Follow us

Aide-mémoire | Ψηλά ο ΣΚΑΪ, ρεβάνς για το MasterChef, ο διεθνής Κεκάτος και τα "αλλά" της ΕΡΤ1

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για ό,τι συζητάει η τηλεοπτική πιάτσα (και οι τηλεθεατές)

Aide-mémoire | Ψηλά ο ΣΚΑΪ, ρεβάνς για το MasterChef, ο διεθνής Κεκάτος και τα «αλλά» της ΕΡΤ1

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα.

Χάρηκαν στον ΣΚΑΪ με τα ποσοστά τηλεθέασης Δευτέρας και Τρίτης. Το κοινό "έδειξε" πως στηρίζει τον σταθμό για την ενημέρωσή του σε μεγάλα γεγονότα επικαιρότητας, ενώ το "Survivor" έρχεται να απογειώσει το prime-late night slot με αποτέλεσμα ο σταθμός την Τρίτη να βγει πρώτος στο δυναμικό κοινό – με ελάχιστη απόσταση από τον δεύτερο ακόλουθο βέβαια. Να πούμε πως το εντυπωσιακό ήταν το 19,6% του "Σημερα" κατ’ εμέ και όχι τα χαμηλά της ψυχαγωγίας και το "αυτόματο" 20άρι του "Survivor".

Να πούμε βέβαια πως και το "MasterChef" μέρα με τη μέρα αποκτά ενδιαφέρον και μάλιστα με πιο φίνο τρόπο από τον αλλοπρόσαλλο που έχουν επιλέξει οι του Αγίου Δομίνικου. Μπορεί να μην άντεχα στιγμή ως παίκτη τον Ηλία Καζόλι, ωστόσο μ’ άρεσε που μπήκε γιατί πραγματικά αποκτά ενδιαφέρον ιδιαίτερο η πλοκή.

Σε άλλα νέα, χαίρονται και στο OPEN για αυτό που βιώνουν με τον "Έρωτα Φυγά" στην απογευματινή ζώνη. Ένα κανάλι που δεν έχει καταφέρει να κλειδώσει "ψηλά" σε καμία ζώνη, με τη συγκεκριμένη σειρά πιάνει για… πλάκα το 10% γεγονός που μας δείχνει το αυτονόητο: όταν κάτι αξίζει να το διαλέξει ο τηλεθεατής, θα το βρει ακόμα και αν του το κάνεις συνδρομητικό.

Τον Οκτώβριο του 2023 θα κάνει πρεμιέρα στο MEGA το "Milky Way" του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Βασίλη Κεκάτου. Η μίνι σειρά του εξαιρετικού στη δουλειά του σκηνοθέτη, τον οποίο καμαρώνω μιας και γνωρίζω προσωπικά από τότε που ήμαστε παιδιά, αυτό τον καιρό έγινε γνωστό πως θα διαγωνιστεί στο Φεστιβάλ Series Mania, το οποίο πραγματοποιείται στην πόλη Λιλ της Γαλλίας, από τις 17 ως τις 24 Μαρτίου του 2023. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική παραγωγή που παρουσιάζεται ποτέ στο Series Mania, και μάλιστα στο Επίσημο Διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, όπου επιλέγονται μόλις 8 σειρές από ολόκληρο τον κόσμο. Το Series Mania αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στις σπουδαιότερες τηλεοπτικές σειρές παγκοσμίως, προσφέροντάς τους αποκλειστική πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη. Αξίζει μάλιστα να πούμε πως το "Milky Way" οδεύει για έναν άλλο τηλεοπτικό παγκόσμιο κολοσσό, συμφωνία που προφανώς θα ανακοινωθεί την κατάλληλη στιγμή.

Έβλεπα τον Ανδρέα Λοβέρδο στο "Έλεος" και άρχισα να καταλαβαίνω πως η Αννίτα Πάνια βρήκε επιτέλους κάτι που την κάνει να αισθάνεται ελεύθερη. Ελεύθερη αλλά μέσα σε νόρμες εμπορικότητας και όχι σε τηλεοπτικό… αντάρτικο σε κανάλια χαμηλής τηλεθέασης. Στο MEGA, με a list καλεσμένους απέναντί της, και έναν Ψινάκη να σολάρει δίπλα της. Η εκπομπή αυτή χρειαζόταν στην ελληνική τηλεόραση.

Πρόβα, μαθαίνω, για την επόμενη σεζόν θεώρησαν ορισμένοι την "MEGA Καλημέρα" που έδωσε πάσα στο μεσημβρινό δελτίο του Μεγάλου Καναλιού τη Δευτέρα. Είναι σαφές πως η Ελεονώρα Μελέτη, αυτή τη στιγμή, είναι η πιο ικανή και παντός καιρού παρουσιάστρια που διαθέτει ο σταθμός αυτή τη στιγμή, μετά την Ελένη Μενεγάκη. Πρέπει να αξιοποιηθεί σε μια ακόμα καλύτερη εκπομπή, σε ένα πιο δυναμικό slot. Ας θυμηθούμε λίγο και τη συνταγή της εκπομπής "Ώρα για Μελέτη", λέω εγώ τώρα. Δεν αδικώ άλλες παρουσιάστριες, ωστόσο η Μαρία Μπεκατώρου γνωρίζουμε όλοι πως δεν θέλει να κάνει ζωντανά μαγκαζίνο και από την άλλη η Σίσσυ Χρηστίδου είναι σε μια ειδική συνθήκη σε σχέση με το MEGA, κατατάσσοντάς την περισσότερο στο δυναμικό της Barking Well παρά του καναλιού. Οπότε το MEGA οφείλει να την αξιοποιήσει και να αφήσουμε κατά μέρους οποιαδήποτε σκέψη για βραδινά talk show και τέτοια πισωγυρίσματα.

Προφανώς και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκεφτόμαστε αν θα ανανεώσουν οι τρεις τους τη συνεργασία τους με τον σταθμό. Όλες έχουν από μία επιτυχία στα χέρια τους, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν εκτός MEGA. Κατά τη γνώμη μου και η Δανάη Μπάρκα θα ανανεώσει τη συνεργασία, χωρίς να είμαι σίγουρος αν το "Πάμε Δανάη" θα είναι ακριβώς στη θέση που το ξέρουμε. θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί και το όλο τοπίο. Ολοένα και περισσότερο πάντως είμαι σίγουρος πως η "Κοινωνία Ώρα MEGA" θα ολοκληρώνεται προς τις 10 το πρωί.

O Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά κάνουν μια καταπληκτική εκπομπή. Και δεν είναι επειδή ανακάλυψαν τον τροχό, αλλά επειδή σαν κανονικοί, σύγχρονοι άνθρωποι λένε ανοιχτά την άποψή τους. Και μάλιστα στην ΕΡΤ1, στην πιο σημαντική τηλεοπτική συχνότητα της ελληνικής τηλεόρασης. O Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά, που μόνος τους σκοπός, στην αρχή της σεζόν ήταν να κάνουν μια ωραία εκπομπή. Και ξέρετε, οι ωραίες εκπομπές δεν γίνονται από τα ακριβά σκηνικά ή τα χρυσά συμβόλαια. Οι ωραίες εκπομπές γίνονται από ωραίους, σύγχρονους, νοήμονες ανθρώπους. Αλλά… τι να κάνεις που η ελληνική τηλεόραση δεν αντέχει να ακούει πολλούς απ’ αυτούς και εξακολουθεί να στεγάζει πάμπολλους ημιταλαντούχους που υποδύονται τους επιτυχημένους. Κάτι δικά μου…

Aide-mémoire | Ψηλά ο ΣΚΑΪ, ρεβάνς για το MasterChef, ο διεθνής Κεκάτος και τα "αλλά" της ΕΡΤ1

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/constantinosantonatos
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα