Follow us

Aide-mémoire | Η δήθεν στροφή της Μενεγάκη & η ηχηρή επιστροφή Κοκλώνη στο OPEN

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών & το τηλεοπτικό σκηνικό

Ελένη Μενεγάκη Rnew

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε μου φάνηκε η "εξήγηση" του Δημήτρη Παπανώτα στην Έλενα Χριστοπούλου. Όταν κάποιος επιλέγει να είναι τόσο ειρωνικός απέναντι σε μη φιλικά προσκείμενα πρόσωπα με τον σταθμό που σε φιλοξενεί, οφείλει να δίνει σαφείς εξηγήσεις, τη στιγμή που ο "θιγόμενος" αντιδρά. Και γνωρίζουμε καλά πως αυτού του είδους πολύ καυστικά σχόλια του συγκεκριμένου ανθρώπου έχουν παρασύρει στα βράχια επικοινωνιακά τη συγκεκριμένη εκπομπή. Θυμόμαστε όλοι την παρέμβαση του Κοντομηνά, εκείνο το πρωινό στο "Happy Day". Στο θέμα μας, από τη μία να λες πως είναι "η Οδύσσεια μιας κατατρεγμένης" η συγκεκριμένη ανάρτηση και μετά να λες ό,τι σου κατεβαίνει, δήθεν πως ξεχνάς ονόματα και για αυτό "ακούστηκε" έτσι όλο αυτό, να βάζεις και την έρμη τη Σταματίνα να σώσει ό,τι δεν σωζόταν, είναι τουλάχιστον άβολο.

Χύμα και τσουβαλάτα τα είπε ο Γιώργος Λιάγκας για την υπόθεση "Μακρυπούλια VS Sky Express". Το να λες μέσα στον ΑΝΤ1 για τη #1 παρουσιάστρια του μικρού βασιλείου μεταξύ Σπάτων και Αμαρουσίου ότι έκανε λάθος θέλει... αντοχές. "Πρέπει να κοιτάξουμε εμείς οι αναγνωρίσιμοι και οι μη αναγνωρίσιμοι ότι το κινητό δεν είναι κάποιο πυροβόλο. Δεν είναι κάποιο όπλο, ούτε σημείο απειλής. Αυτό είναι επικίνδυνο πράγμα. Τι πάει να πει με το που πήγα να ανεβάσω story, χέστ@@καν. Βλέπεις Ζέτα μου αγαπημένη πώς η δύναμη των social σου γύρισε μπούμερανγκ. Το 60-70% των σχολίων ήταν αρνητικά. Εσύ πήγες να βγάλεις τον θυμό σου αλλά τα σχόλια είχαν αντίστροφη ψυχολογία. Ο κόσμος σε άδειασε λέγοντας πως καλά έκανε η εταιρεία" ανέφερε χαρακτηριστικά. Και αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος του "Πρωινού", ο καλός, παρεμβατικός, λογικός και καυστικός Λιάγκας. Του ανήκει. Chapeau.

Τι πληροφορία είναι αυτή που κυκλοφορεί για τη δήθεν ενημερωτική στροφή της "Ελένης". Όπως πριν καμιά πενταετία, που έφερε επί μονίμου βάσεως τις πολυθρόνες σε πρώτο πλάνο στον Alpha και λέγανε πως θα κάνει την εκπομπή κοινωνική. Χωρίς να γνωρίζω πολλά, μπορώ να καταλάβω πως η "Ελένη" ως εκπομπή και ως φυσικό πρόσωπο αναζητά ένα πιασάρικο και πουληστερό πρόσωπο για να καλύψει in house τα θέματα επικαιρότητας ώστε να αποφύγει τις διαρκείς συνδέσεις με το ενημερωτικό δυναμικό του MEGA. Ακριβώς όπως προσπάθησε να κάνει με τον Μούτσο, όταν ήρθε στο Μεγάλο Κανάλι, όπως έκανε και με τον Τάσο Τεργιάκη τόσα χρόνια. Καμία στροφή ούτε θέλει, ούτε προβλέπω να κάνει, ούτε τη χρειάζεται. Ο θεατής βλέπει (ή δεν βλέπει) την εκπομπή για τη Μενεγάκη και τη βεντάλια των θεμάτων της. Τι στροφή και οπισθογωνία λέμε τώρα...

Αν επιβεβαιωθεί το deal της μετακίνησης της Φαίης Σκορδά στο 12-2 θα πρέπει να παραδεχθούμε πως η μεταγραφή της στον ΣΚΑΪ έφερε μόνο δημοσιότητα στον σταθμό και διαφημιστικά έσοδα, εύχομαι ανάλογα τους κόστους της. Εφόσον ο ΣΚΑΪ με τη Φαίη Σκορδά κάνει οπισθοχώρηση και δεν μπορεί να εγκαθιδρύσει νέο πόλο τηλεθέασης και τηλεοπτικής συνήθειας, μιλάμε εν τω συνόλω της για μια λάθος επιλογή για τη φετινή σεζόν. Από αυτό το "λάθος" θα εξαιρέσω τη Φαίη Σκορδά ως τηλεοπτική μετοχή και ως παρουσιάστρια. Κάθε σταθμός τη χρειάζεται στο δυναμικό του, όλο το υπόλοιπο σαφώς μέτριο προϊόν δεν χρειαζόταν. Εν ολίγοις, η Φαίη μπορεί να κάνει παπάδες, η Χριστοπούλου έδεσε γάντι. Μαθαίνω -και είναι λογικό- πολλά από τα επί μέρους στοιχεία πως είναι δικές της επιλογές. Όλο το υπόλοιπο θέλει να ξαναμοιραστεί η τράπουλα.

Αγαπητοί μου φίλοι, διάβαζα πόσο θιγμένοι είναι κάποιοι από το "First Dates". Από αυτό θίγονται, από τη γκρίνια του Μουτσινά που δεν προλάβαμε να του πούμε "σιδερένιος" και άρχισε τα "πρεμιέρα, πρεμιέρα" και το αμίμητο "Δείξτε μου έναν εργοδότη που μπαίνει στο νοσοκομείο για να πάρετε ρεπό" όμως όχι. Αυτή είναι κουλ τηλεόραση, η υπόλοιπη είναι παλιά και κίτρινη. By the way, ο εργοδότης είναι ο ΣΚΑΪ, να σας θυμίσω. Επίσης, ποιον ικανοποιούν αυτά τα αστειάκια για το πότε τελειώνει η σεζόν; Κανείς δεν αναγκάζει κανένα να κάνει ακριβοπληρωμένες εκπομπές. Ένας σκάρτος μήνας έμεινε, υπομονή και αυτοσυγκράτηση θέλει. Δεν ξέρω αν γελάτε πια με το "Καλό μεσημεράκι", εγώ έχω σταματήσει προ πολλού. Κουράστηκα να το ακούω το εργάκι. Και ας παραδέχομαι το ταλέντο του Μουτσινά σε αυτό το είδος για τρεις ζωές.

Ηχηρή η επιστροφή του Νίκου Κοκλώνη στο OPEN, όπου αναλαμβάνει το σύνολο των ψυχαγωγικών εκπομπών του ως παραγωγός. Ενδιαφέρουσα εξέλιξη, ώστε να δούμε τι μπορεί να βγει στον αέρα και τι μερίδιο μπορεί να πάρει από τον ανταγωνισμό. Αυτό δεν σημαίνει πως θα δούμε αλλού τον ίδιο ως τηλεοπτικό πρόσωπο, αλλά μόνο ως παραγωγό.

Ολοκληρώθηκαν έμαθα τα γυρίσματα για τους "Κουραμπιέδες από χιόνι" του Γιάννη Τσιμιτσέλη. Με γυρίσματα, πέρα από το γραφικό Τσεπέλοβο, στη Σαρωνίδα και μία σπαρταριστή guest συμμετοχή της Βίκυς Σταυροπούλου, οι λήψεις για τη νέα ταινία του γνωστού ηθοποιού, σε ρόλο σκηνοθέτη, σε σενάριο Ρέππα- Παπαθανασίου, ολοκληρώθηκαν και έτσι οι "Κουραμπιέδες από χιόνι" μπαίνουν στην τελική ευθεία ώστε να πάρουν... σάρκα και οστά στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία είναι χριστουγεννιάτικη, οπότε περιμένετέ την κατά τις γιορτές στις σκοτεινές αίθουσες.

Βγήκε στον αέρα και το ατμοσφαιρικό teaser video για το "Milky Way" του Βασίλη Κεκάτου. Το MEGA υποδέχεται την πρώτη ελληνόφωνη σειρά του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Έλληνα σκηνοθέτη, ενός ανθρώπου που έχω τη χαρά να γνωρίζω αρκετά χρόνια, πριν καν μπουν επαγγελματικές ιδιότητες ανάμεσά μας. Το "καλή επιτυχία" είναι το λιγότερο που μπορεί να ευχηθεί κανείς, σε ένα τόσο ταλαντούχο άνθρωπο, διεθνώς αναγνωρισμένο. Επί του τηλεοπτικού, χαίρομαι επειδή η εικόνα που είδα φαίνεται να μην έχει καμία, μα καμία σχέση με όσα έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν στους δέκτες μας.

Έχουμε και τους άλλους, τους ποιοτικούς, να γράφουν στη Γερμανού ότι είναι "η ντροπή του πατέρα της". Ενώ κάτι άλλοι τηλε-κλόουν προάγουν το πολιτιστικό επίπεδο της κοινωνίας μας και βρήκατε τη Γερμανού ως το μελανό σημείο της καθημερινότητάς μας. Εν τω μεταξύ, μεγάλη κουβέντα γράφω και ανοίγω, αλλά να σας ενημερώσω πως ναι για όλους ο Φρέντυ Γερμανός είναι ένας ογκόλιθος της εγχώριας τηλεοπτικής ιστορίας, ωστόσο για κάποιους ο Γερμανός είναι ένας legend που δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν και χαρακτηρίζεται ως "ο μπαμπάς της Ναταλίας". Που έχει λαμπρό παρόν, παρελθόν και μέλλον. Ας φύγουμε πια από τα κλισέ. Στο 2023 είμαστε, ας αφήσουμε τον άνθρωπο να ξεκουραστεί. Και ας στηρίξουμε τη Ναταλία σε αυτό που παράγει και βιώνει. Στο παρόν ζούμε, η ιστορία γράφτηκε και δεν αλλάζει.

Aide-mémoire | Η δήθεν στροφή της Μενεγάκη & η ηχηρή επιστροφή Κοκλώνη στο OPEN

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα