμένω τη θεία δίκη για τη Μεταξία και τον Τζανή.

*Σημείωση συντάκτη: Ο βασικός λόγος που άρχισα να βλέπω "Μάγισσα" ήταν επειδή είδα τυχαία στο θέατρο την "Απλή Μετάβαση" τον Βασίλη Μηλιώνη και μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Τον έψαξα και κατάλαβα πως είναι ο τηλεοπτικός Τζανής.

Συνεχίζουμε με τα της "Μάγισσας"... Μεταξύ μας, είναι μια ενδιαφέρουσα σειρά. Καταλαβαίνω γιατί κέρδισε σιγά σιγά περισσότερους θεατές. Είναι και τυχερή λόγω των δημιουργών της, γιατί υπό άλλες συνθήκες κανείς δεν θα έριχνε τόσα πολλά λεφτά σε μια σειρά. Και κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση το ΑΝΤ1+. Η δυνατότητα να βλέπεις τα επεισόδια (ορισμένα και από τα επόμενα) on demand είναι ό,τι καλύτερο σκέφτηκε ο ΑΝΤ1 εδώ και μήνες. Έτσι καταφέρνω και την παρακολουθώ όποτε το θυμάμαι back to back. Βοήθησαν και κάτι νυχτερινές επαναλήψεις στον ελεύθερο ΑΝΤ1. Ε κάτι η ζέστη, κάτι τα λόγια του παππά...

Καταλαβαίνω και τώρα πως ορισμένα πράγματα είναι περίεργα σε αυτή τη σειρά. Κάτι περίεργοι διάλογοι, κάτι αργκό της Μάνης του 19ου αιώνα, κάτι που μέσα στην όλη ιστορία επικρατεί μια ελληνοποιημένη φάση του "Σουλεϊμαν του Μεγαλοπρεπή", ε δεν γίνεται να πεις "α έχει Μάγισσα, ας το αλλάξω". Οπότε, ναι βλέπω κι εγώ "Μάγισσα". Την ίδια στιγμή που αναρωτιέμαι γιατί βλέπω αυτή την τρολ σειρά, την ίδια στιγμή θέλω να δω τι θα γίνει παρακάτω. Και εντέλει το αποτέλεσμα είναι πως τη βλέπω, δεν θα αναλύσουμε τις ενοχές που έχω όταν κάθομαι και κοιτάω καχύποπτα τη Θεοφανώ και τον Αντρέι.

Είναι η "Μάγισσα" η love-to-hate σειρά της σεζόν;

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα