Follow us

Aide-mémoire | Η solo Χριστοπούλου, η εκτόξευση του "Breakfast@Star" & η παράσταση που δεν πρέπει να χάσεις

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για ό,τι συζητάει η τηλεοπτική πιάτσα (και οι τηλεθεατές)

Aide-mémoire

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα.

Ολοένα και πιο κοντά σε συμφωνία με τον ΑΝΤ1, όπως πρώτος σας αποκάλυψα πριν αρκετές εβδομάδες, είναι η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Η ηγέτιδα του prime time του Alpha, επί Κοντομηνά, αυτή τη φορά καλοβλέπει την απογευματινή ζώνη του Σαββατοκύριακου, που όντως υπάρχει ένα "κενό" σε ζωντανές εκπομπές. Κατά τη γνώμη μου, ωστόσο, ο ΑΝΤ1 υπερεκτιμά τις δυνάμεις του στη συγκεκριμένη ζώνη και τη συγκεκριμένη "θεματική". Μακάρι όμως να βγει κάτι όμορφο, όπως αξίζει σε μία τόσο άξια (και ακριβοπληρωμένη) τηλεοπτική παρουσία.

Ωστόσο, η Ελίνα Παπίλα εγώ δεν θεωρώ πως θα είναι στο πλευρό της, όπως αναφέρθηκε. Είτε ως πάνελ, είτε ως οτιδήποτε. Και είναι λάθος να ακούγεται κάτι τέτοιο, γιατί η απερχόμενη παρουσιάστρια του "Breakfast@Star" είναι ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια. Άλλο είναι -κατά τη γνώμη μου- το πεδίο δράσης της στην τηλεόραση και η ίδια το γνωρίζει πολύ καλά.

Μιλώντας για το "Breakfast@Star" καθόλου αδιάφορο δεν περνά για δεύτερη μέρα το 12% που σημείωσε στο δυναμικό κοινό. Το "MasterChef" προφανώς και το βοηθά, ωστόσο αυτό δεν είναι ο μόνος λόγος ανόδου. Το "Breakfast@Star" είναι μια εκπομπή με εξαιρετική πρώτη υλή πίσω από τις κάμερες, ταλαντούχους μπροστάρηδες, τη Λιλή Πυράκη, τον Κωνσταντίνο Μίχο και την Μαίρη Αργυριάδου, και ένα ζεύγος παρουσιαστών να... το πιεις στο ποτήρι. Ελένη & Ετεοκλή είστε πολύ ωραίοι στην τηλεόραση, να μην το ξεχάσετε ποτέ αυτό. Όποια κι αν ειναι η μοίρα των εκπομπών που παρουσιάζετε.

Αγριεμένος μπήκε στο "MasterChef" ο Γιώργος Πορφύρης. Ένας εξαιρετικός τηλε-σεφ που ξέρει πολύ καλά πώς να συζητιέται το όνομά του. Δυστυχώς για τον ίδιο, συμμετείχε στον πιο "ήσυχο" κύκλο του "MasterChef", αυτόν που έπαιζε απέναντι στο πραγματικό "All Star Survivor" με τον Ντάνο. Μια ωραία στιγμή να τον... ξαναθυμηθούμε ή ακόμα και να συστηθούμε μαζί του. Μια ωραία επιλογή θα ήταν και ο Γιώργος Λασκαρίδης, αλλά μας έγινε life coach του TikTok. Όλα λάθος στιγμή μού τα κάνετε, ρε παιδιά.

Μια καταπληκτική παράσταση παρακολούθησα το βράδυ της Τρίτης. Το "5ο σκαλοπάτι", σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, ανεβαίνει στο θέατρο "Αθηνά" που έχει ανακαινιστεί το καλοκαίρι και πράγματι ξεχωρίζει από ό,τι υπάρχει στην κατηγορία του, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. Η Φαίη Ξυλά έλαμπε επί σκηνής, ακριβώς όπως και ο Αποστόλης Τότσικας, που τον βλέπω πρώτη φορά στο θέατρο και πραγματικά κάποια στιγμή σκέφτηκα πως είναι καλύτερος από ότι στην τηλεόραση. Ίσως σε αυτό τον ρόλο; Μπορεί. Και κακά τα ψέματα είναι κουκλιά και οι δύο, μεγάλο πράγμα η εμφάνιση παρέα με το ταλέντο. Κάνει μια δουλειά να φαντάζει τρεις φορές περισσότερο. Ο Αλέκος Συσσοβίτης, επίσης, τα δίνει όλα ως σκοτεινός σύζυγος. Μια ωραία παράσταση, ένα δυνατό αστυνομικό έργο, που πραγματικά αξίζει να δεις. Δευτέρα έως και Τετάρτη παίζει, παράλληλα με το "Τέλειοι Ξένοι" που πάει εξαιρετικά στο ίδιο θέατρο από Πέμπτη ως Κυριακή.

Για ακόμα μία φορά η Ελεονώρα Μελέτη δέσποζε ως παρουσία στον χώρο, μιας και είναι κυριολεκτικά οικοδέσποινα. Θα με συγχωρέσει που δεν έχω προλάβει ακόμα να δω την παράσταση την απόδοση της οποίας υπογράφει η ίδια, αλλά υπόσχομαι ότι θα επανέλθω με κάποια λόγια και για το "Τέλειοι Ξένοι". Όταν το δω.

Σκρολάροντας στο TikTok και στο Instagram, με έπιασα να χαζεύω στα ξεκαρδιστικά video που ανεβάζουν ο Ραφαήλ Καριωτάκης και ο Νίκος Μέλλος, οι viral stars της σειράς "Η Γη της Ελιάς". Τσεκάρετέ τους, θα γελάσετε (τουλάχιστον).

Εξαιρετικά απάντησε ο Γιώργος Λιάγκας στον Light. Και επιτέλους ως πότε θα του χρεώνουμε το σκηνικό στον ΣΚΑΪ; Πάει, πάλιωσε, πέρασε, έχει αλλάξει η μισή μας ζωή από τότε και εμείς καθόμαστε και θυμόμαστε περυσινά, παλιά σταφύλια. Εκ των πραγμάτων το κοινό, η μεγάλη βεντάλια θεατών, του δίνει καθημερινά ψήφο εμπιστοσύνης. Τι άλλη απάντηση χρειάζεται για να πεισθεί κάποιος, ρε παιδιά; Το "Πρωινό" σπάει ταμείο εδώ και πολλούς μήνες. Δεν χρειάζεται πια το συγχωροχάρτι κανενός μας για να ομιλεί. Που αν θέλει να ομιλήσει δηλαδή, ποιος μπορεί να τον σταματήσει τον Λιάγκα δηλαδή...

Χάζευα το βράδυ της Τρίτης το "Έλεος" με καλεσμένη την Έλενα Χριστοπούλου και ψήθηκα. Είναι ωραία εκπομπή τελικά, παρά τις εξτραβαγκάντζες των παρουσιαστών της. Χωρίς αυτές δηλαδή είναι μισή, αλλά τουλάχιστον δεν σε κουράζουν. Δεν έχουν και καμία ιδιαίτερη μύγα να σε πείσουν για κάτι, είναι αυτό που είναι. This is it. Επιστρέφω στο θέμα μου, η Έλενα Χριστοπούλου με το χέρι στην καρδιά μίλησε πολύ ωραία για όλα, και για τα του οίκου της και για τα της εργασίας της. Μια ωραία περσόνα, με λόγο, ενδιαφέρον, καριέρα, αισθητική και κυρίως σύγχρονη μαγκιά. Να σου λέει "αυτό" και να μη ψάχνεις αν υπάρχει δεύτερη ανάγνωση. Σαν άνθρωπος, η ίδια. Δεν την ταυτίζω με την εκπομπή που συμμετέχει και τους συνομιλητές της, που είναι πασιφανώς άλλης εποχής, ταχύτητας και πάστας. Και δεν μιλάω προφανώς για το "Έλεος" που είναι νυχτερινό διαμάντι ως σκέψη και ιδέα. Και την είδα μετά από καιρό να μιλά για το "GNTM" με αγάπη και συμπάθεια, το χάρηκα.

Αυτό χρειαζόμαστε στην ελληνική τηλεόραση, ανθρώπους με ταυτότητα. Να λες "ναι ρε φίλε, πες τα". Αν είναι να περιμένουμε... διεύθυνση επικοινωνίας να σου βρει ποια είσαι, ζήτω που καήκαμε. Με την Έλενα, πάντα με την Έλενα.

"Κάθε προηγούμενο ρεκόρ του ERTFLIX έσπασε η νέα σειρά της ΕΡΤ1 "Το βραχιόλι της φωτιάς", που ανέβηκε στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ από την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά τα οχτώ επεισόδια της σειράς κατέγραψαν περισσότερες από 1 εκατομμύριο θεάσεις σε μόλις μία εβδομάδα, εκτινάσσοντας την επισκεψιμότητα του ERTFLIX κατά 49% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα -και σύμφωνα πάντα με το διεθνές λογισμικό Youbora- που καταγράφει την τηλεθέαση του ΕRTFLIX, "Το βραχιόλι της φωτιάς" σε μια εβδομάδα είχε συνολικά 1.026.279 θεάσεις, με το απόλυτο ρεκόρ να σημειώνεται την προηγούμενη Κυριακή, καθώς τότε καταγράφηκαν 226.125 προβολές των επεισοδίων της. Εξίσου εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι το 50% των θεάσεων δεν έγιναν μέσω τηλεόρασης, αλλά από άλλες συσκευές (υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.), γεγονός που επιβεβαιώνει ότι και στην Ελλάδα αρχίζει να επικρατεί, πλέον, η νέα διεθνής τάση, που θέλει τους πολίτες να επιλέγουν όχι μόνον τον χρόνο, αλλά και τον τρόπο παρακολούθησης των αγαπημένων τους προγραμμάτων. Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία του Youbora, σχεδόν ένας στους τέσσερις πολίτες, και συγκεκριμένα το 23%, παρακολούθησαν "Το βραχιόλι της φωτιάς" από το κινητό τους τηλέφωνο!" μας ενημερώνει μέσω ανακοίνωσης η ΕΡΤ. Ο Κωνσταντίνος Ζούλας συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του στον ανταγωνισμό με τα τρόπαια της θητείας του δικαίως. Συγχαρητήρια!

Τρίτη σεζόν, μαθαίνω, ετοιμάζει ολοταχώς ο "Σασμός". Με τέτοια νούμερα τηλεθέασης αλίμονο αν δεν ετοίμαζαν! Κρίμα είναι να χαθεί τέτοια επιτυχία, αρκεί να μη γίνει σούπα σαν τις "Άγριες Μελοσσες". Παράλληλα, τώρα που έπιασα τα του Alpha, θαύμαζα πόσο ολοκληρωμένη παρουσιάστρια είναι η Σταματίνα Τσιμτσιλή πλέον. Τυχερό όποιο κανάλι την έχει σε αυτή τη φάση της καριέρας της.

Να με συγχωρέσουν οι αναγνώστες που δεν κατάλαβαν τι ήθελα να πω με το κείμενο μου για τον Victor Vernicos. Μιλάει ελληνικά και αυτο μου αρέσει, μπορώ να το πω ή θα με πείτε σοβινιστή; Πόσο μικρό κι άδικο να μπαίνει κάποιος σε ένα τόσο ταλαντούχο πλάσμα και να γράφει "ξέρουμε ποιας ανιψιός είναι". Αν αυτο που έγραψα εγώ είναι ρατσιστικό, τα δικά σας σχόλια πώς χαρακτηρίζονται;

Aide-mémoire | Η solo Χριστοπούλου, η εκτόξευση του "Breakfast@Star" & η παράσταση που δεν πρέπει να χάσεις

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/constantinosantonatos
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα