Follow us

Ο Καπουτζίδης κάνει καλό στην ελληνική τηλεόραση: Στην "κακιά αδελφή", τελικά η βρισιά μην ήταν μόνο το "κακιά";

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τον απόηχο της δήλωσης του Καπουτζίδη

Γιώργος Καπουτζίδης

"Επίσης, την Πέμπτη που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη. Και μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε. Και να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε ποτέ"

Με τα παραπάνω λόγια, ο Γιώργος Καπουτζίδης μέσα από το πρώτο κανάλι της ΕΡΤ ξόρκισε μία φράση που τη φοβάται ο μέσος νεαρός Έλληνας όπως ο διάολος το λιβάνι. "Με είπαν αδελφή ρε” - "Ο δικός μου ο γιος αδελφή;” - "Μη μιλάς έτσι, τι είσαι καμιά αδελφή;” - "Μη με κοιτάς έτσι, θα μας περάσουν για αδελφές”: Φράσεις εμποτισμένες με τη νεοελληνική κουλτούρα, θα μπορέσουν να πάψουν να είναι τόσο επίπονες ακριβώς επειδή ο Καπουτζίδης τόλμησε για 20 δεύτερα να απαντήσει στον δικό του διαδικτυακό εκφοβιστή...

Σκεφτείτε να σας αποκαλούσε κάποιος "αδελφή” και εσείς να μπορούσατε να του απαντήσετε μέσα από τον τελικό της Eurovision, θα το κάνατε; Οι περισσότεροι τώρα θα πουν "ναι” αλλά στην πράξη κάποιος νομοτελειακά θα έλεγε "όχι”. Όταν στην Ελλάδα σε πουν "αδελφή” ή ακόμα χειρότερα "κακιά αδελφή” έχουμε μάθει να αντιδρούμε άγρια. Θυμάμαι παιδιά να το ακούν και να δέρνονται. Και μην το πάτε πολύ μακριά, ούτε 15 χρόνια δεν είναι που ενηλικιώθηκα. Θέλω να πω ότι δεν σας μιλώ για το μακρινό 1994, αλλά μόλις για το 2005. Τα θυμάμαι αυτά τα παιδιά που λέγανε "αδελφή” κάποιο άλλο, θυμάμαι και το άλλο παιδάκι, που μπορεί να μην ήξερε καν τι είναι στη ζωή αυτή, να κλαίει επειδή απλά τον λέγανε... "αδελφή”.

Η "αδελφή” λοιπόν δικαιώθηκε. Όχι επειδή ο Καπουτζίδης είπε πως δεν είναι αλλά επειδή είπε πως η "αδελφή” μπορεί να είναι και όμορφη και έξυπνη και επιτυχημένη. Και να χει τις χάρες όλες. Με λίγα λόγια, ο Γιώργος Καπουτζίδης για ακόμα μία αφορά απέδειξε πόσο εύστροφος είναι, χρησιμοποιώντας αντίστροφα μια λαϊκή προσβλητική ατάκα, τόσο προκλητική, όσο και η κίνησή του να απαντήσει. Τελικά το προσβλητικό δεν ήταν η "αδελφή", αλλά το... κακιά.

Ξέρετε, αν περάσεις στον άλλον πως δεν σε ενοχλεί αυτό που λέει, παύει η προσβολή του να έχει ισχύ. Αν με πεις χοντρό και σου απαντήσω, "άραξε το ξέρω” μετά θα πρέπει να βρεις κάτι άλλο για να με προσβάλλεις. Ίσως και να βρεις, ίσως και όχι. Είναι απολαυστικό όμως μια συντηρητική ΕΡΤ να είναι ο μπροστάρης της απενοχοποίησης μιας λέξης που καταδικάζει 3 γενιές ανδρών.

Το θέμα δεν είναι να κρυφτείς για ακόμα μία φορά πίσω από το δάχτυλό σου. Επίσης είναι αδύνατο να του κλείσεις το στόμα. Αλλά είναι πια πολύ προφανές πώς μπορείς να του πάρεις τη δύναμη της ατάκας... Η ζωή προοδεύει και ο Καπουτζίδης μας κάνει καλό στην τηλεόραση.

Ο Καπουτζίδης κάνει καλό στην ελληνική τηλεόραση: Στην "κακιά αδελφή", τελικά η βρισιά μην ήταν μόνο το "κακιά";

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα