Follow us

Γιατί όλοι συζητάνε για τη νέα εκπομπή της Ελίνας Παπίλα στον ΑΝΤ1;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το "Είμαστε μαζί" με την Ελίνα Παπίλα

Ελίνα Παπίλα

Η Ελίνα Παπίλα επέστρεψε στην τηλεόραση με την πολυσυζητημένη εκπομπή που ΘΑ έκανε η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Αυτομάτως αυτό ΘΑ έπρεπε να μας προϊδεάσει για το τι πάνω κάτω θα βλέπαμε στη μικρή μας οθόνη, αλλά εμείς αρεσκόμαστε να περιμένουμε να δούμε ιπτάμενα τρένα ή μικρούς τηλεοπτικούς θησαυρούς που δηλώνουν έτοιμοι να αλλάξουν τον ρου της παγκόσμιας τηλεόρασης.

Διαβάστε Επίσης

Τι έχουμε εδώ όμως; Από τη μία το "Είμαστε μαζί" και από την άλλη την Ελίνα Παπίλα. Έτσι ξεχωριστά όπως τα έχω στο μυαλό μου, έτσι ξέχωρα θα σας τα αναλύσω.

Η Ελίνα Παπίλα...

... είναι μια γυναίκα κανονική, φιλική, θερμή απέναντι στον φακό. Από την άλλη είναι και μια γυναίκα οξυδερκής με ικανότητα στην τηλεόραση. Κατ' εμέ έχει αυτή την τηλεοπτική αμεσότητα που χρειάζεται στην "οικογενειακή" τηλεόραση. Και με τον χαρακτηρισμό αυτό δεν εννοώ πως παρουσιάζει προγράμματα που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια, αλλά στην ελληνική οικογένεια. Είναι μια γυναίκα που θα συμπαθήσει η μάνα μου και η γιαγιά μου, έχει μια παρουσία σεβαστική που μπορεί να διαχειριστεί ένα ποπ θέμα αλλά και ένα πιο "βαρύ". Όχι με την περισπούδαστη στάση ενός δημοσιογράφου, αλλά με τη θέρμη και την οικειότητα ενός ανθρώπου που συναντάς στη μέση ελληνική οικογένεια. Είναι η στάση ζωής της τέτοια. Στο φετινό της βήμα, που πραγματικά δεν μοιάζει σε τίποτα με το "Breakfast@Star” την είδα περισσότερο στα νερά της. Όχι το περιεχόμενο της εκπομπής που παρουσίασε πέρυσι δεν ταίριαζε τόσο στη μαμαδίστικη και συζυγική ιδιοσυγκρασία της, είναι άλλου τύπου γυναίκα η Ελίνα Παπίλα. Στη φετινή της εκπομπή, απαλλαγμένη από εξ ημισίας παρουσιάσεις και λοιπές ειδικής συνθήκης συνεργασίες. Και πέρυσι σας είχα γράψει πως την έβρισκα πιο σοβαρή από το περιεχόμενο που είχε να διαχειριστεί και καταλήγω πως είχα δίκαιο. Το συντηρητικό προφίλ των ζωντανών εκπομπών του ΑΝΤ1 ("Καλημέρα Ελλάδα”, "Το Πρωινό”, "Στούντιο με Θέα” και εσχάτως του "Είμαστε Μαζί”) έρχεται και δένει απόλυτα με το προφίλ της Ελίνας Παπίλα τη φετινή σεζόν, που συνδυάζει ουδέτερη πληροφορία με ελαφρά ψυχαγωγία.

Το "Είμαστε μαζί”...

... είναι ένα κλασικού τύπου μαγκαζίνο λόγου. Ναι, μοιάζει πάρα πολύ με τις εκπομπές που μας σύστησε η Τατιάνα Στεφανίδου στην... Οπρική της εποχή. Τουλάχιστον σε layout, φέρνει έντονα. Και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Είναι ένα είδος εκπομπής που είχαμε καιρό να δούμε και μόλις το είδαμε, στη ρετουσαρισμένη σύγχρονη εκδοχή του, τσουπ μας γύρισε σε εποχές ανύπαρκτες, που έλεγε και η Αλέκα. Το "Είμαστε μαζί” λοιπόν είναι υβρίδιο ψυχαγωγικής διάθεσης και κοινωνικής εκπομπής. Δεν είναι κοινωνική εκπομπή δράματος, δεν έχει καμία σχέση με τη hardcore εκδοχή του "Αξίζει να το δεις" λοιπόν. Όμως έχει άμεση σχέση με εκείνο το είδος εκπομπής ως περιεχόμενο. Ως διάθεση είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Και να πω την αλήθεια όλη η ουσία, το έξυπνο σκέλος της εκπομπής δηλαδή, είναι μεταξύ της Ελίνας Παπίλα και της ενότητας του Γιώργου Λάγιου. Όλο το υπόλοιπο είναι γιρλάντα, γαρνιτούρα. Σαν βραστό καρότο δίπλα σε φιλέτο. Νοστιμότατο το καρότο, όχι κι απαραίτητο βέβαια. Βρίσκω έξυπνο που πάντα έχει έναν ψυχαγωγικό καλεσμένο της ομοκαναλικής οικογένειας. Δίνει αβάντα στην εκπομπή.

Γιατί όμως απασχόλησε τόσο;

Είδαμε να γράφονται και να γράφονται πράγματα. Να λέγονται και να λέγονται σχόλια. Άμα είναι τόσο αδιάφορο το "Είμαστε μαζί” γιατί να απασχολεί τόσο τελικά; Αφενός θα πω ότι όλο αυτό γίνεται γιατί ο ΑΝΤ1 στα... πίσω πίσω της σεζόν αποφάσισε να θυμηθεί ποιος είναι και να συσπειρώσει το κοινό του. Είναι ένα συντηρητικό, οικογενειακό, κλασικού τύπου κανάλι. Μέχρι εκεί φτάνει λοιπόν η "ελαφρότητα" μιας ζωντανής του εκπομπής αυτού του είδους. Αφετέρου τα νούμερα τηλεθέασης, σταθερά μονοψήφια και δεν μένω στην πτωτική τάση της δεύτερης μέρας γιατί έπαιξε σε "λάθος" ώρα λόγω Formula 1, είναι ικανά να χτίσουν ένα μαξιλαράκι θέασης. Αυτό το "μαξιλαράκι" κατακτήθηκε με... αέρα, χωρίς διαφήμιση, χωρίς υποστήριξη. Μόνο αμά τη εμφανίσει της Ελίνας Παπίλα. Άλλοι κι άλλοι για ένα 7% προσπάθησαν μήνες και μήνες, τρέιλερ στα τρέιλερ και πάλι αμφίβολο ήταν αν το κράτησαν.

Για να μην κρύβομαι λοιπόν πίσω από το δάχτυλό μου θα σας το γράψω ακριβώς όπως το έγραψα στο twitter μου:

Αυτό είναι όλο! Συζητήθηκε τόσο γιατί δεν συνετρίβη. Αν σας αρέσει το βλέπετε. Αν δεν σας αρέσει το προσπερνάτε. Να σταυρώσουμε την Παπίλα επειδή δεν έκανε 12%-15% που φέτος θεωρείται κατάκτηση σπουδαία το βρίσκω αστείο. Ρίχτε τα λεφτά των υπερπαραγωγών πάνω της και θα δείτε πόση τηλεθέαση θα φτάσει. Τώρα τα παλιακής τηλεόρασης, σε εμένα δεν περνάνε. Βλέπουμε το ίδιο μοντέλο εκπομπής, αν όχι τα τελευταία 30, τα τελευταία 15 χρόνια. Τώρα σας πήρε ο πόνος;

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα