Follow us

Τελικά ποιοι πέτυχαν φέτος στην τηλεόραση;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος κάνει μια πρώτη αποτίμηση της φετινής σεζόν

Τελικά ποιοι πέτυχαν φέτος στην τηλεόραση;

Κοιτάζοντας πίσω στη φετινή σεζόν και ποιοι διένυσαν μια πραγματικά καλή σεζόν, θα βρούμε τέσσερα πέντε άτομα της ψυχαγωγίας (ο Θεός να την κάνει) που σίγουρα έκλεισαν την τηλεοπτική χρονιά με πραγματικά θετικό πρόσημο.

Πάμε να θυμηθούμε ποιος και γιατί...

Τελικά ποιοι πέτυχαν φέτος στην τηλεόραση;

Ο Γιώργος Λιάγκας επέστρεψε στο "Πρωινό” και μπορεί να το αλλοίωσε στο dna του, ωστόσο κατάφερε και το έφερε πρώτο στη ζώνη του. Τώρα αν βάλθηκαν αυτή την επιτυχία να την... σπάσουν, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Ό,τι και αν γίνει την ερχόμενη σεζόν, αυτή ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη σεζόν για το "Πρωινό” του ΑΝΤ1 και μια προσωπική επιτυχία του Γιώργου Λιάγκα που απέδειξε πως η συγκεκριμένη εκπομπή και μπορούσε να δώσει κι άλλα στην πρωινή ζώνη και ακόμα περισσότερα από αυτά που πιστεύαμε πως είναι φτιαγμένη να κάνει. Και όσο και αν εγώ προσωπικά διαφωνώ με τις επικείμενες αλλαγές, η επιτυχία είναι αδιαπραγμάτευτη και οφείλουμε να την αναγνωρίσουμε. Bonus στον Γιώργο Λιάγκα είναι και ένα προσωπικό στοίχημα που κατάφερε να κερδίσει, διορθώνοντας με τη στάση του όποια κακή στιγμή του πρόσφατου τηλεοπτικού παρελθόντος αναφορικά με τη στάση του απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις.

Μπέττυ Μαγγίρα

Η Μπέττυ Μαγγίρα ανέλαβε για πρώτη φορά κάτι ξένο και μακρινό από την ίσως θεατράλε ιδιοσυγκρασία της, ωστόσο κατάφερε να το φέρει στα μέτρα της και να φανεί δυνατή απέναντι σε μεγαθήρια. Σε μία σεζόν που το OPEN έμοιαζε πλοίο να βουλιάζει στους πίνακες τηλεθέασης – ειδικά σε σχέση με τις πρωτιές της προηγούμενης χρονιάς – η Μπέττυ Μαγγίρα στάθηκε στα πόδια της και μπορεί να έκλεισε τη σεζόν με μέσο όρο χαμηλό, κατάφερε όμως να δείξει χαρακτήρα εκπομπής, ταυτότητα περιεχομένου και κυρίως τηλεοπτική αξιοπρέπεια. Λάθη υπήρξαν, τα έχουμε αναφέρει πολλάκις όλη τη χρονιά, αλλά τουλάχιστον δεν φάνηκε να τα προκαλεί η ίδια και αυτό είναι ένα μεγάλο ατού.

Ζήνα Κουτσελίνη

Η Ζήνα Κουτσελίνη απέδειξε πως είναι δυνατότερη από όσο περίμενε κανείς. Μέσα από συστηματική δουλειά και μια ομάδα που ομολογουμένως έπαιζε για πρωτάθλημα διένυσε μια σεζόν με πρωτιές, πολυσυζητημένες αποκαλύψεις, σκληρό ανταγωνισμό και μια bonus διαπραγμάτευση συμβολαίου που την κατέστησε ως hot τηλεοπτική αξία, ενώ ομολογουμένως σε μια άλλη σεζόν θα ήταν στα... αυτοματοποιημένα συμβόλαια. Μάλιστα, μπορώ να πω ότι οι "Αλήθειες με τη Ζήνα” δεν πέτυχαν μόνο αποκαλύψεις, αλλά έβγαλαν και στη δημοσιότητα την ίδια την υπόθεση όταν ακόμα η υπόλοιπη τηλεόραση πετούσε διακριτικά τον χαρταετό της ανάμεσα στο #MeToo και άλλα θέματα της εποχής.

Νάνσυ Ζαμπέτογλου Θανάσης Αναγνωστόπουλος 'Στούντιο 4'

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος απέδειξαν πως μπορούν να κάνουν μια ζωντανή καθημερινή εκπομπή, χωρίς να χάνουν τίποτα από την ιλουστρασιόν συνταγή της τηλεοπτικής παρουσίας τους στο DOT. Το "Στούντιο 4" μας έκανε να δώσουμε ξανά σημασία στο καθημερινό πρόγραμμα της ΕΡΤ, οι συνεντεύξεις τους ήταν σχεδόν καθημερινά θέμα συζήτησης των χρηστών του διαδικτύου ενώ κατάφεραν να ανανεώσουν και την ίδια την εικόνα της ΕΡΤ που επί φλΕΡΤ έμοιαζε να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Άσχετα από νούμερα τηλεθέασης και λοιπές συγκυρίες.

CASH OR TRASH

Το STAR με το "Cash or Trash” απέδειξε πως οι νέες και μάλιστα εναλλακτικές προτάσεις reality στην ελληνική τηλεόραση, αν είναι εκτελεσμένες σωστά μπορούν να κερδίσουν την εκτίμηση των θεατών. Το "Cash or Trash” υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είχε βγει στον αέρα φθηνά και πρόχειρα. Το know how των ανθρώπων του STAR το έβγαλε στον αέρα με απόλυτη φινέτσα, σουξεδιάρικη διάθεση και μια ομάδα προσώπων που σίγουρα είχαν ενδιαφέρον. Και φυσικά μια Δέσποινα Μοιραράκη που άφησε το άρωμά της σε μια παραγωγή που χωρίς αυτήν θα ήταν... μισή διαδρομή.

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή απέδειξε πως είναι πολύ ικανή για να παρατήσει τα όπλα και να τραπεί σε φυγή. Μαζί της το "Happy Day" απέδειξε πως είναι αυτό που τόσα χρόνια λέω, μια καλοκουρδισμένη μηχανή πρωινής λάιτ ενημέρωσης, που μπορεί ωστόσο να διαχειριστεί από τη ματιά της παρουσιάστριας και την κοινωνική της θέση κάθε θέμα που προκύπτει στην καθημερινότητα. Η ίδια η παρουσιάστρια δεν είναι της φιλοσοφίας "ταιριάζω πάντα και παντού", έχει σαφή θέση και τοποθέτηση, δεν κάνει πίσω από αυτά που πιστεύει και όποτε έκανε λάθη - άσχετα αν συμφωνώ ή όχι με το αν όντως ήταν λάθη αυτά που έκανε - βγήκε μπροστά και πήρε την ευθύνη. Στα θετικά στοιχεία της εκπομπής παραμένει ο Κώστας Φραγκολιάς, ενώ παραμένει βαρόμετρο σχολιασμού ο Δήμος Βερύκιος. Γουέλ νταν. Και προς τιμήν της, η Σταματίνα δεν... ξέφτισε μπροστά σε υποτιθέμενες ή υπαρκτές... ενδοοικογενειακές (τηλεοπτικές) κόντρες.

Ελεονώρα Μελέτη Rnew

Η Ελεονώρα Μελέτη με το "MEGA Καλημέρα” κατάφερε να μας θυμίσει πόσο συμπαθής περσόνα είναι και πόσο ικανή παρουσιάστρια παραμένει. Η Ελεονώρα Μελέτη θα μπορούσε -αν είχε αποφύγει τις κακοτοπιές που αντιμετώπισε- να είναι η κορυφαία της γενιάς της, ίσως και να είναι. Δεν μπορώ να σας το απαντήσω 100% αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι πως έκανε μια εκπομπή που δεν θα έβλεπα συνειδητά, μιας και υπάρχει πανομοιότυπος χτισμένος ανταγωνισμός, να έχει ενδιαφέρον. Στο πλευρό της και ο Κώστας Τσουρός διένυσε μια αρκετά συμπαθή σεζόν, χωρίς να είμαι σίγουρος αν τελικά τον απόλαυσα σε αυτό του βήμα ή θα τον προτιμούσα ακόμα στο πλευρό της Ναταλίας Γερμανού.

Ναταλία Γερμανού

Last but not least, η Ναταλία Γερμανού σε μία από τις καλύτερες χρονιές της προσωπικής της πορείας, κατάφερε να επιβάλει το όνομά της ως opinion leader σε ένα τηλε-διαδικτυακό ποίμνιο που την ακούει, την εμπιστεύεται, τη θεωρεί δικό του άνθρωπο. Αυτό βέβαια έχει και μπανανόφλουδες, μιας και όταν σε πιστεύουν... τυφλά, έχεις και μια τεράστια ευθύνη για το τι λες και τι προβάλεις. Σε κάθε περίπτωση οι μεγάλες αλλαγές στις εκπομπές της, ειδικά στο "Καλύτερα δε γίνεται”, με αγχώνουν μήπως και χαλάσει η συνταγή. Πολύ απλά γιατί μου αρέσει πολύ η εκπομπή. Η αποχώρηση του Κώστα Τσουρού για εμένα ήταν απώλεια για την εκπομπή, που άφησε δυσαναπλήρωτο κενό στην ανταλλαγή απόψεων στην παρέα του #Kalytera, αφού κανείς δεν κατάφερε να είναι τόσο παρεμβατικός και καυστικός με τη στάση και τα απλά του σχόλια στη συγκεκριμένη – ούτε καν ο ίδιος στο επόμενο του βήμα. Άλλωστε κανείς εκ των παρευρισκόμενων δεν μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του μάχιμου σχολιαστή, αλλά του ευχάριστου έως και σοβαροφανούς συνομιλητή. Fair αλλά το κενό δεν καλύφθηκε. Σε κάθε περίπτωση, μάλλον αντιλήφθηκε η ίδια η Ναταλία Γερμανού πως το κέντρο βάρους θα έπρεπε να μετατοπιστεί στην ίδια και εντέλει το κατάφερε. Όλα καλά.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα