Follow us

Αξίζει να δεις τις νέες σειρές του ΑΝΤ1+;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τη "ΖΩΗ" με τη Μαρία Καβογιάννη και το "Στα 4" με την Γεωργία Καλτσή.

«ΖΩΗ» με τη Μαρία Καβογιάννη και το «Στα 4» με την Γεωργία Καλτσή.

Να πω την αλήθεια, κάτι το Mundial, κάτι η Formula 1, είχα το ΑΝΤ1+ κατεβασμένο στη smart tv μου και επέμενα να το αγνοώ μετά τις "ΣΕΡΡΕΣ". Έλεγα μέσα μου, καλά όλα αυτά, θα τα δω κάποια στιγμή όταν παίξουν στον ΑΝΤ1, ξερωγω, και κάπως έτσι πήγαινε η "συνύπαρξή" μας.

Όπως σας είχα γράψει τους προηγούμενους μήνες, από τις νέες παραγωγές του ΑΝΤ1+ είχα παρακολουθήσει μόνο τα πρώτα επεισόδια. Δύο επεισόδια της σειράς "ΖΩΗ" με τη Μαρία Καβογιάννη στην avant premiere τους και άλλο ένα νομίζω του "Στα 4" με τη Γεωργία Καλτσή. Τελείως διαφορετικές σειρές και τις αδικώ που τις εντάσσω σε ένα κείμενο, αλλά το θέμα είναι να βγάζουμε και ένα σοβαρό συμπέρασμα για την πολιτική που κρατά ουσιαστικά η μόνη mainstream συνδρομητική ελληνική πλατφόρμα θέασης. Ούτως ή άλλως ο ΑΝΤ1+ πέρα από το περιεχόμενό του, δεν έχει να σου προσφέρει ένα μεγαλύτερο πλάνο εμπειρίας, παρά μόνο τις πρωτογενείς, παραγωγές του, κάποιο -πλούσιο- ξένο περιεχόμενο και φυσικά τα πάντα του κλασικού ΑΝΤ1.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τις δύο νεότερες ANT1+ Originals, όπως τις χαρακτηρίζει, παραγωγές μυθοπλασίας του...

Διαβάστε Επίσης

Το "Στα 4" το είδα σε φάση binge watching. Θυμόμουν την αρχή της σειράς και είπα το περασμένο Σάββατο, τώρα είναι η ώρα να του δώσεις μια ευκαιρία. Και η ευκαιρία που του έδωσε εξάντλησε όλο τον κύκλο, πέρασαν 3-4 ώρες και έφτασα στο όγδοο επεισόδιο. Τη σειρά αυτή δεν μπορείς να την κρίνεις για τις ερμηνείες ή τη σκηνοθεσία, αφού η Γεωργία Καλτσή, η τηλεοπτική Στέλλα της σειράς, είναι μια γυναίκα που δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός. Αθλήτρια είναι και δέχθηκε να κάνει αυτό το "πείραμα", την πρώτη ελληνική σειρά με πρωταγωνίστρια σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Και δεν πειράζει καθόλου που δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός. Όχι δεν παίζει τέλεια, αλλά παίζει... μια χαρά. Καταλαβαίνω το εύρημα, αντιλαμβάνομαι τις υποκριτικές αδυναμίες, μα είναι τόσο μεγάλο το τόλμημα και το στοίχημα που έβαλε αυτή η κοπέλα με τη σειρά αυτή που δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες περισσότερες. Την παράσταση ομολογουμένως κλέβει ο Δημήτρης Κίτσος, που γνωρίσαμε στον "Maestro” και παίζει εξαιρετικά τον ρόλο του, ενώ κατ' εμέ η αποκάλυψη της σειράς επεισόδιο το επεισόδιο είναι η Ελένη Μπούκλη, που πραγματικά με κέρδισε στα τελευταία επεισόδια. Την ίδια στιγμή ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης κάνει πραγματικά μια μικρής σημασίας guest εμφάνιση, περισσότερο σαν να χαρίζει την αίγλη του στη σειρά, ενώ στο πλευρό του η Ιωάννα Μαυρέα, χωρίς να ξεφεύγει από όσα έχουμε δει από εκείνη στην τηλεόραση, θα πω ότι αξίζει αυτό τον ρόλο, μόνο και μόνο για τη στιγμή της εξομολόγησης στον ψυχολόγο.

Τι θέλω να πω... Η σειρά στην ουσία παρακολουθεί τον πρώτο χρόνο της ζωής της Στέλλας στο αμαξίδιο, μετά το τροχαίο που είχε το καλοκαίρι του 2022. Όλα είναι όπως πρέπει, σαν μια ανάλαφρη νεανική παραγωγή, με ένα σημαντικό μήνυμα, που κλείνει παράλληλα το μάτι και στους θεατές κατηγορίας YouTube. Ωστόσο κάθε ήρωας της σειράς, από την πρωταγωνίστρια μέχρι και τους ευφάνταστους ήρωες στο κομμάτι της ομάδας υποστήριξης ατόμων με αναπηρία, έχει λόγο ύπαρξης, έχει μια μικρή υποκριτική στιγμή που ανεβαίνει level και αξίζει να βρίσκεται εντός. Είτε μέσω του συναισθήματος, είτε μέσω του χιούμορ, είτε μέσω του αυτοσαρκασμού. Ομολογώ πως το χιούμορ είναι κάπως κυνικό πολλές φορές, αλλά its ok αυτή τη ματιά είχαν, αυτή ήθελαν να δείξουν.

Να το δεις; Φυσικά, είναι τουλάχιστον μοναδική ως περίπτωση σειράς. Δεν είναι για όλους, χωρίς να είναι περιοριστική. Πρέπει να έχεις πάρει απόφαση να τη δεις, να την καταλάβεις, να ακουμπήσεις σε αυτό που θέλει να σου πει.

Διαβάστε Επίσης

Η "ΖΩΗ" με τη Μαρία Καβογιάννη, από την άλλη, είναι μια εξαιρετική περίπτωση μυθοπλασίας. Η "ΖΩΗ" συγκρίνεται ευθέως με τις "ΣΕΡΡΕΣ". Μιλάμε για μια πρωταγωνίστρια αξιώσεων, με τρομερό ταλέντο που το παραδέχονται και οι πιο δύσπιστοι πια. Η Μαρία Καβογιάννη έχει το ταλέντο να υποδύεται εδώ και χρόνια σχεδόν την ίδια ηρωίδα, χωρίς να σε κάνει στιγμή να σκεφτείς πως παίζει τον ίδιο ρόλο. Η Ζωή, ως ηρωίδα, είναι μια εξαιρετική περίπτωση γυναικείας έμπνευσης. Ένα κράμα μέσης Ελληνίδας, καταπιεσμένης συζύγου, φεμινισμού και απλού χιούμορ. Και φυσικά με έντονη δόση της "αστερόσκονης" του μεταφυσικού.

Στο πλευρό της είναι η Ευδοκία Ρουμελιώτη, ίσως στην καλύτερη τηλεοπτική στιγμή της. Γλυκιά, οικεία, κούκλα, θα έλεγε κανείς πως μόλις πέρυσι μπήκε στην τηλεόραση με το "Θα βρεις τον δάσκαλό σου". Υποδύεται μια γυναίκα, που είναι ακόμα πολύ κορίτσι, που κουμπώνει με ηλικιακή απόσταση από τη φίλη της, τη Ζωή. Από εκεί και πέρα, η "ΖΩΗ" έχει πολλούς και σπουδαίους πρωταγωνιστές, οι οποίοι πρωταγωνιστούν σε ένα επεισόδιο. Δεν μπορώ να προσπεράσω την υπέροχη ερμηνεία της Τάνιας Τσανακλίδου, που αν αφήσει κανείς στην άκρη τους πολιτίκ μονολόγους και τα κρυφά μηνύματα της δημόσιας παρουσίας της, θα αφεθεί σε μια δίνη ταλέντου. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο κύκνειο άσμα της Κατερίνας Χέλμη, που υποδύεται εξαιρετικά την Πάτση, μια γυναίκα που λίγο μετά τον θάνατό της γίνεται φύλακας άγγελος για μια άλλη κακοποιημένη γυναίκα, που βρίσκει τρόπο να ξεφύγει από τον δυνάστη της. Πώς γίνεται παράλληλα να προσπεράσεις την εμφάνιση της σπουδαίας Λήδας Πρωτοψάλτη, στον ρόλο της Σαλώμης;

ΖΩΗ Επεισόδιο 7

Σε γενικές γραμμές λοιπόν η "ΖΩΗ" δεν είναι μια εύκολη, ξεκαρδιστική παραγωγή με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Καβογιάννη. Όχι δεν θα μου έλεγε τίποτα, αν ήταν κάτι τέτοιο. Είναι μια σειρά που σε βάζει, πάντα σε ένα ευχάριστο, χιουμοριστικό πλαίσιο, στις περιπέτειες μιας γυναίκας, που ελέω της γάστρας που της έπεσε στο κεφάλι, επικοινωνεί με ψυχές, που έχουν να πουν κάτι. Κάτι, που συνήθως είναι σημαντικότερο και από την ίδια την πρώτη ανάγνωση της σειράς.

Να τη δεις; Φυσικά και με κλειστά μάτια. Η Καβογιάννη και η Ρουμελιώτη σού περνούν συναισθήματα ακόμα και μέσω των φωνών τους. Θα σου πρότεινα βέβαια να περιμένεις κανένα μήνα ακόμα, να βγουν όλα τα επεισόδια της σειράς στην πλατφόρμα γιατί μόλις τελειώσουν τα διαθέσιμα θα υπομείνεις το μαρτύριο της εβδομαδιαίας σταγόνας της αγαπημένης σου σειράς, όπως αυτό που υπομένω εγώ πλέον. Εξαιρετική δουλειά πάντως!

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα